Κερδίστε αυγουστιάτικα βιβλία από το In2life

Περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι συμμετέχουν στην τέταρτη εβδομάδα βιβλιοπαρουσιάσεων και χαρίζουν κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα νέα τους βιβλία στους τυχερούς αναγνώστες που θα δηλώσουν συμμετοχή και θα τα διεκδικήσουν.
Κερδίστε αυγουστιάτικα βιβλία από το In2life
Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν τα βιβλία αυτής της εβδομάδας έχουν ως εξής:
To βιβλίο "Τα χρώματα της ζωής μου" των εκδόσεων Λιβάνη κερδίζουν οι: ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥ, ΛΙΑ ΓΚΑΤΖΟΦΛΙΑ.
Το βιβλίο "Ο ερωτευμένος Πολωνός" των εκδόσεων Ψυχογιός κερδίζουν οι: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ.
Το βιβλίο "Η Αύρα της Σανέλ" των εκδόσεων Άγρα κερδίζουν οι: ΜΑΡΙΑ ΣΙΩΠΗ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ. 

Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό. 

Η ρομαντική ιστορία μιας κοπέλας από τις εκδόσεις Λιβάνη, η εξαφάνιση μιας διάσημης ηθοποιού που σχετίζεται με έναν μυστηριώδη άνδρα από τις εκδόσεις Ψυχογιός και η συγκλονιστική αυτοβιογραφία της Κοκό Σανέλ από τις εκδόσεις Άγρα. Τρεις θηλυκοί χαρακτήρες μονοπωλούν αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον μας και περιμένουν τους τυχερούς αναγνώστες του In2life να ανακαλύψουν τις κρυφές τους ιστορίες.

Η κλήρωση της τέταρτης εβδομάδας διαγωνισμών βιβλίων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1η Αυγούστου και τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν εδώ.

Εκδόσεις Λιβάνη
"Τα χρώματα της ζωής μου", της Θάλειας Κουνούνη
(σελίδες: 459, τιμή: 16 ευρώ)
Βράδυ του Ιούλη με χλομό φεγγάρι. Ένας πατέρας κρατά ένα κοριτσάκι αγκαλιά και μπαίνει σε κάποιο κοιμητήριο. Λιγοστό το φως, δεν είναι σίγουρος… Ποιο αγγελούδι κρατά, αλήθεια;

Και τα χρόνια περνούν και το φως λιγοστό και τα χρώματα τόσο πολλά. Χρώματα μιας ζωής! Ποιανής η ζωή, αλήθεια; Της Άλπεν ή της Ιωάννας; Κι αυτό δεν είναι απλώς ένα ερώτημα, αλλά και ένα μεγάλο δίλημμα για το κορίτσι με τα τεράστια μπλε μάτια.

Η Άλπεν ή η Ιωάννα πρέπει να πάρει μια απόφαση που χωρίς ένα μαγευτικό κι αληθινό έρωτα, χωρίς το αξεθώριαστο χρώμα της αγάπης, δε θα πάρει ποτέ. Κι αν γίνει αυτό, θα έχει στον καμβά της όλα τα χρώματα της ζωής της εκτός από ένα.
Αυτό που έχει η ευτυχία…

Εκδόσεις Ψυχογιός
"Ο ερωτευμένος Πολωνός", της Μάρως Βαμβουνάκη
(σελίδες: 224, τιμή: 14 ευρώ)
Μια διάσημη ηθοποιός του θεάτρου εξαφανίζεται λίγο πριν από την παράσταση "Καλοκαίρι και Καταχνιά" όπου πρωταγωνιστεί. Οι έρευνες της αστυνομίας, των συγγενών, των τηλεοπτικών εκπομπών δεν οδηγούν πουθενά.

Έχει αυτοκτονήσει; Τη δολοφόνησαν; Ή μια τυχαία συνάντηση με ένα άντρα από την Πολωνία τη μεταμόρφωσε και τον ακολούθησε πολύ μακριά από τη ζωή που μέχρι τότε ζούσε;

Η επιτυχία και ο βαθύς έρωτας, το ταλέντο και η θηλυκή φύση. «Η φανερή ιστορία» μιας γυναίκας που όλοι γνώριζαν, και «η κρυφή ιστορία», η μυστική, που μόνο εκείνη και εκείνος ξέρουν. Δύο επίπεδα ύπαρξης που απομακρύνονται, το ένα πιο αληθινό από το άλλο.

Εκδόσεις Άγρα
"Η Αύρα της Σανέλ", του Paul Morand
(σελίδες: 272, τιμή: 16,50 ευρώ)
Ένας κόσμος τελείωνε, ένας άλλος έμελλε να γεννηθεί. Ήμουν εκεί· μια ευκαιρία παρουσιαζόταν, την άδραξα. Είχαμε την ίδια ηλικία μ’ αυτόν τον καινούργιο αιώνα: σε μένα λοιπόν απευθύνθηκε για να τον εκφράσω ενδυματολογικά. Χρειαζόταν απλότητα, άνεση, καθαρότητα στις γραμμές: κι όλα αυτά του τα προσέφερα· εν αγνοία μου. Οι πραγματικές επιτυχίες έρχονται μοιραία. […] Ιδού γιατί η οδός Καμπόν υπήρξε επί τριάντα χρόνια το κέντρο του καλού γούστου. Είχα ανακαλύψει εκ νέου την τιμιότητα, και, με τον δικό μου τρόπο, είχα αποδώσει στη μόδα την εντιμότητά της. […] Επί ένα τέταρτο του αιώνα δημιούργησα τη μόδα. Δεν θα ξαναρχίσω. Πανωλεθρία της εποχής, όχι δική μου…

Η Κοκό Σανέλ προσκάλεσε τον Πώλ Μοράν να την επισκεφτεί στο Σαιντ-Μόριτς προς το τέλος της δεκαετίας του ’40 για να του υπαγορεύσει τα απομνημονεύματά της. Οι σημειώσεις που κράτησε ο Μοράν ανασύρθηκαν έναν μόλις χρόνο μετά το θάνατο της Σανέλ το 1971. Τις επεξεργάστηκε και τις εξέδωσε το 1976.

Σε κάποια σημεία σε αυτά τα επιλεκτικά, καυστικά απομνημονεύματα η μάσκα πέφτει και βλέπουμε στιγμιαία το αληθινό πρόσωπο του εύθραυστου, μοναχικού πλάσματος που έφερε την επανάσταση στο γυναικείο ντύσιμο και αναδείχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα «ιερά τέρατα» του εικοστού αιώνα.

Μέσα από την καταγραφή του Μοράν, η Σανέλ μας μιλά για τη φιλία της με τη Μίσια Σερτ, για τους άνδρες στη ζωή της (τον Μπόυ Καπέλ, τον δούκα του Ουεστμίνστερ, ανθρώπους από τους κύκλους της τέχνης όπως ο Πικάσσο, ο Κοκτώ, ο Ντιάγκιλεφ, ο Στραβίνσκυ, ο Ερίκ Σατί), για τη φιλοσοφία της περί μόδας. Δεν χαρίζεται σε κανέναν. Το βιβλίο βρίθει από ευφυείς, πρωτότυπες και βαθιές σκέψεις και φράσεις.

Τα απομνημονεύματα της Σανέλ, ειπωμένα με τα δικά της λόγια, δίνουν ζωηρές περιγραφές και απεικονίζουν τη δύναμη του χαρακτήρα της, αφήνοντας το βλέμμα μας να διακρίνει καθαρά στην αφηγήτρια τη γυναίκα και τη δημιουργό του οίκου Σανέλ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v