Τα τελευταία αυγουστιάτικα βιβλία από το In2life

Από τις εκδόσεις Άγρα και τις εκδόσεις Λιβάνη έρχονται οι τίτλοι των τελευταίων καλοκαιρινών βιβλίων που θα κερδίσουν οι τυχεροί αναγνώστες του In2life, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.
Τα τελευταία αυγουστιάτικα βιβλία από το In2life
Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν βιβλία έχουν ως εξής:
To βιβλίο "Θέλω πίσω τη ζωή μου" των εκδόσεων Λιβάνη κερδίζουν οι: Θωμαΐς Τσιβόλα, Άννα Τσαγκαράκη, Elisabeth Kelly.
Το βιβλίο "Τρυφερός Σύντροφος" των εκδόσεων Άγρα κερδίζουν οι: Πελαγία Τσιμπρίδου, Αντώνης Μάγγλαρας.
Το βιβλίο "Ο Τρίτος Άνθρωπος" των εκδόσεων Άγρα κερδίζουν οι: Μαρία Κυριακού, Ανδρόνικος Ιακουμίδης.
Οι νικητές έχουν ενημερωθεί με προσωπικό e-mail. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Η ζωή και το έργο του διανοούμενου Γεώργιου Σκληρού, από τις εκδόσεις Άγρα, δύο συγκλονιστικά μυθιστορήματα-θρίλερ που έγιναν και ταινίες από τον Graham Green και τις ίδιες εκδόσεις και ένα συγκινητικό μυθιστόρημα με φόντο την ελληνική επαρχία από τις εκδόσεις Λιβάνη. Τρεις αξιόλογοι τίτλοι βιβλίων περιμένουν τους τυχερούς αναγνώστες του In2life να καταβροχθήσουν, φέτος το καλοκαίρι, τις μοναδικές ιστορίες τους.

Ο τελευταίος διαγωνισμός βιβλίων για το φετινό καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 8 Αυγούστου και τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα εδώ. 

Εκδόσεις Άγρα
"Τρυφερός Σύντροφος", της Αλεξάνδρας Δεληγιώργη
(σελίδες: 304, τιμή: 17,50 ευρώ)
Στον Τρυφερό Σύντροφο, μια μυθιστορία βασισμένη στη ζωή και τον θάνατο του Γεώργιου Σκληρού, η συγγραφέας ανατέμνει τον ψυχισμό του και φωτίζει εκ των έσω την πάλη του με τα εξωτερικά και εσωτερικά εμπόδια που οδήγησαν στη διαμόρφωση της ιστορικής αυτογνωσίας και των θέσεών του για την κοινωνία και τη γλώσσα.

Ο Γεώργιος Σκληρός, Έλληνας της διασποράς, γεννήθηκε στην Τραπεζούντα του Πόντου. Η ζωή του υπήρξε μια συνεχής μετακίνηση μέσα στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο που φιλοξένησε τη ζωή και τη δράση του ελληνισμού της πρώτης εικοσαετίας του 20ού αιώνα: από την Οδησσό και τη δυσφορία της μαθητείας στο εμπορικό συγγενών, στη Μόσχα και την Πετρούπολη της επανάστασης του 1905, όπου σπουδάζει ιατρική, διαβάζει Γκόγκολ και Ντοστογιέφσκι και μυείται στις επαναστατικές ιδέες· και ακολούθως στην Ιένα, όπου συνδέεται με Ρωμιούς διανοούμενους, όπως ο Κ. Χατζόπουλος και ο Φώτος Πολίτης. Από εκεί στέλνει τα πρώτα του άρθρα στα αθηναϊκά περιοδικά και το θρυλικό Το Κοινωνικόν μας Ζήτημα που εκδόθηκε στην Αθήνα το 1907 και τάραξε τα πνεύματα μιας κοινωνίας τραυματισμένης από οικονομικούς, κοινωνικούς και εθνικούς κλυδωνισμούς, καθώς και από τις αντιθέσεις και τις βίαιες συγκρούσεις γύρω από το γλωσσικό ζήτημα.

Το όνειρο της εγκατάστασης στην εξιδανικευμένη Αθήνα, το μεγάλο κέντρο των ιδεών, παραμένει άπιαστο. Ανέχεια, προβληματική οικονομική σχέση με την οικογένεια, δανεικά από φίλους. Δύο γυναίκες διατρέχουν τη ζωή του: η δίδυμη αδελφή του Όλγα στην οποία πάντα εξομολογείται και η Γκρέτα, η εξιδανικευμένη ερωμένη των φοιτητικών του χρόνων στην Εσθονία. Κι έρχονται τα αγωνιώδη χρόνια της φθίσης και του εγκλεισμού σ’ ένα σανατόριο του Ταταρίνο της Ρωσίας, η απομόνωση και η σιωπή. Και η κατάληξη στην Αίγυπτο, σ’ έναν οικισμό στον Νείλο έξω απ’ το Κάιρο.

Από εκεί η χαμένη μορφή του Γεωργίου Σκληρού, που είχε γίνει θρύλος στον χώρο των διανοουμένων, επανεμφανίζεται στα Γράμματα του Σ. Πάργα. Και σε μια διάλεξή του στην Αλεξάνδρεια, δύο χρόνια πριν από τον θάνατό του το 1919, συναντιέται και συνομιλεί εκτενώς για τη γλώσσα και άλλα ζητήματα με τον Κ.Π. Καβάφη.

