Κερδίστε νέα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Δύο νέους, εξαιρετικούς τίτλους βιβλίων προσφέρουν για έξι τυχερούς αναγνώστες του In2life οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό και μπορεί να είστε εσείς ο νικητής.
Κερδίστε νέα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Οι νικητές του διαγωνισμού έχουν ως εξής:

Βιβλίο: Αρχίζει το ματς
Σερέτης Πέτρος
Ντάκος Κων/νος
Καμβύσης Μιχάλης

Βιβλίο: Σημαδεμένη
Βαζίμα Καλλιόπη
Αχείμαστου Ευγενία
Κοκκινογένη Χαρά

Οι νικητές έχουν ήδη ενημερωθεί με προσωπικό e-mail. Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.


Μάθετε περισσότερα για το κάθε βιβλίο:

«Αρχίζει το Ματς: Το Ποδόσφαιρο στη Λογοτεχνία», σε επιμέλεια Γιάννη Η. Παππά
Σειρά:
Ανθολογίες
(ISBN: 978-960-455-795-0, σελ.: 304, τιμή: 18,00€)
Μια πλούσια ανθολογία στην οποία βρίσκονται συγκεντρωμένα ποιήματα, διηγήματα, αποσπάσματα από μυθιστορήματα που έχουν ως θέμα τους το ποδόσφαιρο. Μια απόδειξη πως η μπάλα μπορεί να συναντήσει τον λόγο και πως η λογοτεχνία συμβαδίζει με το ποδόσφαιρο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Γιάννης Η. Παππάς είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας και διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό www.diapolitismos.gr. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί η ποιητική του συλλογή Στην άκρη του ονείρου, ενώ έχει επιμεληθεί την έκδοση Κώστας Καρυωτάκης, Μαρία Πολυδούρη: Έρωτας και θάνατος στη σκιά της ποίησης. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

«Σημαδεμένη», των Φ. Κ. Καστ και Κριστίν Καστ
Μετάφραση: Καίτη Οικονόμου
Κατηγορία: Βιβλία για νέους, Σειρά: Ο Οίκος της Νύχτας
(Σχήμα: 14 x 20,5, Σελίδες: 400, ISBN: 978-960-455-787-5, Τιμή: 17,00 €)
Η σειρά αποτελείται από εννέα μέχρι στιγμής βιβλία, έχει μεταφραστεί σε 30 χώρες και έχει πουλήσει πάνω 3.800.000 αντίτυπα. Το Σημαδεμένη θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο στα τέλη του 2011.

Ο σκοτεινός, μαγικός κόσμος του Οίκου της Νύχτας είναι ένας κόσμος που μοιάζει πολύ με τον δικό μας. Μόνο που έχει και βρικόλακες… Το ένα λεπτό η δεκαεξάχρονη Ζόι είναι μια συνηθισμένη κοπέλα που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τις υποχρεώσεις του σχολείου της. Το επόμενο, βρίσκεται σημαδεμένη ως αρχάρια βρικόλακας. Αναγκάζεται να εγκαταλείψει την καθημερινότητά της και να αρχίσει την εκπαίδευσή της στον Οίκο της Νύχτας, ένα οικοτροφείο για βρικόλακες. Γρήγορα ανακαλύπτει πως είναι η εκλεκτή της Νύχτας, της θεάς των βρικολάκων, κι έχει ξεχωριστές δυνάμεις. Αρχίζει να διψάει για αίμα. Παλεύει με τον εαυτό της για να μην αφήσει το «σημάδι» της στο πρώην αγόρι της που δε δέχεται το «όχι» ως απάντηση. Αποκτά και μια θανάσιμη εχθρό. Την αρχηγό των Σκοτεινών Κορών, της ελιτίστικης αδελφότητας του σχολείου.

Τώρα πρέπει να βρει τη δύναμη να ακολουθήσει το πεπρωμένο της, με λίγη βοήθεια από τους καινούριους βρικόλακες φίλους της.

Λίγα λόγια για τις συγγραφείς:
Η Φ. Κ. Καστ γεννήθηκε στις Μεσοδυτικές Πολιτείες και μεγάλωσε ταξιδεύοντας μεταξύ Ιλινόις και Οκλαχόμα, όπου ερωτεύτηκε τα άλογα ιπποδρομιών και τη μυθολογία (την ίδια πάνω κάτω εποχή). Δίδαξε στο λύκειο επί 15 χρόνια, πριν αποσυρθεί για ν’ ασχοληθεί αποκλειστικά με το γράψιμο. Τα μυθιστορήματά της έχουν κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως τα Oklahoma Book Award, YALSA Quick Pick for Reluctant Readers, Romantic Times Reviewer’s Choice Award, Prism, Holt Medallion, Daphne du Maurier Bookseller’s και Laurel Wreath. Ζει στην Οκλαχόμα με την κόρη της, την κακομαθημένη γάτα της και τα αξιολάτρευτα σκοτσέζικα τεριέ της.

Η Κριστίν Καστ έχει δημοσιεύσει διηγήματα σε αρκετές ανθολογίες και έχει κερδίσει διακρίσεις στην ποίηση και τη δημοσιογραφία. Αυτό τον καιρό κάνει μεταπτυχιακά στο Northeastern State University, ενώ το όνειρό της είναι να δημιουργήσει ένα καταφύγιο ζώων στην Τούλσα.

Επισκεφθείτε το site των συγγραφέων: www.pccast.net
και το ελληνικό blog του Οίκου της Νύχτας: www.house-of-night-fan-blog.blogspot.com

Δείτε εδώτον καλοκαιρινό διαγωνισμό των εκδόσεων Μεταίχμιο. Δηλώστε συμμετοχή έως 10 Ιουλίου και κερδίστε το αγαπημένο σας βιβλίο!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v