Τρία βιβλία για τον χειμώνα από την Εμπειρία Εκδοτική

Τρία νέα βιβλία από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν και υπόσχονται να σας κρατήσουν παρέα τον χειμώνα. Τα "Σνιφ!", "Το λιμάνι της ζωής μου" και "Σε παρακαλώ, μη γυρίσεις από το φεγγάρι" σας προσκαλούν τα κερδίσετε μέσω τοy διαγωνισμού του In2life.
Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό της Εμπειρίας Εκδοτικής και του In2life και κερδίστε τα τρία βιβλία. Δηλώστε συμμετοχή μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

"Σνιφ!" του Γρηγόρη Παπαδογιάννη

Η συγκλονιστική αφήγηση ενός παιδιού που δεν… μεγαλώνει ποτέ. Ο φαινομενικά απλός, αλλά και τόσο ουσιαστικός λόγος του ήρωα μάς ταξιδεύει στην Ελλάδα των τελευταίων 40 χρόνων. Πολιτικά, κοινωνικά, αθλητικά, καλλιτεχνικά γεγονότα άλλων εποχών περνούν μπροστά από τα μάτια του αναγνώστη με σπαρταριστά κωμικό τρόπο, ουσιαστικά δίνοντας μία ευφρόσυνη διάσταση σε ό,τι φάνταζε στα μάτια μας ως σπουδαίο και μοναδικό. Ένα βιβλίο βαθιά συγκινητικό, σχεδόν σπαρακτικό, που μας χαρίζει την αθωότητα μιας εποχής που έχει πια χαθεί.

"Το λιμάνι της ζωής μου"

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ:
Όμηρος Αβραμίδης, Γιώργος Γιαννούσης, Γιοβάννα,
Κάτια Κισσονέργη, Ζοέλ Λοπινό, Χρήστος Σιάφκος, Αλέξης Σταμάτης,
Ελένη Στασινού, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Θανάσης Χειμωνάς.


Δέκα γνωστοί συγγραφείς προσκλήθηκαν από την Εμπειρία Εκδοτική να υπογράψουν τη δική τους ιστορία κάτω από το γενικό τίτλο: «Το λιμάνι της ζωής μου». Καθένας τους βρήκε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο να διαχειριστεί το θέμα. Και από αυτό το σημείο ξεκινάει το ενδιαφέρον του εγχειρήματος. Προέκυψε μία συλλογή διηγημάτων στην οποία κατατίθεται το προσωπικό ταλέντο, αλλά και η ξεχωριστή «συγγραφική εμμονή», δοθείσης ευκαιρίας, των συμμετεχόντων. Ένα βιβλίο που θα ταξιδέψει τον αναγνώστη του σε λιμάνια αλλόκοτα, πραγματικά ή φανταστικά, σε λιμάνια ζωής, σε ανθρώπους-λιμάνια, στιγμές-λιμάνια, αναμνήσεις-λιμάνια…

"Σε παρακαλώ, μη γυρίσεις από το φεγγάρι" του Dean Bakopoulos

Το καλοκαίρι που ο Μάικλ γίνεται δεκαεφτά ο πατέρας του εξαφανίζεται. Ο ένας μετά τον άλλο, οι άντρες χάνονται από την εργατική γειτονιά έξω από το Ντιτρόιτ εκεί όπου, πριν από αυτούς, οι δικοί τους πατεράδες είχαν ζήσει και είχαν μεγαλώσει τις οικογένειές τους.
Οι γυναίκες τους πίνουν, καβγαδίζουν και ξενοκοιμούνται, σιγά σιγά όμως αποφασίζουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Και τα παιδιά –ο Μάικλ και οι φίλοι του– χωρίς να μπορούν να αφήσουν τη γειτονιά που οι πατεράδες τους εγκατέλειψαν, παραπατούν στα είκοσί τους και σε γάμους και οικογένειες δικές τους, μέχρι που η ανησυχία των πατεράδων ανθίζει μέσα τους και απειλεί να τους πάρει μακριά… Ένα εντυπωσιακό συγγραφικό ντεμπούτο για όλους όσοι έχουν μείνει να περιμένουν…

Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό της Εμπειρίας Εκδοτικής και του In2life και κερδίστε τα τρία βιβλία. Δηλώστε συμμετοχή μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v