Το μυστικό της Βραζιλιάνικης ομορφιάς: Ένα βιβλίο για την «πλαστική» γοητεία

Τα μυστικά της Βραζιλιάνικης ομορφιάς, η λιποαναρρόφηση, η λιπογλυπτική, η κοιλιοπλαστική, το λίφτινγκ σώματος και πολλές ακόμα «πλαστικές» τεχνικές αναλύονται εκτενώς στο νέο βιβλίο του Δρ. Ιωάννη Λύρα. Ανακαλύψτε το.
Στη Βραζιλία, χώρα των χρωμάτων των αντιθέσεων, της αρμονίας, της «σάμπα» και των όμορφων σωμάτων, υπάρχει ίσως ένα μυστικό, το μυστικό της Βραζιλιάνικης ομορφιάς. Το μυστικό αυτής της φυσικής ή δημιουργημένης από τους πλαστικούς χειρουργούς ομορφιάς ξεδιπλώνεται και αποκαλύπτεται στους Έλληνες αναγνώστες με τρόπο απλό και ανεπιτήδευτο στις σελίδες του βιβλίου του διακεκριμένου πλαστικού χειρουργού και επίτιμου προξένου της Βραζιλίας Δρ. Ιωάννη Λύρα.

Η εσωτερική ανάγκη του συγγραφέα να προσαρμόσει τις βραζιλιάνικες γραμμές στη χώρα που εισήγαγε το μέτρο και το κάλλος -την Ελλάδα- καθώς και η πολυετής εμπειρία του στη Βραζιλία- τη χώρα της ομορφιάς, κοντά στον παγκοσμίου φήμης πρωτοπόρο πλαστικό χειρουργό καθηγητή Ivo Pitanguy, εγγυώνται μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.

Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας συνεπικουρούμενος από τους συνεργάτες του, εισάγει ανώδυνα τον αναγνώστη στον κόσμο της αισθητικής χειρουργικής, με τρόπο απλό και κατανοητό, αλλά κυρίως με επιστημονική εγκυρότητα.

Κατατοπίζει τον κάθε ενδιαφερόμενο αναλυτικά, λύνοντάς του κάθε απορία σχετική με την πλαστική χειρουργική. Το βιβλίο ανοίγουν τρία κεφάλαια στα οποία γίνεται μια ιατροφιλοσοφική και καλλιτεχνική εισαγωγή στα θέματα της ομορφιάς του ανθρωπίνου σώματος. Ακολουθούν πολλά ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τις χειρουργικές και εναλλακτικές (μη χειρουργικές) τεχνικές της γλυπτικής του σώματος.

Μερικά από τα θέματα που αναπτύσσονται στο βιβλίο είναι η λιποαναρρόφηση, η λιπογλυπτική, η κοιλιοπλαστική, το λίφτινγκ σώματος, το laser, οι υπέρηχοι, τα ραδιοκύματα αλλά και ειδικά θέματα όπως η εγκυμοσύνη και η γυναικολογική πλαστική χειρουργική, ηδιατροφή, η φυσιοθεραπεία και η άσκηση.

Με την ανάγνωση αυτού του βιβλίου κάθε στάδιο μια πλαστικής χειρουργικής επέμβασης γίνεται κατανοητό από το χρονικό της απόφασης και τον προεγχειρητικό έλεγχο μέχρι την αναισθησία, τη διαδικασία της επέμβασης, τη μετεγχειρητική πορεία και παρακολούθηση, ενώ μέσα από πραγματικές μαρτυρίες γυναικών που είχαν την εμπειρία της επέμβασης μπορεί να βιώσει τη διαδικασία λεπτό προς λεπτό.

Εκτός από το Δρ. Ιωάννη Λύρα σε αρκετά κεφάλαια του βιβλίου συμμετέχουν και άλλοι συγγραφείς όπου η γραφή τους θα αποτελέσει μία ευχάριστη έκπληξη για τον αναγνώστη.
Το εξώφυλλο έχει ιδιαίτερα έντονη εικαστική χροιά, ενώ η φωτογραφία είναι δημιουργία του αείμνηστου φωτογράφου Ντίνου Διαμαντόπουλου.

Περιλαμβάνεται επίσης ένα αρθρο-περιγραφή της αείμνηστης Μαλβίνας Κάραλη η οποία μεταμφιεσμένη σε νοσηλεύτρια είχε παρακολουθήσει κρυφά επέμβαση γλυπτικής σώματος στο χειρουργείο.

Το βιβλίο προλογίζουν εκτός των άλλων, ο αξιότιμος Δήμαρχος Αθηναίων, καθηγητής Ιατρικής Νικήτας Κακλαμάνης, ο αξιότιμος Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα Affonso Emillio de Alencastro Massot, o ιστορικός συγγραφέας (γνωστός στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό) καθηγητής Massimo Valerio Manfredi, Έλληνες και Ευρωπαίοι Ιατροί.

H έκδοση έγινε υπό την αιγίδα της Ευρωπαικής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής (EAPS- ACEIP) και με την υποστήριξη του Προξενικού Σώματος (CCG).

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων απο τον Δήμαρχο Αθηναίων Καθηγητή Ιατρικής Νικήτα Κακλαμάνη, την κα Ελενα Κουντουρά, τον Ομότιμο Καθηγητή Γλυπτικής Αρχιτεκτονικής του Ε. Μ. Πολυτεχνείου Γ. Καλακαλλά, τον Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Βασίλη Κέκη και τον Πρέσβη της Βραζιλίας Αφόνσο Μασσότ, παρουσία ευρέος κοινού απο όλους τους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας και αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα.

Τα έσοδα του συγγραφέα θα δοθούν σε ιδρύματα που φροντίζουν άτομα με γεννετικού ή επίκτητου τύπου σωματική δυσμορφία ή αναπηρία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v