Κερδίστε ανοιξιάτικα βιβλία από την Εμπειρία Εκδοτική

Με τρεις νέους τίτλους βιβλίων υποδέχεται η Εμπειρία Εκδοτική την Άνοιξη, και οι τρεις από εξαιρετικές ελληνίδες συγγραφείς, με διαφορετική θεματολογία ο κάθε ένας. Μάθετε με ποιον τρόπο μπορείτε να κάνετε αυτά τα μυθιστορήματα δικά σας.
O διαγωνισμός της Εμπειρία Εκδοτική ολοκληρώθηκε. Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας! 

Ας μάθουμε, όμως, πρώτα λίγα πράγματα για αυτά τα τρία νέα βιβλία της Εμπειρία Εκδοτική.

"Το χρονικό μιας απιστίας", της Αναστασίας Κορινθίου-Χατζηρήγα
(Σελ.: 328 Τιμή: €17,90)
Ερωτεύτηκαν με πάθος και αποφάσισαν να ζήσουν μαζί για το υπόλοιπο της ζωής τους. Τίποτα δε φαινόταν να μπορεί να σκιάσει αυτή την ευτυχία. Μέχρι που μια πληρωμένη αλλοδαπή πέτρα του σκανδάλου, χιλιάδες ευρώ και ένας περίεργος θάνατος θα συνθέσουν το χρονικό μιας απιστίας διαφορετικής από όλες τις άλλες, που το απρόβλεπτο τέλος της μόνο η ίδια η ζωή θα μπορούσε να γράψει.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Αναστασία Κορινθίου-Χατζηρήγα γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα, αλλά επέλεξε τη Ρόδο για μόνιμο τόπο κατοικίας της. Σπούδασε διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και νηπιαγωγός. Ασχολείται με τη διαφήμιση, τη διοργάνωση, το συντονισμό και την παρουσίαση πολιτιστικών φεστιβάλ, τις δημόσιες σχέσεις και το παιδικό θέατρο. Γράφει από νεαρή ηλικία και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο της Ρόδου. Βοηθάει εθελοντικά στο σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ (κέντρο βοήθειας ατόμων με ειδικές ανάγκες ή ξεχωριστές προσωπικότητες, όπως προτιμά να λέει η ίδια), ενώ παράλληλα είναι μέλος του συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, του Δ. Σ του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ροδίων, της Πρόνοιας και του ΜΕΚΤΟ Δήμου Καλλιθέας Ρόδου. Κάθε σαββατοκύριακο παρουσιάζει από το Ράδιο Αρχάγγελος την εκπομπή Η αθέατη πλευρά της σελήνης, ενώ καθημερινά εμφανίζεται στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ, σε δίωρο ενημερωτικό μαγκαζίνο. Σημαντικότερο έργο της ζωής της θεωρεί την οικογένειά της και τα τρία της παιδιά. Έχει γράψει τα θεατρικά έργα Παραμυθοσαλάτα και Νεραϊδοκατασκοπίες, στίχους για το συγκρότημα ΟΜΟΙΩΜΑ, ενώ από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της: Γυναίκες από πέτρα, Για την καρδιά ενός αγγέλου (το οποίο μεταφέρθηκε τηλεοπτικά στον ALPHA), Βαρλίκι – Το χρέος μιας γενιάς.
Μαζί με την κόρη της ετοιμάζει ένα εφηβικό παραμύθι για όσους είναι ή θέλουν και επιμένουν να μένουν παιδιά!

"Ζωές σαν μισοφέγγαρα", της Έλσας Φαραζή
(Σελ.: 272 Τιμή: €16,50)
Η Κατερί και η Ελένη, οι δυο αδελφές που ένιωσαν στο αίμα τους τι πάει να πει συμφέρον, σαν ξεπουλήθηκαν από τον ίδιο τον πατέρα τους. Κι ανάμεσά τους ο Σαράντης, της Γερακίνας γιος, που όλη η Βόρεια Ελλάδα είχε να λέει για το ζεϊμπέκικο που χόρευε. Όλα θα παρέμεναν σκεπασμένα από το πέπλο του χρόνου, αν το μεγάλο, ένοχο μυστικό τους δεν αποκαλυπτόταν μετά από χρόνια με τον πιο τραγικό τρόπο.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Έλσα Νόμπελη-Φαραζή ζει στην Αθήνα.
Το πρώτο της μυθιστόρημα είναι το Είμαι κόρη της Μήδειας, όχι της Γκρέις Κέλι, εκδόσεις Ωκεανίδα, ενώ συμμετείχε και στη συλλογή διηγημάτων με τίτλο Ένα κομμάτι ουρανού, εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν τα βιβλία της Και μη με ξαναπείς όμορφη! και Φίλα με πριν ξημερώσει.

