Βιβλία και μπίρες στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου, η Στοά της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης γεμίζει με βιβλία και… μπίρες.
Βιβλία και μπίρες στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης
Σου αρέσουν τα βιβλία; Κι εμάς. Σου αρέσουν οι μπίρες; Κι εμάς. Δίνουμε λοιπόν ραντεβού από σήμερα και μέχρι τις 6 Ιουνίου στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, εκεί όπου το #rednnoir διοργανώνει ένα τριήμερο φεστιβάλ βιβλίου με εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, ψιλή κουβέντα και άφθονη μπίρα.

Στο απόλυτα καλοκαιρινό φεστιβάλ, θα συμμετέχουν 27 εκδόσεις και θα πραγματοποιηθούν 17 εκδηλώσεις, καθώς και 20 βιβλιοπαρουσιάσεις.

Θα διατίθενται βιβλία για την πανδημία, αλλά και τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, βιβλία για τη φεμινιστική γραφή, ενώ θα υπάρχει και μια σειρά παρουσιάσεων βιβλίων που εκδόθηκαν κατά το δεύτερο λοκντάουν.

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου, οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από τη θεµατική της πανδηµίας, την ιδιαίτερη συνθήκη του λοκντάουν, τις σύγχρονες απειλές στη δηµόσια υγεία και τον κόσµο που θέλουµε να ζήσουµε.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου τρεις συγγραφείς (Σπύρος Αλεξίου, Λεωνίδας Μοίρας και Χρήστος Ρέππας) µιλούν και συνοµιλούν γύρω από άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης, αντιπαρατίθενται στα στερεότυπα του επίσηµου αφηγήµατος και αποδοµούν βασικές πλευρές της κυρίαρχης άποψης.

Tο περιοδικό «Τεφλόν» παρουσιάζει την ποιητική συλλογή «Το σφυρί» της Βραζιλιάνας ποιήτριας Αντελάιντε Ιβάνοβα, ένα βιβλίο για την κακοποίηση και τη σεξουαλική ελευθερία, τη γυναικεία σεξουαλικότητα και τη χειραφέτησή της, την καύλα και την έµφυλη βία σε έναν κόσµο όπου «το αηδόνι που κελαηδά/ είναι το αρσενικό αηδόνι». Μιλάνε οι Σπύρος Πρατίλας (µεταφραστής) και Ειρήνη ∆αφέρµου (µέλος φεµινιστικών οµάδων).

Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 θα πραγµατοποιηθούν σύντοµες παρουσιάσεις 7+1 βιβλίων ελληνικής λογοτεχνίας που εκδόθηκαν στο δεύτερο lockdown.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v