Σούπερ ταινίες για να δεις στο Netflix τώρα

Παρά τη φήμη του, το Netflix δεν είναι όλο σειρές και ντοκιμαντέρ. Ιδού επτά σπουδαίες ταινίες που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου.
Σούπερ ταινίες για να δεις στο Netflix τώρα
Πάτα λίγο παύση στο Casa De Papel (όχι, δεν κρίνουμε τις καραντινιασμένες επιλογές σου, κι εμείς βλέπουμε, κανείς δεν έβγαλε πανδημία με Ταρκόφσκι) και βάλε στη λίστα σου τις ταινίες που ακολουθούν, για εκείνα τα βράδια που θέλεις λίγη ποιότητα βρε αδερφέ.

Ποιότητα είπαμε, όχι βαριά κουλτούρα, μην τρομάζεις.

The Big Short (2015)

Αν αναρωτήθηκες ποτέ τι έγινε τότε στην παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε με τη Lehman Brothers το 2008, αλλά μετά μας προλάβαν τα δικά μας και δεν ευκαίρησες να ασχοληθείς, η Οσκαρούχα ταινία του Adam McKay θα σου τα εξηγήσει όλα έτσι ώστε να καταλάβεις ακόμα και αν δεν σκαμπάζεις μία από οικονομικά. Έχει και σούπερ all star cast, με Christian Bale, Steve Carell και Ryan Gosling.

Full Metal Jacket (1987)

Στάνλεϊ Κιούμπρικ στα καλύτερά του (πλεονασμός, ό,τι και να έκανε ο Κιούμπρικ ήταν στα καλύτερά του) με ένα αντιπολεμικό έπος για τον πόλεμο του Βιετνάμ, και τη ματαιότητα κάθε πολέμου, εδώ που τα λέμε. Ερμηνειάρα που δεν θα ξεχάσεις ποτέ από τον Vincent D’Onofrio, και συμπρωταγωνιστές τους Matthew Modine και Adam Baldwin.

The Two Popes (2019)

Μιλώντας για ερμηνειάρες, ένα από τα πιο απολαυστικά κινηματογραφικά δίδυμα της χρονιάς που πέρασε είναι ο Anthony Hopkins με τον Jonathan Pryce, ο οποίος δίνει πραγματικό ρεσιτάλ ως Πάπας Φραγκίσκος, ο τωρινός, που πάει να αναλάβει την θέση του προηγούμενου, του πρώτου πάπα στην ιστορία που παραιτήθηκε εν μέσω σοκαριστικών σκανδάλων. Σκηνοθετεί ο Fernando Meirelles, της βραζιλιάνικης Πόλης του Θεού και του ΛεΚαρικού Επίμονου Κηπουρού.

The Godfather (1972-1974-1990)

Αν δεν έχεις δει την επική τριλογία του Κόπολα, ή αν έχουν περάσει χρόνια από τότε που την είδες και δε θυμάσαι πολλά πέρα από ατάκες τύπου «θα του κάνω μια προσφορά που δεν θα μπορεί να αρνηθεί» (δε θέλουμε να σε στεναχωρήσουμε, αλλά αυτή τη θυμούνται και όσοι δεν έχουν τις ταινίες ποτέ) να η ευκαιρία σου για εννιάωρο μαραθώνιο. Υποθέτουμε πως δεν χρειάζεται να περιγράψουμε ούτε περί τίνος πρόκειται, ούτε ότι πρωταγωνιστούν οι Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton, Robert Duvall.

The Skin I Live in (2011)

Εντελώς… αλμοδοβαρικός Αλμοδόβαρ, με ένα ψυχολογικό θρίλερ που μια φορά το βλέπεις και σε σημαδεύει για πάντα. Η υπόθεση χάνει κάπως στην περιγραφή, αλλά ας είναι: Πλαστικός χειρούργος που έχασε τη γυναίκα του σε αυτοκινητιστικό, κάνει πειράματα για να φτιάξει δέρμα (ανθρώπινο, ναι) που δεν μπορεί να παραμορφωθεί. Ανατριχιαστικός Αντόνιο Μπαντέρας και άψογη συμπρωταγωνίστρια Ελένα Ανάγια.

The Hateful Eight (2015)

Τρίωρο ταραντινικό έπος φόρος τιμής στο αμερικανικό γουέστερν, με σκηνές ανθολογίας (ναι, μάλλον θα το λέγαμε για κάθε ταινία του Ταραντίνο αυτό) και ανατροπές πάνω σε ανατροπές πάνω σε ανατροπές. Προφανώς και έχει all star cast, με Samuel L. Jackson, Tim Roth, Jennifer Jason Leigh, Kurt Russel και δε συμμαζεύεται.

Birdman (2016)

Αν μας ρωτάς, θεωρούμε ότι αυτή εδώ είναι σαφώς μια από τις καλύτερες ταινίες της τελευταίας δεκαετίας. Συμφωνεί και η Ακαδημία Κινηματογράφου, που της έδωσε τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων τα Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Σκηνοθετεί μαεστρικά ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου (και όχι Ινιαρίτου) και πρωταγωνιστεί ο Michael Keaton, ως ξεπεσμένος ηθοποιός που προσπαθεί να κάνει comeback, μαζί με τους Edward Norton, Zach Galifianakis και Emma Stone.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v