"Οι τελευταίες ρίζες", της Αλεξάνδρας Βλάσση-Θεοδωρικάκου
(Σελ.: 264 Τιμή: €16,50)
Μέσα από συνταρακτικά γεγονότα της προσωπικής της ιστορίας, γεγονότα που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ανθρώπου νους, η συγγραφέας μεταφέρει με έξοχο τρόπο την εποχή πριν την Κατοχή, αλλά και μετά, στα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου. Εξορίες, φυλακές, διωγμοί, μα πάνω από όλα η πίστη στο δίκιο του αγώνα και η ελπίδα για ένα καλύτερο, ειρηνικό αύριο. Γιατί ο πόλεμος γκρεμίζει τη ζωή, ενώ η ειρήνη είναι σαν βάλσαμο που την αγάπη χτίζει.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Αλεξάνδρα Βλάσση-Θεοδωρικάκου γεννήθηκε στη Μενδενίτσα Λοκρίδας. Οι γονείς της, η Βασιλική και ο Θανάσης Βλάσσης, ήταν φτωχοί αγρότες, καλλιεργητές ξένων χωραφιών.
Από 13 ετών, μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, όπως και όλη η οικογένειά της. Ο Εμφύλιος σημάδεψε τη ζωή της, αφού έχασε τον πατέρα, τη μητέρα και την αδελφή της. Μέσα σε συνθήκες άγριου κυνηγητού και διώξεων για τους αγωνιστές, κατατάχτηκε στο ΔΣΕ το 1947, πολεμώντας με το τάγμα του Κρόνου. Έφτασε στην Πάρνηθα, όπου και πιάστηκε αιχμάλωτη, μαζί με ελάχιστους ακόμα συναγωνιστές της. Οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν και το τάγμα διαλύθηκε. Αυτή πιάστηκε και, αλλάζοντας πατρώνυμο, έζησε στις φυλακές Αβέρωφ για ένα χρόνο στη βράση των εκτελέσεων. Πέρασε στρατοδικείο με άλλο επίθετο και κατάφερε να αθωωθεί.
Με την ίδρυση της ΕΔΑ το 1951, εντάχθηκε στη νεολαία της ΕΔΝΕ. Το 1953, την Πρωτομαγιά, μαζί με πενήντα τρεις νέους και νέες του Πειραιά, συνελήφθη και εστάλη εξορία στο Τρίκερι αρχικά και στη συνέχεια στον Άη-Στράτη. Το 1954 πέρασε ξανά στρατοδικείο μαζί με άλλους. Το 1955, αδειούχα από την εξορία, συνδέθηκε στον Πειραιά με το παράνομο τότε ΚΚΕ. Το 1961 αφέθηκε ελεύθερη με απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Από τότε και μέχρι το 1989-90 συμμετείχε ενεργά και οργανωμένα σε όλους τους αγώνες και τις κατακτήσεις του λαού μας. Αγώνες και δράση που συνεχίζει μέχρι σήμερα ως ανένταχτη αγωνίστρια της Αριστεράς.
Όλα αυτά τα χρόνια, από το 1955 έως το 2004, μοιράστηκε όλες τις χαρές και τις λύπες με το σύντροφο της ζωής της, τον αγωνιστή Δημήτρη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, την Αργυρούλα και τον Παναγιώτη. Μεγάλα πλέον, έχουν φτιάξει δικές τους οικογένειες και της έχουν χαρίσει πέντε εγγόνια που τα λατρεύει και τη λατρεύουν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v