ΤΕΧΝΕΣΒΙΒΛΙΟ

Super Book: Η Βρετανική λογοτεχνία σε όλο της το μεγαλείο

Η Βρετανία είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στη 2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στην Helexpo, 23 με 26 Ιανουαρίου και η παρουσία της στη διοργάνωση αυτή θα είναι σίγουρα άκρως ενδιαφέρουσα.

Super Book: Η Βρετανική λογοτεχνία σε όλο της το μεγαλείο

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 75 χρόνων από την ίδρυσή του, το British Council παρουσιάζει τον πλούτο της σύγχρονης βρετανικής λογοτεχνίας για παιδιά και νέους στο περίπτερο που σχεδίασε ειδικά για τη συμμετοχή του στην Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου – το Superbook. Το Superbook δεν είναι ένα απλό περίπτερο. Είναι ένα πολυδιάστατο και διασκεδαστικό τετραήμερο πρόγραμμα λογοτεχνικών εκδηλώσεων, με άπειρες επιλογές που θα ενθουσιάσουν μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.

Οι φίλοι της λογοτεχνίας και του βιβλίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν και οι ίδιοι ενεργά σε μια σειρά εκδηλώσεων όπως αναγνώσεις, συζητήσεις, εργαστήρια δημιουργικής γραφής και έκφρασης, εργαστήρια εικονογράφησης, παραστάσεις, διηγήσεις παραμυθιών κα. Επιπλέον, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να εμπνευστούν από το έργο καταξιωμένων, αλλά και ανερχόμενων εκπροσώπων της σύγχρονης βρετανικής λογοτεχνικής σκηνής.

Τα παιδικά βιβλία στη Βρετανία διανύουν μια περίοδο εξαιρετικής επιτυχίας, καθιστώντας τα πολύ σημαντικό κομμάτι της Βρετανικής λογοτεχνίας. Το Superbook αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των διαφορετικών πτυχών της πλούσιας αυτής παράδοσης, αλλά και των νέων τάσεων που έχουν κάνει δυναμική είσοδο τα τελευταία χρόνια καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και μορφών έκφρασης - ιστορικό μυθιστόρημα, μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, μυθιστορήματα με κοινωνικό προβληματισμό, η λογοτεχνία σε συνδυασμό με άλλα είδη τέχνης, performance poetry, λογοτεχνία και Νέα Μέσα κ.α.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης και των δραστηριοτήτων που θα διοργανωθούν στο περίπτερο του Superbook, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν βραβευμένους επαγγελματίες, συγγραφείς και εικονογράφους και σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονου βρετανικού βιβλίου, όπως ο Κevin Brooks, μια από τις πιο ριζοσπαστικές φωνές της εφηβικής λογοτεχνίας σήμερα, η Celia Rees, διεθνώς αναγνωρισμένη συγγραφέας με βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε 28 γλώσσες, η Theresa Breslin, πολυβραβευμένη συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και ιστορικών μυθιστορημάτων, ο Keith Gray, φετινός υποψήφιος για το βραβείο Costa, η Catherine Johnson, συγγραφέας και σεναριογράφος με πλούσιο εκπαιδευτικό έργο, ο Chris Meade, διευθυντής του if:book, του οποίου το νέο ψηφιακό έργο έχει χαρακτηρισθεί ως το «…μέλλον της μυθιστοριογραφίας», η Emma Hayley, «Νέα Εκδοτική Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για τη Βρετανία, ο Michael Harvey, ένας από τους πιο γνωστούς παραμυθάδες της Βρετανίας, η βραβευμένη κομίστας και εικονογράφος Sonia Leong και το πρωτοποριακό σχήμα Aisle 16, που φέρνει την ποίηση πιο κοντά στο νεανικό κοινό!

Η Έκθεση Βιβλίου και η επίσκεψη για πρώτη φορά στην Ελλάδα σημαντικών εκπροσώπων της βρετανικής λογοτεχνίας για παιδιά και νέους, ήταν η αφορμή για τη διοργάνωση δύο ακόμα παράλληλων εκδηλώσεων που απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό: α) Τον πρωτότυπο διαγωνισμό κόμικς “Manga Shakespeare” που απευθύνεται σε νεαρούς κομίστες και εικονογράφους και β) την παράσταση των Aisle 16 στις 24 Ιανουαρίου, 21:00 στον πολυχώρο BIOS (Πειραιώς 84), μια συναρπαστική παράσταση που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ποίηση με το θέατρο, το stand up comedy και τη μουσική.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στο τηλέφωνο 210 36 92 336. και στο site του British Council .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Γιατί η ζωή επιμένει να μου δίνει μαθήματα που δεν έχω καμιά διάθεση να μάθω;"

Ashleigh Brilliant, Βρετανός σκιτσογράφος & γνωμικογράφος

  • 1893 - Εγκαινιάζεται η Διώρυγα της Κορίνθου.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2