Στο Μέγαρο η Ιζαμπέλ Αλιέντε

Η σημαντικότερη λατινοαμερικανίδα συγγραφέας, η Ιζαμπέλ Αλιέντε, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής για μια συνομιλία με το Θανάση Λάλα και το ελληνικό κοινό, καλεσμένη του προγράμματος Megaron Plus. Στις 27 Μαΐου στις 18.00 το απόγευμα.

Μία ακόμα προσωπικότητα από το χώρο της Λογοτεχνίας φιλοξενείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Megaron Plus. Η Iζαμπέλ Αλιέντε, η διασημότερη σύγχρονη λατινοαμερικανίδα συγγραφέας, λίγο καιρό μετά την έκδοση του τελευταίου της μυθιστορήματος με τίτλο ”Zορό”, έρχεται στη χώρα μας για να αναπτύξει τις ιδέες και το έργο της και να συζητήσει με τον Θανάση Λάλα.

Οι έλληνες αναγνώστες –κι ανάμεσά τους οι νέοι, στους οποίους έχει επανειλημμένα απευθυνθεί η συγγραφέας με τα έργα της- θα έχουν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Χιλιανή λογοτέχνιδα που με τη γραφή της σκιαγραφεί την εικόνα ενός κόσμου που σημαδεύεται από έντονα βιώματα και βαθιά συναισθήματα.

Ανιψιά του προέδρου της Xιλής Σαλβαδόρ Aλιέντε (ο οποίος σκοτώθηκε στο πραξικόπημα του 1973), η Iζαμπέλ Aλιέντε γεννήθηκε το 1942 και δούλεψε ασταμάτητα από τα δεκαεπτά της χρόνια, πρώτα σαν δημοσιογράφος κι έπειτα σαν συγγραφέας.

Η Αλιέντε έγινε αμέσως ένα από τα κορυφαία ονόματα των συγγραφέων της Λατινικής Αμερικής, όταν το 1982, δημοσίευσε το πρώτο της μυθιστόρημα, ”Tο σπίτι των πνευμάτων”. Ακολούθησαν, με την ίδια επιτυχία, τα υπόλοιπα οκτώ μυθιστορήματά της: ”Tου έρωτα και της σκιάς” (1984), ”Eύα Λούνα” (1985), ”Iστορίες της Eύα Λούνα” (1989), ”Tο επουράνιο σχέδιο” (1991), ”Paula” (1994), ”Αφροδίτη-Συνταγές, ιστορίες και άλλα αφροδισιακά” (1997), ”Kόρη της μοίρας” (1999) και ”Φωτογραφία σε σέπια” (2000). Έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες, ενώ στα ελληνικά κυκλοφορούν όλα από τις εκδόσεις ”Ωκεανίδα”.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 29 Μαϊου, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 6μ.μ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v