Τέσσερις νέοι τίτλοι της Εμπειρία Εκδοτική σας περιμένουν

Τέσσερα νέα βιβλία από την Εμπειρία Εκδοτική -Ο εφευρέτης όλων των άλλων της Σαμάνθα Χαντ, Σου γράφω ένα γράμμα διαφόρων Ελλήνων συγγραφέων, Δείπνο εκ προμελέτης της Βασιλικής Πιτούλη και Στα μονοπάτια της λήθης του Θοδωρή Γκουγκλέρη- περιμένουν 16 τυχερούς από εσάς να τα κερδίσετε.
Ο διαγωνισμός της Εμπειρία Εκδοτική έληξε. Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας.

Τα βιβλία αυτά, συγκεκριμένα, είναι τα εξής:

Ο εφευρέτης όλων των άλλων της Σαμάνθα Χαντ 
Μία μοναδική διήγηση για την παράταιρη φιλία μεταξύ του εκκεντρικού εφευρέτη Νίκολα Τέσλα και μιας καμαριέρας στο ξενοδοχείο όπου εκείνος έζησε τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Καθώς με έξοχο τρόπο ξεδιπλώνεται η ζωή ενός από τους μεγαλύτερους εφευρέτες όλων των εποχών, “Ο εφευρέτης όλων των άλλων” μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη των αρχών του 20ού αιώνα, εκεί όπου κυριαρχούν η αναζήτηση, η δράση και η αίσθηση ότι όλα είναι πιθανά.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Σαμάνθα Χαντ είναι συγγραφέας και καλλιτέχνης. Τα διηγήματα και τα ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε καλλιτεχνικά περιοδικά όπως το The New Yorker, το Cabinet και το Jubilat και έχουν επίσης μεταδοθεί στο ραδιόφωνο. Είναι συγγραφέας του θεατρικού έργου “The Difference Engine”, το οποίο αναφέρεται στη ζωή του Άγγλου μαθηματικού και εφευρέτη Τσαρλς Μπάμπατζ, και το οποίο ανέβηκε στη σκηνή από τη θεατρική ομάδα της Νέας Υόρκης The Theatre of a Two-Headed Calf το 2003, ενώ τα εικαστικά της έργα εκτίθενται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης. Η ίδια διδάσκει δημιουργική γραφή στο κολέγιο Pratt Institute. Το 2006, το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο “The Seas” βραβεύτηκε από το National Book Foundation. Η συγγραφέας ζει στη Νέα Υόρκη. 

Σου γράφω ένα γράμμα των Δημήτρη Καραλή, Σπύρου Καρυδάκη, Αλκυόνης Παπαδάκη, Mάιρας Παπαθανασοπούλου, Αντώνιου Ρουσοχατζάκη, Χρήστου Σιάφκου, Παναγιώτας Σμυρλή
Εφτά σπουδαία κείμενα από εφτά γνωστούς συγγραφείς – Δημήτρης Καραλής, Σπύρος Καρυδάκης, Αλκυόνη Παπαδάκη, Μάιρα Παπαθανασοπούλου, Αντώνιος Ρουσοχατζάκης, Χρήστος Σιάφκος, Παναγιώτα Σμυρλή – που αποδέχτηκαν την πρό(σ)κληση να γράψουν ένα γράμμα εις ανάμνησιν μίας άλλης εποχής, σε μία εποχή που τα e-mails και τα SMS έχουν αντικαταστήσει τις γοητευτικές υπόλευκες κόλλες της επιστολογραφίας.

Δημήτρης Καραλής – Κουιντέτο για κλαρινέτο του Μότσαρτ
Σπύρος Καρυδάκης – Οι κλέφτες των νεκρών
Αλκυόνη Παπαδάκη – Θέλω να σου στείλω ένα γράμμα
Μάιρα Παπαθανασοπούλου – Ούτε ζωγραφιστή!
Αντώνιος Ρουσοχατζάκης – Σάλιωσέ με και στείλε με
Χρήστος Σιάφκος – Η Ντάρντα των ονείρων του
Παναγιώτα Σμυρλή – Ακριβέ μου…

