Βιβλία με... ερωτισμό από την Εμπειρία Εκδοτική και τις Εκδόσεις Οξύ

Με αφορμή το νέο μας mini-site Σεξ & Σχέσεις και την θερμή υποδοχή σας σε αυτό, η Εμπειρία Εκδοτική και οι Εκδόσεις Οξύ, χαρίζουν σε 16 τυχερούς (και ερωτευμένους) αναγνώστες αντίτυπα των πιο... ερωτικών τους βιβλίων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.
Ο Διαγωνισμός έληξε. Οι κινητές των βιβλίων έχουν ως εξής:

1. "Η μεταφυσική του φύλου", του Julius Evola
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΣΑΠΗ
ΘΕΟΦΑΝΗ ΓΑΒΡΙΛΗ
ΕΛΠΙΣ ΚΑΣΙΜΙΔΟΥ
ΒΟΥΛΑ ΛΙΑΜΠΑ

2. "Κέλι + Βίκτορ", του Niall Griffiths
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΣΣΗ
EΙΡΗΝΗ ΚΟΥΤΗ
ΜΕΝΗ ΠΑΣΑΤΣΙΦΛΙΚΙΩΤΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

3. "Κόκκινα χείλη φίλησα", του Γιάννη Χατζητρακόσα
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΕΝΑΚΗ ΕΛΕΑΝΑ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΟΥ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΟΥ

4. "Ο Τζόνι κι εγώ", της Ντία Μέξη-Τζόουνς
ΣΟΦΙΑ ΧΑΛΚΙΑ
ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΑΡΩ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΙΔΗ
ΑΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΙΒΗ

Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

Μάθετε λίγα πράγματα για τα βιβλία:

"Η μεταφυσική του φύλου", του Julius Evola
Aπό τον Πλάτωνα μέχρι τις Oυπανισάδες και τα ιερά κείμενα του Tαοϊσμού, από τις καββαλιστικές διδασκαλίες μέχρι τα κείμενα των Σούφι και την αλχημική και ερμητική παράδοση του Mεσαίωνα, ο Julius Evola αναζητεί να θεμελιώσει μια μεταφυσική αντίληψη σύμφωνα με την οποία τα φύλα στον άνθρωπο, αποτελούν ταυτόχρονα αντικειμενικές υποστάσεις μέσα στο Σύμπαν, το οποίο σε όλες του τις εκδηλώσεις διέπεται από την αρχή του Δύο που ποθεί να αναχθεί στο Ένα.

Aυτό είναι και το βαθύτερο νόημα του ανθρώπινου σεξουαλικού Έρωτα, προπάντων στις ιερές και τελετουργικές μορφές του. Έτσι, προσπερνώντας το Xριστιανισμό με την απέχθεια που αυτός εξέθρεψε για τη σεξουαλικότητα, θα μας οδηγήσει σε μια γοητευτική περιδιάβαση των σεξουαλικών λατρειών και μυστηρίων σε ένα πλήθος λαών και παραδόσεων: Tάντρα και Eλευσίνεια Mυστήρια, Kουτναλίνι-γιόγκα και αραβικές σεξουαλικές πρακτικές, Iερός γάμος και Iερά πορνεία, μυστικές αδελφότητες και μεσαιωνικά τάγματα, μαγικές ερωτικές παραδόσεις, Ίνκουμποι και Σούκουμπες, σαδισμός και μαζοχισμός.

Mια σπάνια σε περιεκτικότητα και πλούτο στοιχείων μελέτη, γραμμένη από ένα συγγραφέα ο οποίος, εκτός από μια ιδιόρρυθμη σύγχρονη φωνή από το χώρο αυτού που θα ονομάζαμε «φιλολογικό εσωτερισμό», είναι κι ένας μοναδικός στυλίστας της ιταλικής γλώσσας.

"Κέλι + Βίκτορ", του Niall Griffiths
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Niall Griffiths «ΚΕΛΙ + ΒΙΚΤΟΡ» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΟΞΥ. Πρόκειται για έναν ασυνήθιστο έρωτα που ξεκινά λίγες μέρες μετά το μιλένιουμ και με ιλιγγιώδη ταχύτητα οδηγείται στη δραματική κορύφωση και στο τέλος. Δυο νέα παιδιά -δυο ήρωες που από τις πρώτες σελίδες ο αναγνώστης νιώθει πως τους ξέρει- ο Βίκτορ και η Κέλι γνωρίζονται σ’ ένα μπαρ μετά την πρωτοχρονιά του 2000.

Τον κεραυνοβόλο έρωτα τους μας αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο ο Βίκτορ και ύστερα η Κέλι σε μια γλώσσα που διατηρεί τα λάθη και τις ανακολουθίες του προφορικού λόγου. Γρήγορα οδηγούνται στη διαστροφή και στην ακρότητα, όμως κατά βάθος είναι θύματα ενός κόσμου όπου οι ανθρώπινες ανάγκες έχουν υποκατασταθεί από τον καταναλωτισμό. Με έντονη πολιτική τοποθέτηση και μια συγκινητική κραυγή για ανθρώπινη επαφή ο Griffiths οδηγεί τους ήρωες του στην κραιπάλη, την αυτοκαταστροφή και το αδιέξοδο.

