Πάμε βόλτα για βιβλία!

Πλούσιο σε εκδηλώσεις και με κεντρικό θέμα τον «Ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη σύγχρονη κοινωνία και τον πολιτισμό», ξεκινά σήμερα το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου.
Με περίπου 160 εκδότες να δίνουν το «παρών» και με περισσότερους από 50.000 τίτλους να μας προσκαλούν, ξεκινά το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο και μας περιμένει για να δούμε, να ενημερωθούμε και να επιλέξουμε. Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του σήμερα 3/9 -τα επίσημα εγκαίνια από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη έχουν οριστεί για την Κυριακή 5/9- και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στον «Ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη σύγχρονη κοινωνία και τον πολιτισμό», ενώ στο πρόγραμμά του έχει ενταχθεί και πλήθος εκδηλώσεων. Πιο συγκεκριμένα, στους χώρους του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί έκθεση ανέκδοτων φωτογραφιών με όψεις της Αθήνας του 1888, οι οποίες προέρχονται από τη συλλεκτική έκδοση του Ιστορικού Αρχείου Δήμου Αθηναίων «ΑΘΗΝΑΙ», ενώ θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη επίσημη παρουσίαση του λευκώματος, την Τετάρτη, 15/9, στις 8 μ.μ.

Ακόμα, το Σάββατο, 11/9/2010, στις 8 μ.μ., προγραμματίστηκε συζήτηση, με θέμα: «Η αστυνομική λογοτεχνία στην Ελλάδα σήμερα», με ομιλητές τα μέλη της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) Τιτίνα Δανέλλη, Τεύκρο Μιχαηλίδη, Δημήτρη Μαμαλούκα και Γιάννη Ράγκο. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μανώλης Πιμπλής, επίσης μέλος της Λέσχης.

Τέλος, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου οργανώνει σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Παραμύθια του κόσμου» για τους μικρούς επισκέπτες. Το Σάββατο 4/9, την Κυριακή 12/9 και την Κυριακή 19/9 Σεπτεμβρίου, 7-8 το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθια της προφορικής παράδοσης και της λογοτεχνίας από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Να σημειωθεί ότι όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον χώρο εκδηλώσεων της Έκθεσης και είναι ανοικτές στο κοινό.

Ιδιαίτερη η φροντίδα και για την εικαστική διάσταση του φετινού φεστιβάλ, φροντίδα που έχει αναλάβει ο ζωγράφος Βέντσεσλαβ Ιότοβ, ο οποίος φιλοτέχνησε ένα έργο που παραπέμπει στη διαχρονική ανάγκη ανάγνωσης βιβλίων, για να έχει ο σύγχρονος άνθρωπος την πνευματική ανέλιξη, απαραίτητο συστατικό για το «ευ ζην», σε καιρούς ισοπεδωτικούς.

(ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη: 6:00 μ.μ. – 10:30 μ.μ., Παρασκευή - Σάββατο: 6:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ., Κυριακή: 11:00 π.μ. – 10:30 μ.μ.)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v