Δείπνο εκ προμελέτης της Βασιλικής Πιτούλη
Μέσα σε τέσσερις μήνες έγιναν όλα: το ατύχημα, το πάρτι, η εκδίκηση, το δείπνο, ο φόνος, η απιστία, το απόλυτο πάθος, η κάθαρση. Όλοι εναντίον όλων, κάπου στα βόρεια προάστια, σε μία ιστορία ενοχής και έρωτα όπου όλα τα πρόσωπα έχουν δύο όψεις. Του αθώου, αλλά κυρίως του ενόχου. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο μυστικά κι ανατροπές, όλα εκ προμελέτης.
Όταν η Νίνα ζούσε στην Κηφισιά με τον άντρα της τον Πέτρο και το γιο που είχε από τον πρώτο της γάμο, τον Άρη, δε φανταζόταν ότι τα πράγματα θα έπαιρναν τόσο άσχημη τροπή. Ο Κώστας, ο πατέρας του Άρη, στέλνει από τη Θεσσαλονίκη μια βόμβα από την Ουκρανία, που ακούει στο όνομα Γκαλίνα. Την παραμονή του πάρτι γενεθλίων του παιδιού, θα συμβεί ένα “ατύχημα” και τότε η Νίνα θα δει τη ζωή της να γίνεται συντρίμμια. Τελικά, το πάρτι θα γίνει, αλλά με άλλη σύνθεση και με άλλη κατάληξη. Ο Πέτρος θα βρεθεί νεκρός σε έναν γκρεμό στον Διόνυσο. Ο Κρητικός αστυνόμος Πάνος Μαυράκης καλείται να λύσει το μυστήριο. Ποιος είναι ο φταίχτης και ποιος ο τιμωρός; Τι τέλος θα έχει αυτή η ιστορία βίας και έρωτα; Γιατί η βία μπορεί να υπάρχει μέσα στην οικογένεια αλλά ο έρωτας καιροφυλακτεί παντού.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Βασιλική Πιτούλη γεννήθηκε στον Βόλο από πατέρα Ηπειρώτη. Είναι καθηγήτρια οικονομολόγος και γαλλικής φιλολογίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει διδάξει στη Ριζάρειο Σχολή, στα Εκπαιδευτήρια Καργάκου, σε ΙΕΚ, στα Τοσίτσεια-Αρσάκεια Λύκεια και έχει αποσπαστεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του δελτίου της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση από τα γαλλικά στα ελληνικά για το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ. Ήταν εισηγήτρια-συντονίστρια της έκδοσης με τίτλο Αγωγή του Καταναλωτή από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία τον Μάιο του ’99 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Κατάρτισης, καθώς και υπεύθυνη βιβλιοπαρουσίασης-βιβλιοκριτικής στο περιοδικό Το δικό μας βήμα που εκδίδει η Α-Γ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής. Σήμερα είναι υπεύθυνη Σχολικής Βιβλιοθήκης.
Σε ηλικία 18 ετών βραβεύτηκε σε διαγωνισμό νεανικής ποίησης που οργάνωσε η εφημερίδα Θεσσαλία. Άρθρα και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά, είναι υπεύθυνη σελίδας βιβλίου στην εφημερίδα Αμαρυσία, και μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων. Έργα της: «Και το έρεβος να γίνεται φως, ποιητική συλλογή», «Η είσπραξη της ημέρας», συλλογή διηγημάτων, «Διάλογοι περί έρωτος και άλλων δαιμονίων», εκδόσεις Δωδώνη. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της «Να με λες Άννα», που βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Στα μονοπάτια της λήθης του Θοδωρή Γκουγκλέρη
Η ιστορία τριών παιδιών, τριών φίλων που μεγαλώνουν σ’ ένα ορφανοτροφείο αρρένων της ελληνικής επαρχίας του ’70. Συνεχώς δοκιμαζόμενοι από τις δύσκολες συνθήκες της ζωής τους, μαθαίνουν να μοιράζονται το κουράγιο, αλλά μαζί και τη δύναμη και τα όνειρά τους να πετάξουν μακριά, σ’ ένα καλύτερο μέλλον. Οι δρόμοι τους θα χωρίσουν ξαφνικά και με τον πιο τραγικό τρόπο, αλλά η μοίρα τους τους επιφυλάσσει να τους φέρει και πάλι κοντά στη Θεσσαλονίκη τού σήμερα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Θοδωρής Γκουγκλέρης γεννήθηκε στην Κολονία. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Καλή λευτεριά… πατέρα και Ου μοιχεύσεις… εκτός κι αν αξίζει.

Εμπειρία Εκδοτική ΑΕΒΕ: Σουλιέ 14 & Σαρκουδίνου 136, 11744 Αθήνα – Τηλ. 210.7777788, Fax. 210.7757757
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v