Κερδίστε βιβλία από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός και το in2life σας χαρίζουν… ακόμα περισσότερα βιβλία για να γεμίσετε τη βαλίτσα των διακοπών σας. Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό.
Κερδίστε βιβλία από τις Εκδόσεις Ψυχογιός
Απ’ ό,τι φαίνεται, η βαλίτσα των διακοπών σας χωράει μερικά βιβλία ακόμα. Μετά τον μεγάλο καλοκαιρινό βιβλιο-διαγωνισμό και τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών σας που μας… άνοιξε την όρεξη, το in2life και οι Εκδόσεις Ψυχογιός επανέρχονται με περισσότερα βιβλία δώρο για τις διακοπές σας. Διαλέξτε τίτλο, και συμπληρώστε τα στοιχεία σας (μαζί με το βιβλίο που θέλετε) στη Φόρμα του Διαγωνισμού που θα βρείτε στο τέλος του κειμένου. Από εμάς, καλό διάβασμα στην άμμο!

Το τέλος του κόσμου, της Μάργκαρετ Άτγουντ

Ο πληθυσμός της Γης έχει αποδεκατιστεί από κάποια εργαστηριακά κατασκευασμένη πανδημία. Έχουν επιβιώσει μόνο μια μικρή ομάδα ανθρώπων και οι Κρεϊκάνθρωποι με τα πράσινα μάτια –καλοκάγαθα ανθρωποειδή που δημιούργησε ο Κρέικ για ν’ αντικαταστήσει τους ανθρώπους. Η Τόμπι, κάποτε μέλος των Κηπουρών του Θεού και ειδική στα μανιτάρια και στις μέλισσες, είναι ερωτευμένη με τον Ζεμπ, ο οποίος έχει ενδιαφέρον παρελθόν. Μαζί με τον προφήτη των παιδιών του Κρέικ, τον Χιονάνθρωπο-τον-Τζίμι, την Αμάντα, τον Δρυοκολάπτη, την Πονηρή Αλεπού και τους υπόλοιπους Φρικόπλαστους, ιδιοφυείς βιο-επιστήμονες, παλεύουν να επιβιώσουν και να σωθούν απ’ την επίθεση των μοχθηρών Πονοσφαιριστών και των οργανόχοιρων, διαγενετικών γουρουνιών με ανθρώπινα όργανα.

Ανυπεράσπιστοι φόνοι, του Γιάννη Ρεμούνδου

Οι απελπισμένες προσπάθειες των μελών μια οικογένειας να ξεφύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό της ζωής τους, ενώ η χώρα βυθίζεται στον λασπότοπο της οικονομικής κρίσης. Πού να το φανταζόταν η Μαρία ότι, για να περισώσει τα κουρέλια της οικογενειακής της ευτυχίας, θα άφηνε τον πεθερό της αβοήθητο να πεθάνει μαχαιρωμένος; Πού να το φανταζόταν η Δέσποινα ότι στο τέλος ο στρατηγός Ορφανέας θα πέθαινε από ασφυξία ανάμεσα στα πόδια της; Καμιά τους δεν είχε φανταστεί αυτήν την κατάληξη. Όλα είχαν αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς, τις καλύτερες προϋποθέσεις για να μεταποιήσουν ένα κουρελάκι ονείρου σε λαμπρή φορεσιά.

Νυχτερινή Ριβιέρα, της Έμιλι Μπαρ

Νυχτερινή Ριβιέρα ονομάζεται το τρένο που συνδέει το Λονδίνο με την Κορνουάλη. Αυτό το τρένο παίρνει κάθε εβδομάδα η Λάρα Φιντς για να επιστρέψει στη φαινομενικά τέλεια κι ωστόσο αφόρητα βαρετή ζωή της με τον Σαμ. Και σ’ αυτό το ίδιο τρένο θα γνωρίσει τον Γκάι, που θα γίνει ο παράνομος δεσμός της.

Μια νύχτα, ένας φόνος θα ταράξει τη ρουτίνα της Νυχτερινής Ριβιέρας, και η Λάρα θα εξαφανιστεί χωρίς ίχνος. Μόνο η φίλη της, η Άιρις, αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή των γεγονότων και αποφασίζει να την αναζητήσει. Για την Άιρις, αυτή θα είναι η αρχή μιας περιπέτειας που θα την οδηγήσει πολύ μακριά, αποκαλύπτοντάς της παλιά εγκλήματα και σκοτεινά μυστικά. Για τη Λάρα, θα είναι το τέλος ενός ταξιδιού που ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό. Ενός ταξιδιού που πρέπει να τελειώσει, προτού την καταστρέψει.

