Ανοίγει σήμερα ξανά το βιβλιοπωλείο των αστέγων

Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων βρήκε το μόνιμο σπίτι του στα Εξάρχεια, και μας περιμένει από σήμερα το απόγευμα.
Ανοίγει σήμερα ξανά το βιβλιοπωλείο των αστέγων
Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων που αγαπήσαμε στο Γκάζι, έκλεισε πριν από λίγο καιρό για να αναζητήσει τη νέα στέγη του. Και η αναμονή άξιζε τον κόπο, καθώς από σήμερα (και ελπίζουμε για πάντα) το βρίσκουμε στην οδό Γραβιάς, αριθμός 9-11, σε μόνιμη πλέον βάση, μεγαλύτερο, ομορφότερο, καλύτερα οργανωμένο, πανέτοιμο να υποδεχτεί τους πολυάριθμους φίλους του που ανακαλύπτουν στα ράφια του λογοτεχνικούς και όχι μόνο θησαυρούς.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Λουκά Βελιδάκη για την Καθημερινή στο βιβλιοπωλείο πλέον διατίθενται περίπου 40.000 τίτλοι, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, ενώ στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται η δημιουργία eshop, καθώς και βιβλιοθήκης με αναγνωστήριο, η διοργάνωση εκδηλώσεων στην αυλή του βιβλιοπωλείου, αλλά και η καταγραφή και ταξινόμηση των περίπου 80.000 τόμων που έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή του το βιβλιοπωλείο.

«Μετά από 38 μήνες δυσκολιών και αποτυχιών –ας μην λησμονήσουμε πως ξεκινήσαμε από το μηδέν και από τις δυσκολίες που περάσαμε ως άστεγοι– φτάσαμε σήμερα να ανοίξουμε ένα παλαιοβιβλιοπωλείο που στεγάζει χιλιάδες βιβλία και εργάζονται τέσσερις συνάνθρωποι μας που πέρασαν μήνες και χρόνια άστεγοι» λέει στην Καθημερινή ο ιδρυτής του βιβλιοπωλείου, Λεωνίδας Κουρσούμης, ο οποίος βρέθηκε άστεγος στα 69 του, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Τα εγκαίνια του Παλαιοβιβλιοπωλείου είναι σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου στις 19.30, ενώ από εδώ και στο εξής ο χώρος στην οδό Γραβιάς θα μας υποδέχεται καθημερινά 10.00-18.00.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v