Καλοκαιρινά βιβλία από την Εμπειρία Εκδοτική

Η Εμπειρία Εκδοτική παρουσιάζει για φέτος το καλοκαίρι πέντε εξαιρετικά βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, που υπόσχονται να σας ταξιδέψουν με τον καλύτερο τρόπο στις διακοπές σας.
Η Εμπειρία Εκδοτική παρουσιάζει για φέτος το καλοκαίρι πέντε εξαιρετικά βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, που υπόσχονται να σας ταξιδέψουν με τον καλύτερο τρόπο στις διακοπές σας.

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

«Σε μια κρουαζιέρα…» του Τσέζαρε Ντε Μάρκι

Καταμεσήμερο και το πλοίο είναι έτοιμο να σαλπάρει. Οι επιβάτες που ανεβαίνουν τις σκάλες του, αναζητούν την αλλαγή στη ζωή τους, κάτι το διαφορετικό, κάτι που να οδηγεί στην πολυπόθητη ευτυχία. Για τον καθηγητή Γκουίντο Ρίτσι και τη γυναίκα του, αυτή η κρουαζιέρα μπορεί να είναι ένα νέο ξεκίνημα για το γάμο τους. Για τον γερο-Πανκάλντι, το πρώτο τολμηρό βήμα σε μια καθ’ όλα ήρεμη ζωή. Όσο για το νεαρό Μπρανκούτσι, μια ευκαιρία να αποδείξει σε όλους την αξία του. Τελικά, αρκεί ένα ταξίδι για να αλλάξει κανείς πορεία; Και η ευτυχία είναι ένα άπιαστο όνειρο ή μια στιγμή που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω; Η κρουαζιέρα γίνεται ένα μικρό μάθημα ζωής για όσα θεωρούμε καθημερινά και για όσα είναι τα "άπιαστα" όνειρά μας.

Ο Τσέζαρε Ντε Μάρκι, νικητής του βραβείου Ιταλικής Λογοτεχνίας Καμπιέλο, συναρπάζει κάθε αναγνώστη με τη γραφή του.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Τσέζαρε ντε Μάρκι γεννήθηκε στη Γένοβα το 1949. Σπούδασε φιλοσοφία στο Μέινλαντ. Από το 1995 ζει μόνιμα στη Γερμανία στο Mπάντεν-Βίρτεμπεργκ. Έχει εκδώσει πολλά διηγήματα και μυθιστορήματα. Έχει γράψει αναρίθμητα δοκίμια, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν τα βιβλία του "Και η ζωή θέλει ταλέντο", το οποίο κέρδισε το 1998 το μεγάλο βραβείο της Ιταλικής Λογοτεχνίας Καμπιέλο, και σε "Σε μια κρουαζιέρα…".

«Από τον Ρωμαίο στον Τζακ» της Όλγας Σταυροπούλου-Σαλαμούρη

Τρεις ανθρώπινες ιστορίες έρωτα. Τρεις ιστορίες που ακροβατούν μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. Ο κομπάρσος της πρώτης γίνεται πρωταγωνιστής στη δεύτερη, αυτός με τη σειρά του κομπάρσος στην τρίτη ιστορία και πάει λέγοντας. Και κάπου εκεί ένα πείραμα ζωής, για τον Ρωμαίο που ονειρευόμαστε και για τον Τζακ, τον Κώστα, τον Γιάννη ή όπως αλλιώς λένε τον άντρα που έρχεται κάποια στιγμή στη δική μας ζωή για να φέρει τα πάνω κάτω. Όνειρο και πραγματικότητα, ποια σχέση έχουν; Μήπως, τελικά, το όνειρο είναι αυτό που ζούμε στην πραγματικότητα;