Η Κέλι, αν και πολύ νέο κορίτσι, βασανίζεται από ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα ερωτικής βίας. Οι σκέψεις της αποτελούν μια μοναδική για το χώρο της λογοτεχνίας καταγραφή ενός γυναικείου ερωτισμού πολύ διαφορετικού από αυτόν που συνήθως αποδίδεται στις γυναίκες ηρωίδες. Βαθιά φεμινιστικό, αντισυμβατικό, απελπισμένο και άγριο το μυθιστόρημα αυτό εγγυάται να ξαφνιάσει και να ικανοποιήσει τους αναγνώστες που αναζητούν αλλά και αντέχουν τις δυνατές συγκινήσεις.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
O Niall Griffiths γεννήθηκε στο Λίβερπουλ το 1966. Είναι ένας νέος ανερχόμενος συγγραφέας με ήδη 4 βιβλία στο δυναμικό του: το Grits (2000), το Sheepshagger (2001), το Kelly & Victor (2002), και το πιο πρόσφατο Stump (2003). Το Grits έχει ήδη διασκευαστεί σε τηλεοπτική ταινία, ενώ τα δύο πιο πρόσφατα βιβλία του Kelly & Victor και Stump πρόκειται σύντομα να μεταφερθούν και στη Μεγάλη Οθόνη.

"Κόκκινα χείλη φίλησα", του Γιάννη Χατζητρακόσα
Στη Σκόπελο, το καλοκαίρι έχει μπει πια για τα καλά, έτοιμο να υποδεχτεί τον Ανδρέα και τη Μάρθα που θα περάσουν λίγες μέρες ξεκούρασης στο μαγευτικό νησί. Τίποτα δε φαίνεται να μπορεί να ταράξει την ξεγνοιασιά του ζευγαριού, μέχρι τη στιγμή που η Μάρθα θα γνωρίσει τον Αλέξανδρο και θα τον ερωτευτεί με την πρώτη ματιά. Και όταν μετά από λίγο καιρό το ζευγάρι θα ξαναβρεθεί στο νησί, άραγε θα κρατηθούν τα προσχήματα ή όλα θα βγουν στο φως του Αιγαίου…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Γιάννης Χατζητρακόσας γεννήθηκε το 1964 στη Σκόπελο, όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Φοίτησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και σήμερα είναι δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στα πλαίσια του προγράμματος “εξομοίωσης των εκπαιδευτικών”, κατέχει το πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης. Έχει δύο παιδιά και ζει μόνιμα στην Αθήνα.
Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του “Θέλει και λίγη τύχη η ζωή’.

"Ο Τζόνι κι εγώ", της Ντία Μέξη-Τζόουνς
Το βιβλίο “Ο Τζόνι κι εγώ” περιγράφει τις περιπέτειες της Πηνελόπης Φωκά-Μπένετ όπως αυτή τις διηγήθηκε στην Ντία Μέξη-Τζόουνς. Είναι ακριβώς αυτό που συνέβη όταν η Μπρίτζετ Τζόουνς συνάντησε το Γάμο αλά ελληνικά. Πρόκειται για ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο που διηγείται τι πέρασε η Πηνελόπη όταν μετακόμισε από την αστική Αθήνα στα προάστια της Αγγλίας και απέκτησε Άγγλο σύζυγο και οικογένεια. Ένας σύγχρονος θηλυκός Οδυσσέας, που αντιμετωπίζει Σειρήνες και Κύκλωπες και όλες τις περίεργες καταστάσεις της σημερινής εποχής.

Η Πηνελόπη είναι μία έξυπνη, σοφιστικέ Αθηναία, κληρονόμος τριών χιλιάδων χρόνων κουλτούρας, ιστορίας και δόξας. Όταν φεύγει στην Αγγλία για σπουδές, συναντά τον Τζόνι, γοητευτικό μεν, αλλά χωρίς αμφιβολία Άγγλο. Τον ερωτεύεται, τον παντρεύεται και προσπαθούν να δημιουργήσουν οικογένεια. Αυτό που δεν έχει συνειδητοποιήσει είναι ότι τώρα έχει να κάνει με έναν “ξένο” μέσα στο ίδιο της το σπίτι και επίσης ότι έχει μετακομίσει σε ένα περιβάλλον με κρύα σπίτια, αστείες υδραυλικές εγκαταστάσεις, παράξενους γείτονες και πολύ περίεργα ήθη κι έθιμα. Η Πηνελόπη προσπαθεί, μπερδεύεται, γελάει, κλαίει και μαθαίνει προσπαθώντας να καταλάβει τον καινούργιο τρόπο ζωής. Αγωνίζεται να δαμάσει τη γλώσσα να λειτουργήσει υπέρ της, όπως επίσης αγωνίζεται να γοητεύσει τους γηγενείς προκειμένου να την αποδεχτούν.

To “Ο Τζόνι κι εγώ” είναι ένα βιβλίο για οποιονδήποτε έχει μείνει στο εξωτερικό ή έχει συναντήσει κάποιον με διαφορετική κουλτούρα ή έχει αναρωτηθεί γιατί οι ξένοι κάνουν τα πράγματα με τόσο διαφορετικό τρόπο από εμάς.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Ντία Μέξη-Τζόουνς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Business Administration στο Αμερικανικό Κολέγιο και έκανε μεταπτυχιακά στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Loughborough στη Βιβλιοθηκονομία και την Πληροφορική. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη βιβλιοθήκη του Κολεγίου Αθηνών και αργότερα σε διάφορες πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες στην Αγγλία. Έχει ζήσει στη Γερμανία, στην Ιρλανδία, στην Ολλανδία και σε διάφορα μέρη της Αγγλίας πριν εγκατασταθεί μόνιμα στο Μπαθ της Αγγλίας με το σύζυγό της και τα δύο της παιδιά. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός ξεναγός στο βρετανικό National Trust και ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά της είναι τα ταξίδια, αλλά και το να παρατηρεί τη συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω της, πάντα όμως από τη χιουμοριστική πλευρά.
Μπορείτε να επισκεφτείτε και το blog της συγγραφέως: Johnny-and-me.blogspot.com.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v