5 βιβλία με σασπένς για να διαβάσεις το Σ/Κ

Ωραία και η υψηλή λογοτεχνία, αλλά μερικές φορές θέλεις ένα βιβλίο… σαν ταινία. Πέντε μυθιστορήματα που θα σε κρατήσουν ξύπνιο… μέχρι να τα τελειώσεις.
5 βιβλία με σασπένς για να διαβάσεις το Σ/Κ
Ο ιεροκήρυκας της Camila Lackberg
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Το σκανδιναβικό αστυνομικό στα καλύτερά του: Ένα ήσυχο ψαροχώρι της Σουηδίας (από αυτά στα οποία συμβαίνουν τα χειρότερα), ένας επίμονος επιθεωρητής και η έγκυος γυναίκα του, τρία πτώματα θυμάτων ενός (απ’ ό,τι φαίνεται) serial killer και μια οικογένεια γεμάτη μυστικά. Το τέλος δεν το μαντεύετε με τίποτα –κι αυτό είναι που κάνει το βιβλίο συναρπαστικό. Αυτό και η πλοκή του, που πότε μοιάζει καταιγιστική, πότε παγιδευμένη στη ραστώνη του καλοκαιριού δίπλα στη θάλασσα.

Το παιδί της Στάζι του David Young
Εκδόσεις Κέδρος

Βραβευμένο αστυνομικό-ιστορικό μυθιστόρημα, με ηρωίδα νεαρή αστυνομικό της Αστυνομίας του Λαού της Ανατολικής Γερμανίας, η οποία ερευνά την υπόθεση μιας κοπέλας που δολοφονήθηκε ενώ προσπαθούσε να περάσει το τείχος του Βερολίνου, και να δραπετεύσει όχι από την Ανατολική Γερμανία στη Δυτική, όπως θα ήταν λογικό, αλλά το ανάποδο. Όλα αυτά, εν έτη 1975. Βρετανικό νουάρ με απανωτές ανατροπές, δεν θα σε αφήσει να το κλείσεις μέχρι να τελειώσει.

Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι του Τζον Λε Καρέ
Εκδόσεις Καστανιώτη

Για πολλούς το αριστούργημα του πατέρα των κατασκοπικών μυθιστορημάτων, θα σε βάλει στα άδυτα της βρετανικής αντικατασκοπείας, παρέα με τον Τζορτζ Σμάιλι που προσπαθεί να ξετρυπώσει έναν Τυφλοπόντικα, έναν διπλό πράκτορα των Σοβιετικών που έχει διεισδύσει στα άδυτα της ΜΙ6. Αν είδες την ταινία με τον Γκάρι Όλντμαν και δεν κατάλαβες πολλά… ακόμα καλύτερα. Με το βιβλίο θα περάσεις πολύ πιο ωραία –και δεν θα σου μείνουν απορίες στο τέλος.

Ειδική απεσταλμένη του Jean Echenoz
Εκδόσεις Ίκαρος

Μια τραγουδίστρια ποπ της μιας (αλλά κολοσσιαίας) επιτυχίας επιστρατεύεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας για να αποσταθεροποιήσει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Ναι, το καινούριο μυθιστόρημα του Echenoz είναι σπαρταριστά αστείο, είναι όμως και παράξενο και απρόβλεπτο, γεμάτο αναπάντεχες ανατροπές και κατασκοπικό σασπένς από την πρώτη ως την τελευταία του σελίδα.

Το Παγοδρόμιο του Roberto Bolaño
Εκδόσεις Άγρα

Ένας απογοητευμένος Χιλιανός συγγραφέας, ένας Μεξικανός ποιητής χωρίς άδεια παραμονής που δουλεύει νυχτοφύλακας σε κάμπινγκ, και ένας δημοτικός υπάλληλος έτοιμος να τα κάνει όλα για τη γυναίκα που αγαπά, αφηγούνται διαδοχικά, κεφάλαιο-κεφάλαιο, τρεις εκδοχές της ίδιας ιστορίας, του ίδιου εγκλήματος, με την ίδια πρωταγωνίστρια. Ποιος, όμως, είναι ο δολοφόνος; Ο Ρομπέρτο Μπολάνιο στήνει το απολαυστικό του νουάρ σε μια μικρή πόλη της Καταλονίας, και το γεμίζει με χιούμορ και σασπένς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v