Τα Πέντε Κλειδιά, της Λένας Μαντά
«Δεν θα πάθει τίποτα αν κάνεις ό,τι σου λέμε. Πέντε λουκέτα, πέντε κλειδιά. Κάθε φορά που θα υπακούς θα παραλαμβάνεις κι ένα κλειδί με το λουκέτο του. Το τελευταίο θα έρθει μαζί με την κόρη σου. Αν μιλήσεις σε κανέναν δεν θα την δεις ποτέ ξανά ζωντανή, αλλά ούτε και πεθαμένη. Περίμενε οδηγίες». Με αυτό το σημείωμα ξεκινά ο εφιάλτης μιας μητέρας, στο πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της Λένας Μαντά. «Η μικρή της κόρη, η Μαργαρίτα της, ήταν στα χέρια απαγωγέων, δεμένη με πέντε αλυσίδες σαν μικρό ζώο. Δεν μπορούσε να ζητήσει βοήθεια από κανέναν, αφού κανείς δεν ήξερε την ύπαρξη του παιδιού. Ούτε καν ο άντρας της, ο παντοδύναμος Ορέστης Δελούζος. Έπρεπε να υπακούσει με όποιο τίμημα» διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Το Κελάρι της Ντροπής, της Χρυσηίδας Δημουλίδου

Δεκαετία του ’60. Σ’ ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας, τρεις αδελφές, η Δήμητρα, η Αναστασία και η Μυρτώ, μεγαλώνουν στη σκιά ενός πατέρα αφέντη και μιας μάνας που δεν έχει λόγο. Η μόνη έξοδός τους είναι κάθε Κυριακή για την εκκλησία και στο πανηγύρι του χωριού μία φορά τον χρόνο. Οι καιροί σκληροί, αλλά οι πράξεις σκληρότερες. Και μια μέρα ο πατέρας τις εγκαταλείπει και εξαφανίζεται. Το κοινωνικό στίγμα είναι βαρύ για την οικογένεια που άφησε πίσω του, όμως μαζί έρχεται και η λύτρωση από τους αυστηρούς κανόνες που έχει επιβάλει.

Σταδιακά τα κορίτσια ξενιτεύονται σε τρεις διαφορετικές ηπείρους και με τον καιρό οι οικογενειακοί δεσμοί κόβονται. Σχεδόν τριάντα χρόνια αργότερα ένα τηλεφώνημα από την πατρίδα θα ταράξει τη μέχρι τότε ήρεμη ζωή τους. Η επιστροφή στο χωριό τους γίνεται επιτακτική και ο επικείμενος θάνατος της μάνας που άφησαν ολομόναχη χωρίς να ενδιαφερθούν γι’ αυτήν θα τις φέρει αντιμέτωπες με μυστικά και αλήθειες που απέκρυψαν. Το παρελθόν γυρίζει στο παρόν ζητώντας απαντήσεις.

Η δοκιμασία, του Γιώργου Μανιάτη

Η Άννα Σταμέλου γεννιέται στα ταραγμένα χρόνια του μεσοπολέμου στην Αθήνα. Ο πατέρας της κυνηγά την ουτοπία της οικογενειακής ασφάλειας και η μητέρα της προσπαθεί να εξισορροπήσει τις αντιφατικές πραγματικότητες που βιώνει, μέχρι που συναντά τον μεγάλο έρωτα, ζώντας κάτι ξεχωριστό και στο τέλος τραγικό. Καθώς οι άνεμοι του πολέμου αρχίζουν να πνέουν με σφοδρότητα, η όμορφη Άννα θα ζήσει τραυματικές εμπειρίες που θα τη σημαδέψουν ανεξίτηλα.

Στα χρόνια όπου η Ελλάδα αλλάζει δραματικά, οι ήρωες του βιβλίου πορεύονται, άλλοτε σκυφτοί και τρομαγμένοι και άλλοτε αυτάρκεις και αισιόδοξοι, γεύονται τη ζωή και τον έρωτα, και παλεύουν ενάντια στους ανέμους των «πολέμων»: όχι μόνον των αιματηρών, αλλά κι εκείνων που διεξάγονται υπόκωφα και με άλλα μέσα στο εσωτερικό των κοινωνιών. Το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας ξεχωριστής οικογένειας στην Ελλάδα του εικοστού αιώνα.

