Βιβλία για τη βαλίτσα από το in2life και την Εμπειρία Εκδοτική

Το in2life σε συνεργασία με την Εμπειρία Εκδοτική επιλέγει και προσφέρει τα βιβλία που θα βάλετε στη βαλίτσα των διακοπών σας, λίγο πριν την κλείσετε. Δηλώστε τώρα συμμετοχή στο διαγωνισμό για να τα αποκτήσετε.
Μαγιό, παρεό, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου... Μήπως ξεχάσατε κάτι; Το in2life, σε συνεργασία με την Εμπειρία Εκδοτική, επιλέγει και σας προσφέρει βιβλία για να προσθέσετε στη βαλίτσα, τώρα που ετοιμάζεστε να την κλείσετε, για να μη σας βρει ο αυγουστιάτικος ήλιος να... βαριέστε στην ξαπλώστρα. Δηλώστε τώρα συμμετοχή μέσω της Φόρμας Αποστολής Στοιχείων για να τα αποκτήσετε.
 
Χρήστος Καρατσάρης, Αγάπη, Αιώνια Πόλη
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η συνάντηση δύο φίλων, ύστερα από πολλά χρόνια, μέσα σ’ ένα Μοναστήρι. Ο ένας, ο μοναχός Νικόλαος, και ο άλλος, ο Δημήτρης, που κουβαλάει ένα μεγάλο βάρος στην ψυχή του για τη γυναίκα που εγκατέλειψε. Ο Άγγελος, που ξεχειλίζει από έρωτα για τη Σαβίνα, καταλαβαίνει από τη συμπεριφορά της ότι δεν είναι αυτός το πρόσωπο του έρωτα για εκείνη. Ο απελπισμένος έρωτας της Σαβίνας για το μοναχό Νικόλαο. Ο μοναχός Νικόλαος που ένιωσε ότι η αποκάλυψη-εξομολόγηση της Σαβίνας του ξύπνησε, στιγμιαία, τη ναρκωμένη ερωτική του επιθυμία. Ο παλιός έρωτας, το τυχαίο πάθος του Νότη για τη Σαβίνα αναστατώνουν τη ζωή του. Η απόγνωση και οι λυγμοί της Φιλισίας για την αδιαφορία του άντρα της, του Νότη. Ο αρραβώνας της Δέσποινας με τον Χρήστο και η εμφάνιση από το πουθενά ενός πατέρα που πρόδωσε πατρίδα και οικογένεια.

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές που συνθέτουν το παζλ της ιστορίας μας, που εκτυλίσσεται στο ιερό νησί της Πάτμου με φόντο το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Στον τόπο αυτό, η νύχτα γεύεται τους καρπούς του καλού όπως τους γεύεται κι η μέρα. Μέσα στο Μοναστήρι, στα δρομάκια γύρω απ’ αυτό, στα καλντερίμια της πολιτείας, παντού δεσπόζει η φιγούρα του Ασκητή Αγίου. Μια ερωτική ιστορία με σκηνικό την αγάπη, την ελπίδα, την πίστη, που οδηγούν στην ελευθερία και την υπέρβαση της ύπαρξης.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Χρήστος Χαρατσάρης έχει σπουδάσει Φυσικοθεραπεία στην Ανώτατη Σχολή Φυσικοθεραπείας και Οπτική στην Ανώτατη Σχολή Οπτικής. Κατοικεί στην Αθήνα και ασχολείται με τη λογοτεχνική συγγραφή και την αρθρογραφία, ενώ γράφει και στίχους για τραγούδια. Παράλληλα, ασχολείται με τη ζωγραφική και έχει ήδη δύο ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό του.

Ντία Μέξη-Τζόουνς, Ο Τζόνι κι εγώ
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το βιβλίο “Ο Τζόνι κι εγώ” περιγράφει τις περιπέτειες της Πηνελόπης Φωκά-Μπένετ όπως αυτή τις διηγήθηκε στην Ντία Μέξη-Τζόουνς. Είναι ακριβώς αυτό που συνέβη όταν η Μπρίτζετ Τζόουνς συνάντησε το Γάμο αλά ελληνικά. Πρόκειται για ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο που διηγείται τι πέρασε η Πηνελόπη όταν μετακόμισε από την αστική Αθήνα στα προάστια της Αγγλίας και απέκτησε Άγγλο σύζυγο και οικογένεια. Ένας σύγχρονος θηλυκός Οδυσσέας, που αντιμετωπίζει Σειρήνες και Κύκλωπες και όλες τις περίεργες καταστάσεις της σημερινής εποχής.

