20€ για να αγοράσεις βιβλία σου δίνει το κράτος

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις επιταγές αγοράς βιβλίων. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος και πώς θα κάνεις αίτηση.
20€ για να αγοράσεις βιβλία σου δίνει το κράτος
Δωροεπιταγές αξίας 20€ για αγορά βιβλίων θα δώσει σε 150.000 δικαιούχους η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ο πρώην ΟΑΕΔ, νυν ΔΥΠΑ) με το γνωστό από προηγούμενες χρονιές, επιτυχημένο πρόγραμμα οι αιτήσεις του οποίου ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 12.00 το μεσημέρι.

Οι αιτήσεις γίνονται εδώ, και η προθεσμία λήγει στις 25 Αυγούστου τα μεσάνυχτα.

Δικαιούχοι είναι όλοι όσοι το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες:

- εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ή

- ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

- επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή

- συνδυασμό των παραπάνω.

Δικαιούχοι είναι επίσης άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α., που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των δικαιούχων με βάση το εισόδημά τους και τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησής τους.

Οι επιταγές εξαργυρώνονται σε συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, σε αρκετές περιπτώσεις και για online αγορές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v