Κερδίστε βιβλία από την Εμπειρία Εκδοτική

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στην κλήρωση για να κερδίσετε ένα από τα βιβλία "Γεννημένοι Ένοχοι" του Γρηγόρη Πετρινιώτη, "Η νύχτα του Δον Ζουάν" του Χανς-Γιόζεφ Όρτχαϊλ, «Λογική και συναίσθημα» της Άντζελα Φον Γκάτερμπουργκ και «Όλες οι ερωμένες του πατέρα μου» της Ούνα-Μέρι Πάρκερ.
Το in2life σε συνεργασία με την Εμπειρία Εκδοτική εξασφάλισε και προσφέρει τα βιβλία "Γεννημένοι Ένοχοι" του Γρηγόρη Πετρινιώτη, "Η νύχτα του Δον Ζουάν" του Χανς-Γιόζεφ Όρτχαϊλ, «Λογική και συναίσθημα» της Άντζελα Φον Γκάτερμπουργκ και «Όλες οι ερωμένες του πατέρα μου» της Ούνα-Μέρι Πάρκερ.

Γρηγόρης Πετρινιώτης, "Γεννημένοι Ένοχοι"
Όλα αρχίζουν μια βροχερή νύχτα Σεπτέμβρη, όταν σε μια εξοχική κατοικία, κάπου στην Αμερική, μια γυναίκα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη. Δίπλα της, ένας άντρας χωρίς ταυτότητα και μνήμη, χωρίς παρελθόν, συνέρχεται από το βαρύ μεθύσι του και με τρόμο συνειδητοποιεί πως μάλλον ο ένοχος είναι αυτός. Εκούσια ή ακούσια ένοχος; Ο μόνος ή ο τελευταίος μιας ολόκληρης σειράς; Τυχαία ένοχος ή γεννημένος ένοχος; Όλα αρχίζουν μια βροχερή νύχτα Σεπτέμβρη. Ή μήπως όλα τελειώνουν τότε;

“Ο γνωστός σκηνοθέτης και συγγραφέας Γρηγόρης Πετρινιώτης, μετά το μυθιστόρημά του Τούρκος, χριστιανός και ορθόδοξος που γνώρισε τεράστια επιτυχία, βαδίζει σε νέα λογοτεχνικά μονοπάτια και μας προκαλεί να τον ακολουθήσουμε. Από την Ανατολή του πρώτου του βιβλίου, τις μυρωδιές και τους ήχους της πολύβουης Κωνσταντινούπολης, την αυστηρή ηθική ενός κόσμου καταπιεσμένου, μας ταξιδεύει τώρα στην Αμερική των πιο κρίσιμων για τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο δεκαετιών. Μια δυνατή και απρόβλεπτη ιστορία, με πλοκή που αφήνει τον αναγνώστη άφωνο, το Γεννημένοι ένοχοι φέρνει στο φως καλά κρυμμένες πτυχές της αμερικανικής ιστορίας, που σημάδεψαν όμως βαθιά την παγκόσμια πολιτική σκηνή και έδωσαν την αφορμή για βαθιά κριτική του δυτικού τρόπου ζωής.” Γιώργος Γιαννούσης

Χανς-Γιόζεφ Όρτχαϊλ, "Η νύχτα του Δον Ζουάν"
Πράγα 1786
“…Οι νότες ακολουθούσαν τους χτύπους της καρδιάς. Ήταν καλό. Δεν είχε παρά να αφουγκραστεί κανείς αυτούς τους χτύπους και να μην τους καταστρέψει. Να ακούσει μαγεμένος και ασάλευτος την καρδιά που χτυπούσε, να μην την καταστρέψει…”
Στα σαλόνια των ευγενών της Πράγας του 18ου αιώνα, γίνεται μία εκρηκτική συνάντηση. Ο διαβόητος Καζανόβα και ο περίφημος Μότσαρτ, δύο άντρες με πάθος για τη ζωή, ταράζουν την ηρεμία της πόλης.
Η ατμόσφαιρα λαμπερών γιορτών αναζωπυρώνεται και ένα απίστευτο γαϊτανάκι από ίντριγκες δίνει την πνοή για να δημιουργηθεί η μορφή του απαράμιλλου γυναικοκατακτητή Δον Ζουάν.

“… Για μια στιγμή ο Πάολο έμεινε ακόμη να τον κοιτάζει. Μετά έκλεισε σιγανά πίσω του την πόρτα. Ο Καζανόβα σηκώθηκε για να φέρει χαρτί και πένα. Το αριστούργημά του χρειαζόταν τώρα την ολοκλήρωσή του. Ο Τζάκομο Καζανόβα ετοιμαζόταν να κάνει τον Δον Ζουάν έναν Ντον Τζοβάνι.”
Η επίδραση της μουσικής στις αισθήσεις αποκαλύπτει κρυμμένα συναισθήματα και όνειρα, ενώ ο μύθος του Δον Ζουάν μπλέκεται με τη ζωή των ανθρώπων αυτής της πόλης…

Άντζελα Φον Γκάτερμπουργκ, «Λογική και συναίσθημα»
Το ξαφνικό τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα θα αναστατώσει την Κλάρα. Μετά από χρόνια, θα επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι, στον πύργο του κόμη Χάιμπουργκ, και θα βρεθεί αντιμέτωπη με το δικό της παρελθόν. Τότε που τόλμησε και έγινε αυτό που δε θα άρμοζε ποτέ στην ευγενική της καταγωγή: ένα αστέρι της ποπ μουσικής. Όμως πίσω στον πύργο της οικογένειας, μένει η μικρότερη αδελφή της, παραδομένη στους αυστηρούς κανόνες της αριστοκρατίας. Οι δύο αδελφές έχουν πολλά να πουν. Και η λογική να παλέψει για ακόμα μία φορά με το συναίσθημα.

Ούνα-Μέρι Πάρκερ, «Όλες οι ερωμένες του πατέρα μου»
“Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός Μάιλς Σκοτ Φόρμπς απεβίωσε σήμερα σε ηλικία εβδομήντα τριών ετών. Η κηδεία του θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Επιμνημόσυνη τελετή θα αναγγελθεί προσεχώς. Η οικογένεια δεν επιθυμεί λουλούδια.”

Η διαθήκη του Μάιλς, γνωστού για τις αυστηρές αρχές του και το δύστροπο χαρακτήρα του, επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη για την κόρη του, Λουσίντα. Ο αυταρχικός πατέρας της, ο τιμητής των πάντων, της κληροδοτεί έξι πολύτιμα κοσμήματα και της αναθέτει να αναζητήσει τις πέντε ερωμένες που είχε κατά τη διάρκεια του γάμου του. Η κόρη του πρέπει να μαντέψει ποιο είναι το πιο ακριβό, να το κρατήσει για τον εαυτό της και να παραδώσει τα υπόλοιπα στις ερωμένες του πατέρα της. Ποιο κόσμημα όμως είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία; Ποια πορεία πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στην ανακάλυψη των πέντε αγνώστων γυναικών;

Η Ούνα-Μέρι Πάρκερ με απαράμιλλη δεξιοτεχνία δημιουργεί ένα μυθιστόρημα με απρόβλεπτη πλοκή και δίνει μία λύση πέρα από τα συνηθισμένα. Μια ιστορία που συναρπάζει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v