Ο Χ. Χωμενίδης επιστρέφει με το Σπίτι και το Κελί

Ο συγγραφέας του ”Σοφού Παιδιού”, Χρήστος Χωμενίδης επανέρχεται αυτές τις ημέρες με ”Το Σπίτι και το Κελί” από τις εκδόσεις Πατάκη. Η πλοκή της ιστορίας αθόρυβα υφαίνει το βάθος των χαρακτήρων, σε αυτό το μυθιστόρημα που είτε βρείτε της αρεσκείας σας είτε όχι, δύσκολα θα το αφήσετε από τα χέρια σας.

Για πολλούς το 1993 ήταν σημαντική χρονιά για την νέα ελληνική λογοτεχνία. Ήταν η χρονιά που ο Χρήστος Χωμενίδης εξέδωσε το ”Σοφό Παιδί” και αποφάσισε, όπως λέει ο ίδιος, να γίνει επαγγελματίας συγγραφέας.

Ο συγγραφέας ενός από τα σπουδαιότερα βιβλία της νέας ελληνικής γραμματείας επανέρχεται αυτές τις ημέρες με ”Το σπίτι και το Κελί” από τις εκδόσεις Πατάκη.

Πρωταγωνιστές του νέου πονήματος του Χωμενίδη τρεις διαφορετικές προσωπικότητες: ο Παναγιώτης Σαντορίνης, ο Δημήτρης Γκίκας και η ”όμορφη Λουκία”.

Ο συγγραφέας υφαίνει με το γνωστό του περίτεχνο τρόπο την πλοκή της ιστορίας- ή ορθότερα, των ιστοριών- από όπου ”αθόρυβα” αναδεικνύεται το βάθος των χαρακτήρων.

Κατά την εκτίμησή μας το βιβλίο αυτό έχει ένα κοινό με τα άλλα του βιβλία: Και ο... βιβλιοφίλ που δεν θα το θεωρήσει ”μεγάλη στιγμή της παγκόσμιας λογοτεχνίας” θα βρει στοιχεία που… του κλείνουν το μάτι, αλλά και ο αμύητος αναγνώστης θα ενθουσιαστεί.

Σε κάθε περίπτωση νομίζουμε πως, όπως συνέβη και με τα πέντε προηγούμενα βιβλία του Χωμενίδη, δύσκολα θα ”ξεκολλήσει” από τα χέρια σας.

”Το Σπίτι και το κελί” αποτελείται από 560 σελίδες, ενώ η τιμή της πρώτης έκδοσης είναι στα 22 ευρώ.

Δ. Γλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v