Ακόμα περισσότερα καλοκαιρινά βιβλία από το In2life

O διαγωνισμός βιβλίων συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα με περισσότερους σπουδαίους εκδοτικούς οίκους να προσφέρουν ολοκαίνουργια καλοκαιρινά διηγήματα για τους τυχερούς αναγνώστες του In2life. Δηλώστε συμμετοχή και κάντε τα δικά σας.
Ακόμα περισσότερα καλοκαιρινά βιβλία από το In2life
Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν τα παρακάτω βιβλία έχουν ως εξής:
To βιβλίο "Μια Στάλα Ουρανός" των εκδόσεων Λιβάνη κερδίζουν οι: Αθηνά Βερτσέτη, Δήμητρα Μπίκου, Λίλη Χωριανοπούλου.
Το βιβλίο "Ματωμένα ίχνη" των εκδόσεων Ψυχογιός κερδίζουν οι: Ευαγγέλια Παντελιέρη, Ευαγγέλια Τζήκα.
Το βιβλίο "Έτσι θέλω να θυμάμαι" των εκδόσεων Ωκεανίδα κερδίζουν οι: Κατερίνα Πετροπούλου, Βασιλική Γκατζόφλια.

Οι νικητές έχουν ενημερωθεί με προσωπικό e-mail.

Την ιστορία ενός μιγά που έχασε τον Έλληνα πατέρα του κι όμως κατάφερε να αγωνιστεί και να διακριθεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα, τον πόνο της μάνας που ανακαλύπτει τι έφταιξε και έχασε τον γιο της από τις εκδόσεις Ψυχογιός και την πορεία τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων στα περίεργα μονοπάτια της μοίρας από τις εκδόσεις Λιβάνη, θα διεκδικήσουν οι τυχεροί αναγνώστες του In2life αυτή την εβδομάδα.

Τρεις διαφορετικές ιστορίες με πρωταγωνιστές που από τα δύσκολα κατάφεραν να βρουν το νόημα της ζωής τους υπόσχονται να μας δώσουν κουράγιο για τον Χειμώνα που θα έρθει αλλά και να γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας στις διακοπές.

Ο διαγωνισμός αυτής της εβδομάδας θα λήξει την Δευτέρα 25 Ιουλίου, οπότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών.

Εκδόσεις Ωκεανίδα
"Έτσι θέλω να θυμάμαι", της Γιόλας Δαμιανού-Παπαδοπούλου
(σελίδες: 605 Τιμή: 18,00 ευρώ)
Ο μικρός μιγάς χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του όταν εξαφανίζεται ο Έλληνας πατέρας του. Όμως ο δρόμος της ζωής του είναι μακρύς και γεμάτος ανατροπές... Ο Μάικλ γεννήθηκε στη Νιγηρία από λευκό, Έλληνα πατέρα και μαύρη μητέρα. Τα παιδιά στο σχολείο τον φώναξαν παλιομιγά, αυτό όμως δεν τον πολυπείραξε όσο είχε δίπλα τον πατέρα του, που με την αγάπη του τού έδινε δύναμη και σιγουριά.

Όταν όμως ο πατέρας του εξαφανίζεται κι ο Μάικλ αρχίζει απεγνωσμένα να τον αναζητεί, χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια του. Θα τα καταφέρει ωστόσο να ορθοποδήσει και θα εξελιχθεί σ’ ένα γοητευτικό άντρα και σπουδαίο επιστήμονα. Και τότε θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τη Μέλα, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη ζωή του...

Εκδόσεις Ψυχογιός
"Ματωμένα ίχνη", του Χένινγκ Μάνκελ, Σουηδία
(σελίδες: 376, τιμή: 15,50 ευρώ)
Όταν η αρχαιολόγος Λουίζ Κάντορ επιστρέφει στη Σουηδία από την ανασκαφή της στην Αργολίδα και βρίσκει το γιο της, Χένρικ, νεκρό, αρνείται να πιστέψει ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Αποφασισμένη να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από το θάνατό του, ερευνά τα χαρτιά και τις σημειώσεις του και συνειδητοποιεί πως αγνοεί σημαντικές πτυχές από την προσωπική του ζωή. Έκπληκτη, μαθαίνει ότι ο γιος της ήταν φορέας του AIDS και πως είχε μιαν ιδιόμορφη εμμονή με την περίφημη θεωρία συνωμοσίας για τον κλεμμένο εγκέφαλο του προέδρου Κένεντι. Με κίνητρο τη μητρική της διαίσθηση και προσπαθώντας να αξιοποιήσει διάφορα σκόρπια στοιχεία, ξεκινά την αναζήτηση μαζί με τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του Χένρικ.

Η Λουίζ σύντομα θα βρεθεί στην αρχή μιας ακολουθίας από ματωμένα ίχνη, τα οποία θα την οδηγήσουν μέχρι την Αφρική. Σε μια ήπειρο τσακισμένη από τις ασθένειες, τη φτώχεια και τη διαφθορά, θα αναζητήσει την αλήθεια για τον θάνατο του γιου της και θα κοιτάξει στα μάτια τον ίδιο το φόβο, καθώς, απρόσμενα, έρχεται αντιμέτωπη με κερδοσκόπους οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον βασανισμένο λαό της αφρικανικής ηπείρου.

Εκδόσεις Λιβάνη
"Μια Στάλα Ουρανός", της Βάλιας Γυφτοδήμου
(σελίδες: 346, τιμή: 15,00 ευρώ)
Φιλιώ, Στέφανος, Αλέξανδρος, Αγνή: Τέσσερα πρόσωπα που η μοίρα τα χτυπά αλύπητα, στερώντας τους και τις πιο μικρές, αυτονόητες καθημερινές χαρές. Κι ενώ οι τρεις πρώτοι αφήνονται έρμαια στα χέρια της, να τους παρασύρει και να οδηγήσει τη ζωή τους όπου εκείνη επιθυμεί, η Αγνή τολμά να αντισταθεί και να πολεμήσει ενάντια στη μοίρα, διεκδικώντας το δικαίωμά της στην ευτυχία. Ο δρόμος της δε θα είναι εύκολος. Πολλές φορές θα λυγίσει και θα νιώσει ότι χάνει τη μάχη… για να κερδίσει μια στάλα ουρανό. Στο τέλος όμως θα λάβει το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει ο Θεός στον άνθρωπο: την ίδια τη ζωή!

«Χτύπησε με μανία το μαστίγιο στον αέρα. Το είχε πάρει απόφαση. Σήµερα θα την έκανε δική του! Με κάθε τρόπο! Όλες οι κυράδες να παρακαλάνε για µια του µατιά, και το δουλικό να του καµώνεται την αδιάφορη και τη δύσκολη... Αυτό πήγαινε πολύ!
Έπνιξε µια βρισιά και χύθηκε στον ελεύθερο ορίζοντα καλπάζοντας πάνω στον πιστό του φίλο, το µοναδικό του φίλο...»
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v