Τρένο στο Ρουφ: Ένα κυριακάτικο λογοτεχνικό brunch

Για πρώτη φορά φέτος μία πρωτότυπη λογοτεχνική και… γαστριμαργική συνύπαρξη μας περιμένει στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ Orient Express της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου «το Τρένο στο Ρουφ». Και έτσι τα κυριακάτικα μεσημέρια μας γίνονται πιο όμορφα.
Συνεχίζονται με επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση κοινού τα «Κυριακάτικα μεσημέρια» στο ζεστό και ατμοσφαιρικό μουσικό βαγόνι Orient Express.

Εκεί, κάθε Κυριακή μεσημέρι συναντάτε αγαπημένους σας Έλληνες συγγραφείς σ’ ένα λογοτεχνικό brunch. Η πρωτοβουλία αυτή του ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΟΥΦ και της Τατιάνας Λύγαρη να προωθηθεί η ελληνική λογοτεχνία μέσα από έναν πρωτότυπο τρόπο, είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε θεατρικό χώρο.

Την Κυριακή 16 Μαρτίου μπορείτε να συναντήσετε στο Orient Express τη Ρέα Γαλανάκη.

Η Ρέα Γαλανάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Αθήνα. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα και δοκίμια. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο (το 1999 για το μυθιστόρημα «Ελένη ή ο Κανένας» και το 2005 για το διήγημα «Ένα σχεδόν γαλάζιο χέρι». Έχει επίσης τιμηθεί με το Βραβείο Πεζογραφίας Κώστα Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών (το 2003 για το μυθιστόρημα «Ο Αιώνας των Λαβυρίνθων») και με το Βραβείο Νίκος Καζαντζάκης του Δήμου Ηρακλείου (1987). Ο «Βίος του Ισμαήλ Φερίκ πασά» είναι το πρώτο ελληνικό μυθιστόρημα που η Ουνέσκο ενέταξε στο UNESCO Collection of Representative Works (1994), ενώ το «Ελένη ή ο Κανένας» διεκδίκησε το ευρωπαϊκό Αριστείον μπαίνοντας στην τελική τριάδα (1999). Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου – Σκάι 100,3) για το μυθιστορηματικό χρονικό «Αμίλητα, βαθιά νερά – Η απαγωγή της Τασούλας». Μυθιστορήματά της, κυρίως, έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων των Ελλήνων συγγραφέων, έχει ως εξής:

Κυριακή 23 Μαρτίου ο Θανάσης Βαλτινός
Κυριακή 30 Μαρτίου η Λένα Διβάνη
Κυριακή 6 Απριλίου ο Γιάννης Ευσταθιάδης
(μεταφέρθηκε από 16 Μαρτίου)
Κυριακή 13 Απριλίου ο Αλέξης Σταμάτης

Με τη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

Οι συναντήσεις των Κυριακάτικων Μεσημεριών στο Orient Express θα μεταδίδονται και ραδιοφωνικά από τον σταθμό Αθήνα 9,84 κάθε Πέμπτη στις 10 ώρα το βράδυ.

Είσοδος με μπουφέ: 22 €

Παράλληλα, στο χώρο της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου «το Τρένο στο Ρουφ» λειτουργούν καθημερινά εκτός Δευτέρας τα Wagon-bar & Wagon-restaurant με ζωντανή μουσική
και προσφέρονται γευστικά menu από τον «Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς».

Οι καλλιτεχνικές διαδρομές του «Τρένου στο Ρουφ» πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη των: ΕΚΟ ΑΒΕΕ, ALPHA BANK, ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και 7DAYS.

Κρατήσεις θέσεων
Αμαξοστοιχία - Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ»: Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός Ρουφ τηλ: 210-5298922 και 6937-604988
Καθημερινά εκτός Δευτέρας : 10.00–14.00 & 18.00–22.00
ΤΡΕΝΟΘΕΑΤΡΟ: Μακρυγιάννη 5-7, Μετρό Ακρόπολη
Τηλ/fax: 210-9243609
Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο : 10.00–15.00
& Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή : 10.00–14.30 & 17.30–21.00


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v