Ταινίες για να δούμε σε θερινά σινεμά

Ο Γούντι Άλεν, ο Γούλβεριν και... άλλα παιδιά που θα γεμίσουν τις κινηματογραφικές μας νύχτες στα θερινά σινεμά.
Ταινίες για να δούμε σε θερινά σινεμά
του Λουκά Τσουκνίδα
 
Ας κάνουμε μια αυθαίρετη υπόθεση εργασίας: οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες έχουν κρατήσει πολύ κόσμο πίσω στην πόλη για το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού. Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια οι θερινοί κινηματογράφοι ακμάζουν και πάλι –και ίσως έχουν πάρει τα σκήπτρα απ' τους χειμερινούς σε δημοτικότητα– μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο κόσμος επιζητά αυτού του είδους τη διασκέδαση για τα καλοκαιρινά του βράδια.

Η σκληρή αλήθεια βέβαια, είναι ότι βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και η κινηματογραφική σεζόν μόνο συναρπαστική δεν υπήρξε στο μεγαλύτερο μέρος της. Μπορεί η παρτίδα να σωθεί στο τέλος κι οι μάζες που θα συρρεύσουν στις αίθουσες να βγουν απ' αυτές ικανοποιημένες κι ορεξάτες για περισσότερο σινεμά;

Πριν απαντήσετε, ορίστε 10 ταινίες που θα δούμε στο υπόλοιπο του καλοκαιριού, οι οποίες θα μπορούσαν να γείρουν την πλάστιγγα προς τη μεριά του κινηματογράφου.

MUD του Τζεφ Νίκολς
Ο Νίκολς επιστρέφει στο αγαπημένο του Άρκανσο και μας δίνει μία απ' τις καλύτερες κινηματογραφικές ιστορίες της σεζόν.



THE WOLVERINE του Τζέιμς Μάνγκολντ
Ο Χιου Τζάκμαν με φαβορίτες και σπαθιά στα χέρια επιστρέφει, οι κακοί θέλουν αυτό που έχει κι εκείνος τα κάνει λίμπα στην Ιαπωνία.



THIS IS THE END των Έβαν Γκόλντμπεργκ και Σεθ Ρόγκεν
Ο Τζέιμς Φράνκο (ο ίδιος) κάνει πάρτι για τους σελέμπριτι φίλους του τη νύχτα που ο κόσμος διαλύεται ολοσχερώς.



WE'RE THE MILLERS του Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ
Τζέισον Σουντέικις και Τζένιφερ Άνιστον στην οικογενειακή κωμωδία του καλοκαιριού. Ναι, μάλλον είναι καλύτερο απ' το “Grown-ups 2”.



ELYSIUM του Νιλ Μπλόμκαμπ
Sci-fi θρίλερ απ' τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε και μας έδωσε το “District 9”. Το τρέιλερ κάνει τα σάλια να τρέχουν.



BLUE JASMINE του Γούντι Άλεν
Με το νέο του δράμα, ο ασίγαστος Γούντι επιστρέφει στις ΗΠΑ και στο “ευρωπαϊκό” Σαν Φρανσίσκο, αλλά με χαρακτήρες βρετανούς.



KICK-ASS 2 του Τζεφ Γουόντλοου
Οι αγαπημένοι ήρωες του απλού καθημερινού ανθρώπου ξαναβάζουν τις στολές τους κι ενώνουν δυνάμεις με τον Τζιμ Κάρι κόντρα στον στρατό κακών του... Μακλάβιν.



THE GRANDMASTER του Γουόνγκ Καρ Βάι
Η ιστορία του ανθρώπου που έμαθε στον Μπρους Λι όσα ήξερε διά χειρός Καρ Βάι, με μπόλικο λυρισμό, αλλά και πολύ ξύλο.



PACIFIC RIM του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Ναι είναι το “Γκοτζίλα εναντίον Μηχανογκοτζίλα” της χιλιετίας μας, αλλά μιλάμε για τα καλύτερα γιγαντιαία ρομπότ που έχουμε δει ποτέ να πλακώνουν δεινόσαυρους στις φάπες.



R.I.P.D. του Ρόμπερτ Σβέντκε
Κάτι σαν το “Men in Black”, αλλά με νεκρούς και τον Τζεφ Μπρίτζες να δείχνει τα καουμπόικα κόλπα του στον νεοσύλλεκτο Ράιαν Ρέινολντς.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v