Ένα μυθιστόρημα με πολλές όψεις, που κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Όλγα Σταυροπούλου-Σαλαμούρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο λύκειο και συνέχισε τις σπουδές της στη Βοστόνη, από όπου πήρε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας. Το 1995 πήγε στις Βρυξέλλες, για να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διεθνών Πολιτικών Σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και απέκτησε τον τίτλο Maitrise en Politique Internationale. Η επαγγελματική της δραστηριότητα ξεκίνησε το 1996 με έμφαση στον τομέα των ευρωπαϊκών θεμάτων, επενδύσεων και αναπτυξιακών έργων. Από το 2001, με την ιδιότητά της ως “Εθνικού Συντάκτη”, πραγματοποιεί τις αναλύσεις και παρουσιάσεις αποτελεσμάτων των ειδικών εκδόσεων του Ευρωβαρόμετρου για λογαριασμό της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την οποία συνεργάστηκε περαιτέρω και καθ’ όλη τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. [Α΄ εξάμηνο 2003]. Τον Οκτώβριο του 2000, μαζί με ομάδα στενών συνεργατών της, ίδρυσε την εταιρεία “Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες” στην οποία διευθύνει.

«Εγώ, η Αλίκη και τα νησιά Μπαρμπάντος» του Άρη Πλατχιά

Δύο όνειρα είχε ο Γιάννης από μικρό παιδί: να κατακτήσει την καρδιά της Αλίκης και να φύγουν οι δυο τους για πάντα στα νησιά Μπαρμπάντος. Αμέσως όμως μόλις καταφέρει να πραγματοποιήσει το πρώτο του όνειρο, μια σειρά από περίεργες συμπτώσεις θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του. Ο Γιάννης δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη ωστόσο…

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Άρης Πλατχιάς γεννήθηκε το 1979 στην Καρδίτσα. Είναι απόφοιτος της Σ.Τ.Υ.Α. και μόνιμο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας. Παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Της αγάπης θάλασσα» της Αδαμαντίνης Κουμιώτου

Μετά από πολλά χρόνια, η Αμαλία επιστρέφει στο νησί που γεννήθηκε και απ’ όπου έφυγε μικρή, ακολουθώντας τον έρωτα της ζωής της, παρά τις αντιδράσεις των δικών της ανθρώπων. Η σιωπή τους όλον αυτόν τον καιρό βάραινε την ύπαρξή της κι έπεφτε σαν βαριά σκιά σε ό,τι κι αν έκανε. Τώρα όμως έχει έρθει η στιγμή να αναμετρηθεί με το παρελθόν. Και αυτό που την περιμένει, ξεπερνά κάθε της προσδοκία...

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Αδαμαντίνη Κουμιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο. Ζει στην Αθήνα. Διδάσκει Αρχαία Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της «Μετά τη σιωπή».

«Ένας χρόνος με τη Μόνα Λίζα» της Ελένης Μπεντίλλα

Είχε μεγαλώσει πια από τότε που την είχε φωτογραφήσει στο κατώφλι του σπιτιού της. Τώρα την έβλεπε ν’ αποχωρεί, σ’ ένα τηλεπαιχνίδι που τάχα άλλαζε ζωές. Φορούσε μαύρα ρούχα και τα μάτια της ακτινοβολούσαν θλίψη. Προσπάθησε να μάθει ποιο ήταν το μεγάλο μυστικό που φαινόταν να βαραίνει ολόκληρη τη ζωή αυτής της κοπέλας. Και βρέθηκε αναπάντεχα στο βαγόνι ενός τρένου και στο κατάστρωμα ενός πλοίου, να ταξιδεύει μέσα στο χρόνο. Μια πίσω και μια μπρος…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Ελένη Μπεντίλλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει με την οικογένειά της. Σπούδασε οικονομικά, εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος και ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική φωτογραφία. Έχει εκθέσει έργα της ατομικά και συλλογικά και, τελευταία, ως μέλος των “Γιατρών του Κόσμου”, διοργανώνει εκθέσεις για την ενίσχυση των σκοπών της ανθρωπιστικής αυτής οργάνωσης. Έχει εκδώσει τα βιβλία Συνάντησα πρόσωπα της πόλης μου, με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, 1997, Το βάζο με τις εικόνες, εκδόσεις Μπίμπης, 1999, και Τα κορίτσια μεγάλωσαν πια!, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2001.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v