Μια ζωή περιπλανήσεων, δημιουργικής και μαχητικής σκέψης, ονείρων, με τον θάνατο –τον τρυφερό σύντροφο– να καραδοκεί.

Εκδόσεις Άγρα
"Ο Τρίτος Άνθρωπος" και "Η Πτώση ενός Ειδώλου", από τον Graham Green
(σελίδες: 304, τιμή: 14,50 ευρώ)
«Ο Γκρην διέθετε πνεύμα και γοητεία και χαρακτήρα και πλοκή, καθώς και απεριόριστη οικουμενική συμπόνια, στοιχεία που τον τοποθετούν μια για πάντα στη χορεία των μεγάλων της παγκόσμιας λογοτεχνίας». JOHN LE CARRÉ
Tο πιο σκοτεινό δημιούργημα του Γκρέηαμ Γκρην, Ο Τρίτος Άνθρωπος, τελειώνει με μια ανταλλαγή πυροβολισμών στους υπονόμους της Βιέννης και με το θάνατο του απατεώνα της πενικιλλίνης Χάρρυ Λάιμ. Προσήλυτος στον Καθολικισμό, ο Γκρην βρήκε μια ταιριαστή απεικόνιση της παρακμής του ανθρώπου στα ζοφερά υπόγεια της πόλης. Και ο Λάιμ, με τον αλήτικο αμοραλισμό του, είναι ένας αναγνωρίσιμος ήρωας του Γκρην. Η Βιέννη εξασφάλισε στον συγγραφέα το ιδεώδες σκηνικό για την ιστορία του. Πάνω απ’ όλα, ο Τρίτος Άνθρωπος είναι μια ελεγεία για την ανδρική φιλία, την προδοσία και τη ματαίωση.

Η Πτώση ενός ειδώλου –μία από τις καλύτερες ιστορίες του Γκρην– αναφέρεται σ’ ένα αγόρι που οι γονείς του το άφησαν μόνο σ’ ένα μεγάλο αρχοντικό του Λονδίνου, στη φροντίδα του Μπέινς, του μπάτλερ, και της ζηλότυπης γυναίκας του. Ο εφτάχρονος Φίλιπ θέλει να μάθει τι κρύβεται στο σκοτεινό υπόγειο όπου διαμένουν ο κύριος και η κυρία Μπέινς, και αρχίζει μια επικίνδυνη εξερεύνηση του κόσμου των μεγάλων. Ο Φίλιπ είναι φανερά αφοσιωμένος στον μπάτλερ και τον εξιδανικεύει σχεδόν όσο είχε εξιδανικεύσει και ο Ρόλλο Μάρτινς τον Χάρρυ Λάιμ. Ώσπου η μισητή κυρία Μπέινς δολοφονείται από τον άπιστο σύζυγό της…

Ο τόμος συγκεντρώνει τα δύο κείμενα του Γκρέηαμ Γκρην που έγιναν σπουδαίες ταινίες από τον Κάρολ Ρηντ: Τον Τρίτο Άνθρωπο (1949) με τους Όρσον Ουέλλς, Τζ. Κόττεν και Αλίντα Βάλι –ένα κλασικό νουάρ, που κινείται με τις συμβάσεις του θρίλλερ, με μοτίβα που παραπέμπουν στον γερμανικό εξπρεσιονισμό του Μεσοπολέμου–, καθώς και την Πτώση ενός ειδώλου (1948) με την εκπληκτική ερμηνεία του Ραλφ Ρίτσαρντσον –μια ταινία “very british” στο κλειστοφοβικό εσωτερικό μιας μεγαλοαστικής κατοικίας του Λονδίνου.
Την έκδοση συνοδεύουν μια εισαγωγή του Ian Thompson, πρόλογοι του Γκρέηαμ Γκρην για κάθε ιστορία καθώς και επίμετρο του Κώστα Καλφόπουλου.

Εκδόσεις Λιβάνη
"Θέλω πίσω τη ζωή μου", της Έλσας Φαραζή
(σελίδες: 304, τιμή: 15 ευρώ)
Ο Δημήτρης Ταρασιάδης, χήρος, από ένα χωριό κοντά στα Σύβοτα, μεγάλωσε το μοναχογιό του, Άρη, έχοντας ένα και μοναδικό όνειρο, να τον δει κάποια μέρα καλά αποκαταστημένο επαγγελματικά. Το όνειρό του φάνηκε να παίρνει σάρκα και οστά όταν μέσω γνωριμιών κατάφερε να τον διορίσει βοηθό λιμενάρχη στο νησί από το οποίο καταγόταν η συχωρεμένη η γυναίκα του, την πανέμορφη Σύρο.

Και εκεί, στο κυκλαδίτικο νησί, ο Άρης θα χάσει την αγνότητα του κορμιού αλλά και της ψυχής του. Στα στενοσόκακα της Ερμούπολης θα έρθει αντιμέτωπος και με τα δύο πρόσωπα της ζωής. Το καλό και το κακό, το έντιμο και το ανέντιμο. Η σύγκρουση θα είναι σφοδρή. Πόσοι θα θυσιαστούν στο βωμό της εξιλέωσης;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v