5 τέλεια μυθιστορήματα για να… ερωτευτείτε

Οι ωραιότερες λογοτεχνικές ιστορίες αγάπης, σε πέντε γλυκύτατα, καλογραμμένα, παθιασμένα αλλά και αστεία μυθιστορήματα.
5 τέλεια μυθιστορήματα για να… ερωτευτείτε
Υπόθεση Ρόζι του Graeme Simsion
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένας λίγο αντικοινωνικός, λίγο κοινωνικά αδέξιος καθηγητής γενετικής ψάχνει σύζυγο, και βρίσκει… τη Ρόζι, που δεν πληροί κανένα από τα κριτήρια του 16σέλιδου ερωτηματολογίου του κυρίου καθηγητή. Είναι, όμως, υπέροχη. Ένα γλυκύτατο, όσο και αστείο, μυθιστόρημα για τον έρωτα που έρχεται και σε βρίσκει όσο εσύ κοιτάς αλλού.

Ο Καλός Δήμαρχος του Andrew Nicoll
Εκδόσεις Διόπτρα 

Σε μια ξεχασμένη γωνιά της Βαλτικής, ο κύριος Τάιμπο τα πάει πολύ καλά ως δήμαρχος, και πολύ άσχημα ως ερωτευμένος που προσπαθεί αλλά δεν καταφέρνει να εξομολογηθεί τον έρωτά του στη γραμματέα του. Κι αυτή είναι μια από τις ωραιότερες ατάκες του σε όλο το βιβλίο: «Δεν μπορώ να σας συμβουλέψω ως δήμαρχος. Επιτρέψτε μου να σας συμβουλέψω ως φίλος και θα σας πω τούτο. Αυτό είναι που ξέρω για τη ζωή. Έχω μάθει πως δεν υπάρχει πολλή αγάπη στον κόσμο ώστε να τη σπαταλούμε. Ούτε σταγόνα δεν επιτρέπεται να πηγαίνει χαμένη».

Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου του Γιάννη Καλπούζου
Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο έρωτας του Άνδη και της Θάλειας ξεκινά τότε που ήταν παιδιά, τη δεκαετία του ’50 σε ένα χωριό της Άρτας. Και διανύει τέσσερις δεκαετίες, προσπαθώντας να επιβιώσει μέσα στη δίνη της Ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας, σε ένα υπέροχο ιστορικό (ή μήπως υπέροχα ιστορικό;) μυθιστόρημα γεμάτο χιούμορ και ανατροπές –όπως όλοι οι έρωτες.

Μικρά Αγγλία της Ιωάννας Καρυστιάνη
Εκδόσεις Καστανιώτη

Στην Άνδρο του ’30, η Όρσα ερωτεύεται τον Σπύρο, ο οποίος «αναγκάζεται» να παντρευτεί την αδερφή της. Και η ιστορία τους γίνεται μια από τις ωραιότερες, όσο και τραγικές, ιστορίες αγάπης που γράφτηκαν ποτέ. Κι έχει και το πιο σπαρακτικό τέλος. Και όχι, δε μας νοιάζει αν έχετε δει την ταινία –το βιβλίο είναι αλλιώς.

Ο Τρυποκάρυδος του Τομ Ρόμπινς
Εκδόσεις Αίολος 

Εκείνη, η Λη Τσέρι, είναι πριγκίπισσα που έχει χάσει το στάτους και τα προνόμιά της. Εκείνος, ο Μπέρναρντ, είναι βομβιστής. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που ο υπότιτλος του βιβλίου είναι «Μια απίθανη ιστορία αγάπης». Όταν εκείνος συλλαμβάνεται και φυλακίζεται, εκείνη αποφασίζει να επιβάλλει στον εαυτό της τις ίδιες συνθήκες ζωής. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή της πιο απίθανης, αστείας και… αγαπησιάρικης ιστορίας αγάπης που διαβάσατε ποτέ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v