Τα νέα ελληνικά audio books τα είδες;

Το Book Voice φέρνει στα ακουστικά σου σπουδαία βιβλία της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, με τις φωνές αγαπημένων ελλήνων ηθοποιών.
Τα νέα ελληνικά audio books τα είδες;
της Ηρώς Κουνάδη

Μόλις ξεπεράσεις την αρχική αμηχανία του «και τι δηλαδή, θα κάθομαι στον καναπέ μου και θα ακούω κάποιον να μου διαβάζει ένα βιβλίο;» ανακαλύπτεις πως τα audio books είναι μια από τις καλύτερες ιδέες του 21ου αιώνα. Για όλες εκείνες τις «νεκρές ώρες» που κάνεις μηχανικές δουλειές του σπιτιού, ή που μετακινείσαι από και προς τη δουλειά, το να ακούς ένα βιβλίο δεν είναι απλά απολαυστικό, είναι και ένας τρόπος να «διαβάζεις» (απλά με έναν λιγότερο συμβατικό τρόπο) αν είσαι από αυτούς που διαρκώς παραπονιούνται ότι δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν.

Εμπνεόμενοι από αυτό, αλλά και από το ακόμα σημαντικότερο ζήτημα της πρόσβασης στη λογοτεχνία ανθρώπων με προβλήματα όρασης, ή δυσαναγνωσίας, μερικοί από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας ένωσαν δυνάμεις με media agencies και έλληνες ηθοποιούς, και εγένετο… Bookvoice.

Τι είναι Bookvoice;

Μια εφαρμογή που την κατεβάζεις στο κινητό (από εδώ για Android και εδώ για iPhone), της φορτώνεις τα βιβλία που αγοράζεις (από 6€ μέχρι 15€ περίπου το καθένα) και τα ακούς με τις φωνές αγαπημένων ελλήνων ηθοποιών –όλα εννοείται στα ελληνικά. Από τη στιγμή που θα το κατεβάσεις, η αναπαραγωγή του βιβλίου δεν καταναλώνει data, το ακούς ας πούμε μια χαρά και σε airplane mode, ή σε οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, σαν να παίζεις ένα ηχητικό αρχείο από το κινητό σου, ακόμα και όταν βρίσκεσαι εκτός σύνδεσης.

Τι βιβλία έχει;

Νέες εκδόσεις (ή να τις λέμε ηχογραφήσεις καλύτερα;) προστίθενται κάθε εβδομάδα. Θα βρεις ελληνική και ξένη πεζογραφία, παιδική και εφηβική λογοτεχνία, αστυνομικά, δοκίμια, θρίλερ και πάει λέγοντας.

Ενδεικτικά, μερικοί τίτλοι που αγαπήσαμε με την πρώτη ματιά (ή μάλλον… αυτιά): Η Μαρία Καλλιμάνη διαβάζει το Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη, ο Νίκος Κουρής τη Νυχτερίδα του Γιου Νέσμπο, ο Αιμίλιος Χειλάκης τον Υπέροχο Γκάτσμπυ του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, ο Σπύρος Παπαδόπουλος τη Μεταμόρφωση του Φραντς Κάφκα, ο Ορφέας Αυγουστίδης το 1984 του Τζορτζ Όργουελ, η Πέμυ Ζούνη το Χωρίς Οικογένεια του Έκτορ Μαλό, και η Κατερίνα Λέχου την Κόκκινη Μαδρίτη της Κάρμεν Μόλα.

Αν αναρωτιέσαι, έστω και από περιέργεια, πόση ώρα θα σου πάρει να ακούσεις ένα ολόκληρο βιβλίο, στο site του Bookvoice θα βρεις, μαζί με τα ηχητικά αποσπάσματα που μπορείς να ακούσεις πριν αγοράσεις το κάθε βιβλίο, και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια. Η Μεταμόρφωση του Κάφκα, ας πούμε, είναι 2 ώρες και 3 λεπτά, το Γκιακ 3 ώρες και 41 λεπτά, η Νυχτερίδα 12 ώρες και 10 λεπτά. Εννοείται ότι κάθε φορά που σταματάς ξαναξεκινάς από το σημείο όπου άφησες το βιβλίο σου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v