Παρουσίαση του βιβλίου «Δεκεμβριανά 1944»

Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια παρουσιάζουν στο Floral το νέο βιβλίο του οικονομολόγου-διδάκτορα ιστορίας Μενέλαου Χαραλαμπίδη, «Δεκεμβριανά 1944. Η μάχη της Αθήνας».
Παρουσίαση του βιβλίου «Δεκεμβριανά 1944»
Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια και το Floral μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του οικονομολόγου-διδάκτορα ιστορίας Μενέλαου Χαραλαμπίδη, «Δεκεμβριανά 1944. Η μάχη της Αθήνας» την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, στις 7:00 μ.μ.

Στην παρουσίαση θα γίνει συζήτηση-συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Μανώλη Πιμπλή, θα προβληθεί σπάνιο φωτογραφικό υλικό, και θα ακολουθήσει «παρέμβαση» του κ. Σπύρου Τζουβέλη, δικηγόρου και μαχητή του ΕΛΑΣ που θα μας αφηγηθεί τις δικές του εμπειρίες από τις μάχες των Εξαρχείων στις οποίες συμμετείχε ενεργά.

Το βιβλίο διερευνά την κρίσιμη, για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, περίοδο των Δεκεμβριανών. Ξεκινώντας από τις πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου χρόνου της Κατοχής σκιαγραφεί το πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο εντός του οποίου εκδηλώθηκε η διαμάχη γύρω από το κομβικής σημασίας ζήτημα της μορφής που θα λάμβανε το πολιτικό σύστημα της χώρας μετά τη λήξη του πολέμου.

Η παρούσα μελέτη παρακολουθεί τη σύγκρουση μεταξύ του αστικού πολιτικού χώρου, ο οποίος με τη συμβολή της βρετανικής κυβέρνησης επιδίωκε την επαναφορά του στην εξουσία, και του ΕΑΜ, που στόχευε στην ανατροπή του προπολεμικού πολιτικού καθεστώτος, η οποία οδήγησε στη στρατιωτική σύγκρουση τον Δεκέμβριο του 1944.

Floral: Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων, τ. 210 3800070, email: [email protected], F: Floral Exarhia
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v