Τα πιο εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία του κόσμου

Εκατομμύρια τίτλοι, vintage αισθητική, ιστορία δεκαετιών και άφθονες ώρες… βιβλιοκατανάλωσης σε 8 εμβληματικά βιβλιοπωλεία του κόσμου.
Τα πιο εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία του κόσμου
Μπορεί να διανύουμε εποχή ψηφιακής… τρέλας, όμως κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές. Όπως αυτή των βιβλίων για παράδειγμα. Για τους βιβλιολάτρεις, πέρα από τους τίτλους, ιδιαίτερη σημασία έχει όχι μόνο το «τι» θα αγοράσεις αλλά και το «από πού».

Βιβλιοπωλεία σε κάθε γωνιά του κόσμου έχουν τις δικές τους ιστορίες να διηγηθούν είτε αυτές έχουν ιστορία κάποιων ετών, είτε ολόκληρων δεκαετιών. Πρόσφατα, το Savoteur συγκέντρωσε σε μια λίστα μερικούς από τους πλέον εμβληματικούς «Ναούς» των βιβλίων. Ανάμεσα σε αυτούς και ένας ελληνικός.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο εντυπωσιακά, ιστορικά και πανέμορφα βιβλιοπωλεία.

Shakespeare And Company, Παρίσι


Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα – όχι άδικα – και δημοφιλή βιβλιοπωλεία του κόσμου βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι και έχει φιλοξενήσει στα τραπεζάκια του ουκ ολίγα «μεγάλα» ονόματα του χώρου: από τον Τζέιμς Μπόλντουιν μέχρι τον Ουίλιαμ Μπόροουζ.

Livraria Lello & Irmao, Πόρτο


Οι φαν του Χάρι Πότερ, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα εκτιμήσουν δεόντως αυτό εδώ το βιβλιοπωλείο της Πορτογαλίας, στο οποίο η συγγραφέας της «μαγικής» σειράς πέρασε αρκετές ώρες… περισυλλογής πίνοντας καφέ, οραματιζόμενη τον νεαρό της ήρωα.

Ler Devagar, Λισαβώνα


Βόρεια του Πόρτο, στην πολύβουη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, αυτό το βιβλιοπωλείο με το ευφάνταστο όνομα «διάβαζε αργά», περιλαμβάνει καφέ, γκαλερί και χώρο συναυλιών, όλα σε… ένα.

The Strand, Νέα Υόρκη


Με 86 χρόνια ιστορίας, το ξακουστό βιβλιοπωλείο της Νέας Υόρκης αποτελεί παράδεισο για τους λάτρεις των σπάνιων μεταχειρισμένων βιβλίων, αλλά και για εκείνους που ξετρελαίνονται με τις υπέρ-προσφορές του σε νέους τίτλους και τα ευρηματικά του μεμοραμπίλια. Πληθώρα είναι και τα events που διοργανώνονται εδώ, από εκθέσεις τέχνης και παρουσιάσεις βιβλίων μέχρι ομαδικές αναγνώσεις και σεμινάρια.

Scorpio Books, Christchurch


Η Μέκκα των βιβλίων φαντασίας βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία, σε μια πόλη με… παράξενο όνομα, είναι κατασκευασμένη από 100% ανακυκλώσιμα υλικά και περιλαμβάνει στα ράφια της περισσότερους από ένα εκατομμύριο τίτλους, ανάμεσά τους – φυσικά- και ο «Άρχοντας».

Libreria Acqua Alta, Βενετία


Ένα από τα must see αξιοθέατα της ρομαντικής πόλης και παράλληλα χιλιοφωτογραφημένο βιβλιοπωλείο, η “Libreria” μοιάζει… χτισμένη από βιβλία – και σε μεγάλο της μέρος, είναι. Κλασσικές και οι τέσσερις γάτες που κατοικούν εδώ, και χαζεύουν αμέριμνα τους τουρίστες που το επισκέπτονται.

Brattle Book Shop, Βοστώνη


Σε μια πόλη που βρίθει από βιβλιοπωλεία, το Brattle ξεχωρίζει για τον sui generis χαρακτήρα του, τις vintage επιλογές που προσφέρει στους απανταχού βιβλιοφάγους και τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του Τόνι Μόρισον και του Φραντζ Κάφκα στην είσοδο του.

Atlantis Books, Σαντορίνη


Ένα λιλιπούτειο, «χειροποίητο» στολίδι κοσμεί ένα από τα σοκάκια της πανέμορφης Σαντορίνης και διαθέτει φήμη που ταξιδεύει σε κάθε άκρη του κόσμου- και σε κάθε βιβλιόφιλο. Το Atlantis Books διοργανώνει κάθε χρόνο το ομώνυμο φεστιβάλ βιβλίου – αφορμή για εκατοντάδες φίλους των σελίδων να συγκεντρωθούν στο γραφικό και βραχώδες νησί.

 Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v