Βιβλιο-παρουσίαση για Δεκεμβριανά μετά...συζητήσεως

Την Τετάρτη 22/4 στο Polis Art Cafe παρουσιάζεται το βιβλίο του Μενέλαου Χαραλαμπίδη Δεκεμβριανά 1944: Η Μάχη της Αθήνας.  
Βιβλιο-παρουσίαση για Δεκεμβριανά μετά...συζητήσεως
Πλαισιωμένο από μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 20.00 το βιβλίο του Μενέλαου Χαραλαμπίδη Δεκεμβριανά 1944: Η μάχη της Αθήνας.

Η παρουσίαση εντάσσεται στον κύκλο συναντήσεων "Συζητήσεις για την Ιστορία" που συνδιοργανώνουν το περιοδικό ΧΡΟΝΟΣ και το Φόρουμ Κοινωνικής Ιστορίας. Πρόκειται για μια ελεύθερη για το κοινό συζήτηση που θα φέρνει την ιστορία κοντά σε ανθρώπους που δεν είναι ιστορικοί ή δεν διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις.

Οι συζητήσεις στο Polis Art cafe ανοίγουν με τον συγγραφέα που θα εξηγεί τις προθέσεις του, τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκε και τα συμπεράσματά του. Η σκυτάλη περνά έπειτα στους προσκεκλημένους που θέτουν ερωτήσεις ή του εκθέτουν τις δικές τους, ενδεχομένως διαφορετικές ή και αντίθετες εκτιμήσεις. Ακολουθούν οι παρεμβάσεις του κοινού που μετέχει επί ίσοις όροις σε μια συζήτηση για το τι είναι και πώς παράγεται η ιστορία.

Στην εκδήλωση για το βιβλίο του Μενέλαου Χαραλαμπίδη θα συζητήσουν οι Ελένη Κυραμαργιού (υποψήφια διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Άρης Μαραγκόπουλος (συγγραφέας), Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος (υπεύθυνος σύνταξης RedNoteBook), Αλεξάνδρα Πατρικίου (μεταδιδακτορική ερευνήτρια Πάντειο Πανεπιστήμιο), Σταύρος Σταυρίδης (αναπληρωτής καθηγητής, Ε.Μ.Π.), καθώς και ο συγγραφέας.

Πληροφορίες: Polis Art Café, Πεσμαζόγλου και Πανεπιστημίου, 210 3249588
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v