The Dark Knight: Ο Batman (ξανα)επιστρέφει

Με τον Κρίστοφερ Νόλαν στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, τους Κρίστιαν Μπέιλ και Χιθ Λέτζερ στους ρόλους των Μπάτμαν και Τζόκερ αντίστοιχα και το σενάριο του Τζόναθαν Νόλαν, η συνέχεια του επιτυχημένου Batman Begins, The Dark Knight, τα γυρίσματα της οποίας ξεκινούν στις αρχές του 2007, αναμένεται (τουλάχιστον) αντάξια της... προκατούχου της.
The Dark Knight: Ο Batman (ξανα)επιστρέφει

Συμφώνησε ο Κρίστοφερ Νόλαν και θα καθίσει για δεύτερη φορά στο σκηνοθετικό τιμόνι της νέας ταινίας της Warner Bros. Pictures, The Dark Knight.

Το σενάριο έχει αναλάβει ο Τζόναθαν Νόλαν, σε μια ιστορία των Κρίστοφερ Νόλαν και Ντέιβιντ Γκόγιερ. Παραγωγοί της ταινίας The Dark Knight είναι οι Έμα Τόμας, Τσαρλς Ρόβεν και Κρίστοφερ Νόλαν. Στο ρόλο του Μπρους Γουέιν θα δούμε, για μια ακόμη φορά, τον Κρίστιαν Μπέιλ, ενώ μαζί του, στο ρόλο του Τζόκερ, θα είναι ο υποψήφιος για Όσκαρ, Χιθ Λέτζερ (Brokeback Mountain).

Το 2005, ο Κρίστοφερ Νόλαν επανέφερε στο κινηματογραφικό προσκήνιο το franchise των ταινιών με ήρωα τον Άνθρωπο-Νυχτερίδα, δίνοντάς μας το συναρπαστικό Batman Begins- ίσως το καλύτερο της σειράς. Με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ, η ταινία διηγούνταν τα πρώτα χρόνια δράσης του υπερήρωα.

Η επιτυχία του Νόλαν ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, όταν το 2000 κέρδισε ευνοϊκά σχόλια από κοινό και κριτικούς για την ταινία Memento, στην οποία είχε αναλάβει το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Στη συνέχεια, σκηνοθέτησε το θρίλερ Insomnia, με πρωταγωνιστές τους Αλ Πατσίνο και Ρόμπιν Γουίλιαμς και πρόσφατα ολοκλήρωσε τη σκηνοθεσία της ταινίας The Prestige, με τους Κρίστιαν Μπέιλ και Χιου Τζάκμαν στους βασικούς ρόλους.

Τον Κρίστιαν Μπέιλ, είδαμε πρόσφατα στην ταινία του Τέρενς Μάλικ, The New World. Έχει επίσης έχει παίξει στις ταινίες Little Women, Portrait of a Lady, Metroland, American Psycho, Laurel Canyon, ενώ ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, Empire of the Sun.

Ο Χιθ Λέτζερ ήταν φέτος υποψήφιος για τα σημαντικότερα κινηματογραφικά βραβεία (Όσκαρ, Χρυσής Σφαίρας, Βραβείο BAFTA και Βραβείο SAG), για την ερμηνεία του στην ταινία Brokeback Mountain, ενώ για την ίδια ταινία κέρδισε το βραβείο της Ένωσης Κριτικών της Νέας Υόρκης. Έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στις ταινίες Casanova, Monster’s Ball, Lords of Dogtown, The Brother’s Grimm και The Patriot.

Τα γυρίσματα της ταινίας The Dark Knight θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2007. Η ταινία θα διανεμηθεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από τη Village Films.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v