Κώδικας Ντα Βίντσι, του Νταν Μπράουν

Ο Ρόμπερτ Λάνγκντον, καθηγητής συμβολολογίας στο Χάρβαρντ, βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους στο Παρίσι, όταν δέχεται ένα νυχτερινό τηλεφώνημα. Ο ηλικιωμένος έφορος του Λούβρου έχει δολοφονηθεί μέσα στο μουσείο και δίπλα στο πτώμα του βρίσκεται ένας γρίφος. Καθώς ο Λάνγκντον και μια προικισμένη Γαλλίδα αποκρυπτογράφος, η Σοφί Νεβέ, προσπαθούν να ξεδιαλύνουν τα παράξενα αινίγματα, ανακαλύπτουν έκπληκτοι μια σειρά από στοιχεία κρυμμένα στα έργα του Ντα Βίντσι.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Λάνγκντον ανακαλύπτει κάτι απρόσμενο: Το θύμα είχε σχέση με το Κοινό της Σιών, μια μυστική οργάνωση της οποίας τα μέλη περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τον Μποτιτσέλι, τον Βικτόρ Ουγκώ και τον Ντα Βίντσι. Σε μια απεγνωσμένη κούρσα μέσα στο Παρίσι και ακόμη παραπέρα, ο Λάνγκντον και η Νεβέ βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν άγνωστο πανίσχυρο αντίπαλο που φαίνεται να προβλέπει κάθε κίνησή τους. Αν δεν καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν τον γρίφο, τα έγγραφα του Κοινού της Σιών θα χαθούν για πάντα.

Millenium Graphic, των Σιλβέν Ρουνμπέρ και Χοσέ Χομς

Ο δημοσιογράφος Μίκαελ Μπλούμκβιστ προσλαμβάνεται από τον ηλικιωμένο επιχειρηματία Χένρικ Βάνιερ προκειμένου να ερευνήσει τι απέγινε η ανιψιά του που εξαφανίστηκε πριν από τριάντα έξι χρόνια. Ως αντάλλαγμα ο Μπλούμκβιστ ζητά πληροφορίες για τα οικονομικά καρτέλ. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του διασταυρώνεται με τη Λίσμπεθ Σαλάντερ, μια χάκερ ηλεκτρονικών συστημάτων με εμφάνιση πανκ, προικισμένη στα μαθηματικά και ειδική στις πολεμικές τέχνες, αλλά με μηδενικές κοινωνικές δεξιότητες. Η Λίσμπεθ αποδίδει δικαιοσύνη με τον δικό της τρόπο, εκδικούμενη τους «άντρες που δεν αγαπούν τις γυναίκες».

Με φόντο τη σουηδική πραγματικότητα την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο σεναριογράφος Σιλβέν Ρουνμπέρ, το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Στιγκ Λάρσον που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία ζωντανεύει μέσα από την εντυπωσιακή εικαστική αναπαράσταση του Χοσέ Χομς.

Και για τα πιτσιρίκια σας
Καλοκαιρινό Βυθοσχολειό, του Γιώργου Λεμπέση


Ο Βρασίδας ο αχινός αποφασίζει να πάει διακοπές στην κατασκήνωση «Το κεφάτο Σαφρίδι», όμως το κακόψαρο προσπαθεί να του χαλάσει τα σχέδια. Μάθε τι τράβηξε ώσπου να φτάσει στην κατασκήνωση και βοήθησε τον με κάθε τρόπο. Μόνο προσοχή: το κακόψαρο θα κάνει τα πάντα για να σου χαλάσει το παιχνίδι. Μπορείς να το νικήσεις;

Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 8: Τρελή Γκαντεμιά, του Τζεφ Κίνι

Ο Γκρεγκ Χέφλι έχει φάει ήττα. Ο κολλητός του, ο Ράουλι, τον έχει κάνει πέρα και το να βρει νέους φίλους στο Γυμνάσιο αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο. Αποφασίζει, λοιπόν, να αφήσει τα πράγματα στην τύχη. Θα αλλάξει, άραγε, η ζωή του με μια καλή ζαριά ή είναι καταδικασμένος σε τρελή γκαντεμιά; 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v