Νέα βιβλία από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

Οι διαγωνισμοί βιβλίων συνεχίζονται ακάθεκτοι. Αυτή τη φορά, οι Εκδόσεις Καστανιώτη σε συνεργασία με το In2life χαρίζουν στους τυχερούς που θα δηλώσουν συμμετοχή δύο υπέροχα ελληνικά διηγήματα, για τις καλοκαιρινές σας διακοπές -ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί.
Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 28 / 7 / 2008. Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Οι διαγωνισμοί βιβλίων του In2life συνεχίζονται ακάθεκτοι. Αυτή τη φορά οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν δύο υπέροχα ελληνικά διηγήματα που θα συνοδεύσουν με τον καλύτερο τρόπο τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Μία συνοπτική ματιά στα βιβλία των εκδόσεων Καστανιώτη:

«Στάχτες» του Σέργιου Γκάκα
Κυριακή 9.25 Μ.Μ. Το περιεχόμενο του συρταριού είναι απλωμένο στο γραφείο του Χαλκίδη. Ένας ασημένιος αναπτήρας Ζίπο με τα αρχικά του• το πρώτο δώρο που του είχε κάνει. Μια φωτογραφία τους στα καμαρίνια του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων. Τα μακριά μαύρα γάντια που φορούσε στις «Δούλες». Ένα πλακέ μπουκάλι Dewar's που του το 'χε πετάξει κατακέφαλα στο δωμάτιο 603 του ξενοδοχείου «Galaxy» στην Πάτρα. Δύο αποκόμματα εισιτηρίων του κινηματογράφου «Τριανόν», «Η ταυτότητα μιας γυναίκας» του Αντονιόνι, οι μοναδικοί θεατές στην αίθουσα, έξω χιόνιζε. Ένα πακέτο Player's• τα ίχνη του κόκκινου μεθυσμένου φιλιού έχουν πια χαθεί. Και τα σύντομα σημειώματα που τον περίμεναν στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων, καλοκαίρι του '97. Δεκαεννιά σημειώματα• δεν τα 'χει διαβάσει από τότε. Κι ένα πιστόλι των εννιά χιλιοστών που λάμπει στο μισοσκόταδο.

Αθήνα, χειμώνας του 2004. Μια παλιά μονοκατοικία καίγεται μαζί με τους τέσσερις ενοίκους της. Ένας αποτυχημένος δικηγόρος κι ένας σκληρός μπάτσος προσπαθούν να βρουν τους ενόχους και να πνίξουν τις ενοχές τους. Παράλληλα, διεκδικούν την ίδια γυναίκα• μια μοιραία ηθοποιό που στοιχειώνει το παρελθόν τους. Όταν συνειδητοποιούν πως μπλέχτηκαν σε μια σκοτεινή ιστορία, αναγκάζονται να σκαλίσουν τις στάχτες και να «λερώσουν» τα χέρια τους.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
O Σέργιος Γκάκας γεννήθηκε το 1957 στην Aθήνα. Σπούδασε θέατρο στο Πανεπιστήμιο PARIS-VIII. Από το 1979 εργάζεται ως σκηνοθέτης. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα για παιδιά. Διηγήματά του περιλαμβάνονται στις συλλογές Πέντε ζωγράφοι ζητούν συγγραφέα (2003) και Το Χαλάνδρι που γνώρισα (2005). Το μυθιστόρημά του Κάσκο (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001) κυκλοφόρησε το 2006 στη Γαλλία από τον εκδοτικό οίκο Liana Levi με τον τίτλο La piste de Salonique και από τον εκδοτικό οίκο Crocetti στην Ιταλία με τον τίτλο Intrigo a Salonicco.

«Η εφεύρεση της σκιάς» του Κωνσταντίνου Δ. Τζαμιώτη
O Ισίδωρος Γεωργίου είναι νέος και μορφωμένος. Εμφανίσιμος και άμετρα φιλόδοξος. Με ισχυρές γνωριμίες και αδιάφορος για την πολιτική κατάσταση. Εργάζεται ως δάσκαλος ατόμων με προβλήματα ακοής και γύρω στο 1970 επιλέγεται να εργαστεί στην νεοσύστατη κρατική τηλεόραση ως παρουσιαστής του πρώτου δελτίου ειδήσεων στην νοηματική γλώσσα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέρνει να γίνει δημόσιο πρόσωπο. Κάθε βράδυ, λίγο μετά τις οκτώ, ολόκληρη η χώρα προσηλώνεται στις οθόνες για να παρακολουθήσει αυτό τον παράξενο άντρα που υποστηρίζει ότι μιλά χειρονομώντας. Και όμως, πίσω από την λαμπερή και ανώδυνη εικόνα του, ο Ισίδωρος Γεωργίου κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό, που αν διαρρεύσει θα ανατρέψει την ζωή του, αλλά και τις ζωές όσων τον περιβάλλουν.

Η εφεύρεση της σκιάς μιλά για την παραφορά της εξουσίας, που συσκοτίζει την ανθρώπινη ύπαρξη οδηγώντας την αμετάκλητα στην συναισθηματική απογύμνωση• εκεί όπου η συνείδηση, η αίσθηση του χρέους, η ερωτική επιθυμία, η αλήθεια και το ψεύδος, υφίστανται μόνο εφόσον λειτουργούν ως αποδεικτικά ισχύος.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Κωνσταντίνος Δ. Τζαμιώτης γεννήθηκε στην Λάρισα το 1970. Δούλεψε ως αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Προηγούμενα βιβλία του: Παραβολή (2006), Ο βαθμός δυσκολίας (2004), Βαθύ πηγάδι (2003) και Η συνάντηση (2002). Διηγήματά του δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και ανθολογίες. Το πρώτο του θεατρικό έργο Ουδέτερη ζώνη απέσπασε Κρατικό Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα (2004). Το έργο του Μια εξαιρετικά απλή δουλειά παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Θεατρικό Αναλόγιο 2007». Με το ίδιο έργο εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ανθολογία Θεάτρου του ινστιτούτου Salvatore Quasimodo of Budapest, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2007.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v