«Σκοτεινό Κελλάρι»: Οινολογία και μυστήριο από την Μαρία Τζίτζη

Το συναρπαστικό αστυνομικό της μυθιστόρημα με οινολογικά στοιχεία της Μαρίας Τζίτζη παρουσιάζεται το απόγευμα της Τρίτης 25/1 στο καφέ του Metropolis. Το ενδιαφέρον εγχείρημα θα παρουσιάσει η συγγραφέας Μαρία Σκιαδαρέση, συνοδευόμενη από το πιάνο της Μαρίας Λυριτζή.
Το συναρπαστικό αστυνομικό της μυθιστόρημα με οινολογικά στοιχεία της Μαρίας Τζίτζη παρουσιάζεται το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιανουαρίου στο καφέ του Metropolis (Εμ. Μπενάκη 54 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, ώρα 19.00). Το ενδιαφέρον εγχείρημα θα παρουσιάσει η συγγραφέας Μαρία Σκιαδαρέση, συνοδευόμενη από το πιάνο της Μαρίας Λυριτζή.

Το «Σκοτεινό Κελλάρι», το βραβευμένο (Βραβείο μυθιστορήματος 2009, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών) βιβλίο της Μαρίας Τζίτζη που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Τσουκάτου» είναι ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο που διαθέτει μοναδικό πλούτο οινολογικών στοιχείων μέσα σε ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα.

Η ιστορία αναφέρεται σε μια νεαρή κοπέλα, οινολόγο σε γνωστό οινοποιείο του Λίγηρα, η οποία βρίσκεται ετοιμοθάνατη σε παραλία της Σαντορίνης.

Το αυτοκινητιστικό της ατύχημα δεν μοιάζει και τόσο τυχαίο, όταν αποκαλύπτεται η συμμετοχή της σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης παράνομων διαμαντιών, που βρίσκεται στο στόχαστρο του νόμου από καιρό. Η δίδυμη αδελφή της στρατολογείται από την αστυνομία για να πάρει τη θέση της αλλά η εξωτερική ομοιότητα δεν φτάνει για να την προστατέψει. Αν η σωσίας δεν «πείσει» στον ρόλο της, η υπόθεση θα τιναχτεί στον αέρα και η ίδια θα κινδυνέψει θανάσιμα.

Οινολογική εκπαίδευση, παραγωγή κρασιού, γευσιγνωσία, αλλά και συμμετοχή σε διαγωνισμούς κρασιών πρέπει να γίνουν κτήμα της, ώστε να πείσει για την ταυτότητά της και να παραμείνει στο παιχνίδι ζωντανή. Και τα καταφέρνει μια χαρά μέχρι που ένας φόνος, στο σκοτεινό κελάρι αυτήν τη φορά, έρχεται να τα ανατρέψει όλα...

Μια ιστορία μυστηρίου που διαδραματίζεται σε τρεις χρόνους κοντινούς, με την αγωνία, την πλοκή, το κρασί αλλά και τις ανατροπές να ανταγωνίζονται διεκδικώντας το μερτικό τους.

Συγγραφέας του βραβευμένου μυθιστορήματος «Σκοτεινό Κελλάρι» είναι η Μαρία Ε. Τζίτζη, απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Αθήνας με εξειδίκευση στην οινολογία και την χημεία Περιβάλλοντος. Η Μαρία Ε. Τζίτζη διατηρεί χημικό και οινολογικό εργαστήριο σαν ελεύθερος επαγγελματίας στο κέντρο της Αθήνας. Καθηγήτρια οινολογίας και χημείας τροφίμων, με δεκαετή εμπειρία στην εκπαίδευση, συνεργάζεται με την ιδιωτική σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων LE MONDE, όπου και είναι υπεύθυνη σε θέματα οίνου του Εκπαιδευτικού Ομίλου. Είναι γευσιγνώστρια και έχει πάνω από 25 συμμετοχές σαν κριτής, σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού, σε ολόκληρο τον κόσμο. Άρθρα της δημοσιεύονται κατά καιρούς, σε περιοδικά, εφημερίδες και το διαδίκτυο.

Το «Σκοτεινό Κελλάρι» είναι ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο όπου η αγάπη και η γνώση της συγγραφέως για το κρασί συνδυάζονται ιδανικά με την αγωνία και την συναρπαστική πλοκή της ιστορίας που αφηγείται. Κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Τσουκάτου».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v