"Μπράβο Μικρέ": Ένα πολύπλευρο μυθιστόρημα του Γεράσιμου Τσιαπάρα

Η απρόσμενη ιστορία δύο ανθρώπων που κάποια παραξενιά της μοίρας θα τους οδηγήσει σε μια περιπέτεια που ξεπερνά και την πιο ζωηρή φαντασία. Το "Μπράβο Μίκρέ" είναι το πρώτο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις νεοσύστατες εκδόσεις "Ιβίσκος".
Δύο φίλοι, που γνωρίζονται από την παιδική τους ηλικία, αλλά εν τω μεταξύ έχουν χαθεί, ξανασυναντώνται όταν πια είναι γύρω στα σαράντα. Ο Μιχάλης έχει πρόσφατα απολυθεί απ’ τη δουλειά του κι ο Δημήτρης τον προσλαμβάνει στην εταιρεία όπου εργάζεται ως διευθυντής. Θα αρχίσουν να βγαίνουν πάλι μαζί, να μοιράζονται νύχτες διασκέδασης, αμοιβαίων προσωπικών εξομολογήσεων ή εμπειρίες της μιας νύχτας με γυναίκες και να πλησιάζουν όλο και περισσότερο ο ένας τον άλλο.



Ώσπου μια μέρα ο Δημήτρης απολύεται από τη σημαντική του θέση, γεγονός που τον καταρρακώνει ψυχικά και σωματικά. Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών θα τον χτυπήσει ένα εγκεφαλικό που θα τον αφήσει παράλυτο σε αναπηρικό καροτσάκι. Τότε, ο μέχρι εκείνη τη στιγμή αντικοινωνικός και σχεδόν μισάνθρωπος Μιχάλης σταδιακά θα αναλάβει τη φροντίδα του φίλου του, περνώντας από αρκετές ψυχολογικές μεταπτώσεις, για να οδηγηθεί στη θυσία του εαυτού για χάρη του άλλου.

Προσπαθώντας ο αφηγητής να ανακαλύψει τις αιτίες που τον οδήγησαν να αφιερώσει τη ζωή του σε έναν παραπληγικό, πραγματοποιεί ένα συγκλονιστικό υπαρξιακό ταξίδι, ζώντας εμπειρίες πρωτόγνωρες, τις οποίες περιγράφει με φαντασία, σαρκασμό, χιούμορ, αλλά και βαθύ σπαραγμό.

Το βιβλίο του Γεράσιμου Τσιαπάρα «Μπράβο Μικρέ» παρουσιάζεται τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στη Στοά του Βιβλίου απ΄οτον ίδιο το συγγραφέα και τους συντελεστές των εκδόσεων Ιβίσκος. Στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης», Πανεπιστημίου 57 και ώρα 18.30.

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Την Ποίηση και το Θεό ή θα τα βρούμε απ' εδώ και στο ελάχιστο (και θα τα πάρουμε μαζί μας), ή πουθενά και ποτέ! Και σε μια ιστορία φαίνεται αυτό από την πρώτη γραμμή: η μαγική τέχνη της ζωής, η ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τον γεννημένο συγγραφέα, το χιούμορ που είναι η επαναστατική μας απάντηση στο παράλογο της ζωής, η λύτρωση και το απόλυτο που προσεγγίζονται μόνον δια του Προσώπου του Άλλου. Χαρακτήρες αρχετυπικοί και αφήγηση που αγγίζει και συχνά υπερβαίνει τα όρια για να αναδυθεί η ηρωική και μαγική καθημερινότητα. Μια ιστορία που γίνεται όσες ιστορίες αντέχει κανείς».

Ελένη Γκίκα - συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας

«Ο άνθρωπος χρειάζεται αγάπη, πίστη και φροντίδα για να μπορέσει να σταθεί όρθιος απέναντι στα χτυπήματα της ζωής. Θέλει να ονειρεύεται, να νοιώθει, να έχει συνείδηση. Το βιβλίο αυτό προτείνει να προσθέσουμε ακόμα ένα υλικό στη συνταγή αντιμετώπισης του πόνου: το χιούμορ σε όλες του τις εκφάνσεις. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο στο μυαλό"

Γιάννης Ζουγανέλης

«Εξαίσιο. Με ξενύχτισε δύο νύχτες στη σειρά. Μπράβο Μικρέ!»

Κώστας Καραβασίλης - ποιητής

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ, Ηροδότου 31, 151 22 Μαρούσι, τηλ : 210 8021333



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v