Η Πηνελόπη είναι μία έξυπνη, σοφιστικέ Αθηναία, κληρονόμος τριών χιλιάδων χρόνων κουλτούρας, ιστορίας και δόξας. Όταν φεύγει στην Αγγλία για σπουδές, συναντά τον Τζόνι, γοητευτικό μεν, αλλά χωρίς αμφιβολία Άγγλο. Τον ερωτεύεται, τον παντρεύεται και προσπαθούν να δημιουργήσουν οικογένεια. Αυτό που δεν έχει συνειδητοποιήσει είναι ότι τώρα έχει να κάνει με έναν “ξένο” μέσα στο ίδιο της το σπίτι και επίσης ότι έχει μετακομίσει σε ένα περιβάλλον με κρύα σπίτια, αστείες υδραυλικές εγκαταστάσεις, παράξενους γείτονες και πολύ περίεργα ήθη κι έθιμα.

Η Πηνελόπη προσπαθεί, μπερδεύεται, γελάει, κλαίει και μαθαίνει προσπαθώντας να καταλάβει τον καινούργιο τρόπο ζωής. Αγωνίζεται να δαμάσει τη γλώσσα να λειτουργήσει υπέρ της, όπως επίσης αγωνίζεται να γοητεύσει τους γηγενείς προκειμένου να την αποδεχτούν. To “Ο Τζόνι κι εγώ” είναι ένα βιβλίο για οποιονδήποτε έχει μείνει στο εξωτερικό ή έχει συναντήσει κάποιον με διαφορετική κουλτούρα ή έχει αναρωτηθεί γιατί οι ξένοι κάνουν τα πράγματα με τόσο διαφορετικό τρόπο από εμάς.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Ντία Μέξη-Τζόουνς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Business Administration στο Αμερικανικό Κολέγιο και έκανε μεταπτυχιακά στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Loughborough στη Βιβλιοθηκονομία και την Πληροφορική. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη βιβλιοθήκη του Κολεγίου Αθηνών και αργότερα σε διάφορες πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες στην Αγγλία. Έχει ζήσει στη Γερμανία, στην Ιρλανδία, στην Ολλανδία και σε διάφορα μέρη της Αγγλίας πριν εγκατασταθεί μόνιμα στο Μπαθ της Αγγλίας με το σύζυγό της και τα δύο της παιδιά. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός ξεναγός στο βρετανικό National Trust και ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά της είναι τα ταξίδια, αλλά και το να παρατηρεί τη συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω της, πάντα όμως από τη χιουμοριστική πλευρά.
Μπορείτε να επισκεφτείτε και το blog της συγγραφέως: Johnny-and-me.blogspot.com

Ζοέλ Λοπινό-Μαστραντώνη, Τι ήθελα και παντρεύτηκα!
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μία ανάλαφρη και γεμάτη χιούμορ σκιαγράφηση της δυσκολίας που υπάρχει στην επικοινωνία μεταξύ των δύο φύλων στα πλαίσια της αέναης μεταξύ τους “μάχης”, αλλά ταυτόχρονα και μία “βόμβα” στα θεμέλια της ρουτίνας του γάμου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Γαλλίδα με ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας της, η Ζοέλ Λοπινό-Μαστραντώνη επιλέγει να ζει και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα τολμώντας να γράψει σε μία γλώσσα που δεν είναι η μητρική της. Όταν δεν αντέχει τη σκληρή πραγματικότητα της εποχής μας, κρύβεται στο φαντασμαγορικό κόσμο του παραμυθιού. Έχει σπουδάσει φιλολογία, γράφει θεατρικά έργα για παιδιά και διδάσκει τη μαγεία της θεατρικής γραφής σ’ ένα κέντρο μαριονέτας. Η Ζοέλ Λοπινό αφιερώθηκε στα περισσότερα βιβλία της στα προβλήματα και τις αναζητήσεις της Ελληνίδας γυναίκας, ωστόσο αγαπήθηκε πολύ και από το ανδρικό αναγνωστικό κοινό. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της Το χάδι του Ανέμου, Η γέφυρα της αγάπης, Η αγριλιά, Πιάσε τ’ άστρα της ζωής, Το μεγάλο όνειρο, Μια στάλα δηλητήριο, μια στάλα μέλι, Χάρτινος έρωτας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v