Τα πιο όμορφα θερινά για να πας τον Σεπτέμβρη

Το καλοκαίρι ακόμα καλά κρατεί κι εμείς στηρίζουμε τα θερινά σινεμά, παίρνοντας μαζί μας και κανένα ζακετάκι καλού κακού.
Τα πιο όμορφα θερινά για να πας τον Σεπτέμβρη

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τα θερινά σινεμά παραμένουν ανοικτά και τον Σεπτέμβριο και παρατείνουν λίγο ακόμα το καλοκαίρι σου προβάλλοντας ταινίες Α’ προβολής, αλλά και επανεκδόσεις.

Παίρνουμε λοιπόν ζακετούλα και πιάνουμε θέση…

Στο παλιάς κοπής Παναθήναια, ένα από τα ωραιότερα συνοικιακά σινεμά του κέντρου της πόλης, το οποίο προσφέρει και λίγη… ζεστασιά, μιας και περιβάλλεται από πολυκατοικίες. Στα συν ότι επιτρέπονται και τα ζωάκια, ενώ το προσωπικό είναι άκρως φιλικό και ευδιάθετο.



Στην Ηλέκτρα στην Πατησίων, με ωραίο μπαρ/κυλικείο, καλής ποιότητας οθόνη, αρκετό πράσινο και αρκετές… γατούλες να περιδιαβαίνουν και να αράζουν δίπλα σου, χωρίς να ενοχλούν. Σαν να παρακολουθούν και αυτές την ταινία.

Στο αρχοντικό και «ταρατσάτο» Άνεσις, με αναπαυτικά καθίσματα και καναπέδες για σινεφίλ προβολές αφ’υψηλού σε ένα από τα ομορφότερα θερινά του κέντρου. Μπόνους τα πεντανόστιμα ποπ κορν και τα λαχταριστά νάτσος.



Στο θρυλικό Σινε Θησείον, με σούπερ θέα Ακρόπολη αν βρεις στα πίσω καθίσματα και δυνατότητα ρομαντικής βόλτας μετά ή πριν την προβολή της ταινίας στη Διονυσίου Αεροπαγίτου. Μοναδικό μείον η μη δυνατότητα κράτησης εισιτηρίων online.

Στο εξαρχειώτικο Βοξ, το οποίο υστερεί μεν σε εικόνα και ήχο, αλλά ρεφάρει με ψαγμένες επιλογές ταινιών για σινεφίλ και γοητευτικά αστική και εναλλακτική ατμόσφαιρα. Απαραίτητο ένα κοκτέιλ πριν την προβολή από το μπαρ ακριβώς από κάτω του.


Στη δροσερή Δεξαμενή στο Κολωνάκι, στις παρυφές του Λυκαβηττού, με πανέμορφο κήπο, πολύ καλό μπαρ, ησυχία και όμορφη διακόσμηση. Εδώ σώζεται και η δεξαμενή ύδρευσης του Ανδριανού, κατασκευασμένη το 140 μ.Χ.

Στο cult Λιλά στα Πατήσια, το οποίο στέκει αγέρωχο για τουλάχιστον μισό αιώνα στο ίδιο σημείο. Ο ορισμός του συνοικιακού σινεμά, καταπράσινο και προσεγμένο με τις χαρακτηριστικές γλαστρούλες βασιλικού στα τραπεζάκια.

Στο Ελληνίς, μια όαση ηρεμίας και σινεμά σε μια περιοχή γεμάτη μπετόν, με ωραία καθίσματα και τραπεζάκια και ενισχυμένο μπαρ με αρκετές επιλογές για γευστική και αλκοολική συνοδεία.



Στο Όασις όνομα και πράγμα στο Παγκράτι, για άκρως σινεφίλ προβολές ανάμεσα στα δέντρα σε περιβάλλον που σε ταξιδεύει μακριά από την πόλη, σε κάποιο χωριουδάκι. Βρίσκεται και κοντά στο Ciao για πίτσα και μακαρονάδα αν πεινάς πολύ μετά την ταινία.

Στο θρυλικό Ριβιέρα, για ψαγμένες ταινίες, και μπόλικο πράσινο στα Εξάρχεια. Εδώ προβάλλονται και οι καλτ ταινίες του μεταμεσονύκτιου Midnight Express

Στο προσεγμένο και περιποιημένο Cine Alsos θα βρεθείς μέσα σε μια όαση πρασίνου, χωρίς κανένα κτίριο να χαλάει την ατμόσφαιρα και θα απολαύσεις προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες με τίμιο ήχο και εικόνα. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v