Ξεκινά η 41η διεθνής έκθεση βιβλίου της Σάρτζα (SIBF)

Έως τα μέσα Νοεμβρίου θα διαρκέσει η μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου του κόσμου, που πραγματοποιείται για μία ακόμη χρονιά στο Εμιράτο της Σάρτζα.
Ξεκινά η 41η διεθνής έκθεση βιβλίου της Σάρτζα (SIBF)
Ένα από τα μεγαλύτερα events στον χώρο του βιβλίου παγκοσμίως ανοίγει για 41η φορά τις πύλες του την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στην αραβική Σαρτζά (SIBF).

Με σύνθημα "διάδωσε τη λέξη" (spread the word) το τρίτο μεγαλύτερο Αραβικό Εμιράτο διοργανώνει την μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου και ταυτόχρονα την μεγαλύτερη παγκοσμίως εμπορική ευκαιρία για εκδότες, συγγραφείς και όσους ζουν στο σύμπαν των εκδόσεων.      

Καλεσμένοι φέτος θα είναι 150 διακεκριμένοι εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου και συγγραφείς, μεταξύ των οποίων πολλοί διεθνείς αστέρες, όπως η Ινδή νικήτρια του φετινού Διεθνούς βραβείου Booker, Geetanjali Shree, ο Deepak Chopra, συγγραφέας του απόλυτου best seller αυτοβοήθειας «Abundance: The Inner Path to Wealth and Metahuman: Unleashing Your Infinite Potential», ο υπερεπιτυχημένος μυθοπλάστης D.J. Palmer και ο Pico Iyer, ένας από τους πρυτάνεις της ταξιδιωτικής γραφής.

Στο πρόγραμμα της φετινής έκθεσης SIBF που θα διαρκέσει δώδεκα ημέρες, έχουν ενταχθεί περισσότερες από 1.500 δραστηριότητες που περιλαμβάνουν workshops, εκδηλώσεις, ομιλίες και σεμινάρια. Οι θεματικές που καλύπτουν οι παράλληλες δραστηριότητες (φωτογραφία, κατασκευές, δημιουργική γραφή και θέατρο) δείχνουν την κοσμικότητα του εμιράτου, αλλά και την πρωτοποριακή αντίληψη των επικεφαλής της σημαντικής διοργάνωσης. Χαρακτηριστική είναι η ηχηρή παρουσία των κόμικς στην έκθεση, των οποίων οι λάτρεις θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε 188 δραστηριότητες που σχετίζονται με την 9η τέχνη!

Πρόεκτια να εκτεθούν περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο τίτλοι βιβλίων με «καταγωγή» τόσο από τον αραβικό κόσμο (την μερίδα του λέοντος στην παρουσία θα έχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ακολουθούμενα από την Αίγυπτο και τον Λίβανο), όσο και από ολόκληρο τον κόσμο με ηχηρότερη παρουσία εκείνη εκδόσεων από την Ινδία, την Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία, η οποία είναι για φέτος τιμώμενη χώρα της SIBF.    

Το φετινό σλόγκαν της έκθεσης «διαδώστε τη λέξη» είναι ένα μήνυμα που πηγαίνει πέρα από τον κόσμο του βιβλίου. Είναι ένα κάλεσμα επαφής και συνεννόησης διεθνικής και διαπολιτισμικής- όπως πρέπει να είναι το ίδιο το βιβλίο.     

Η αυτού εξοχότητα ο Σεΐχης Σουλτάν μπιν Μοχάμεντ Αλ Κασίμι, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου και κυβερνήτης της Σάρτζα, εγκαινίασε στο Εκθεσιακό Κέντρο της Σάρτζα την έκθεση. «Το άνοιγμα της 41ης SIBF σηματοδοτεί την έναρξη της 12ήμερης γιορτής πολιτισμικών δραστηριοτήτων και είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά, τους νέους και τις οικογένειες σε όλα τα Αραβικά Εμιράτα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στις τέχνες και τις επιστήμες, αλλά και να σφυρηλατήσουν στενές σχέσεις με κουλτούρες από όλο τον κόσμο, μέσω διαφορετικών ειδών βιβλία που θα βρουν στην έκθεση».

Από την πλευρά του, η Αυτού Εξοχότητα Αχμέντ μπιν Ρακάντ Αλ Αμέρι, Πρόεδρος του Οργανισμού Βιβλίου της Σάρτζα, στην ομιλία του ανακοίνωσε ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά η SIBF είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός αγοραπωλησίας δικαιωμάτων για βιβλία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v