Το Ζάππειο γεμίζει... βιβλία

Με αφιερώματα στη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Ιάκωβο Καμπανέλλη ξεκινά η μεγάλη γιορτή του βιβλίου στο Ζάππειο.
Το Ζάππειο γεμίζει... βιβλία
Η μεγάλη, καθιερωμένη σεπτεμβριάτικη βιβλιογιορτή ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, με περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά.

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, κλείνει φέτος τα 50 του χρόνια, και πρόκειται να διαρκέσει ως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Η φετινή διοργάνωση θα έχει επετειακό χαρακτήρα: Με αφορμή τα 100 χρόνια από το 1922, το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη Μικρασιατική Καταστροφή ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και πολιτιστικών φορέων.

Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ Βιβλίου, αφουγκραζόμενο τα «σημεία των καιρών», δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του.

Τέλος, για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, το Φεστιβάλ Βιβλίου οργανώνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού.

Οι ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ στο Ζάππειο είναι: Δευτέρα-Πέμπτη 18:00-22:30, Παρασκευή & Σάββατο 18:00-23:00, Κυριακή 10:30-15:00 & 18:00-22:30.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v