5 +1 βιβλία για να πάρεις μαζί σου στις διακοπές

Μπορεί η βαλίτσα να είναι γεμάτη, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για ακόμα ένα βιβλίο. Ή και έξι, ποτέ δεν ξέρεις.
5 +1 βιβλία για να πάρεις μαζί σου στις διακοπές

Η άδεια από τη δουλειά πλησιάζει και μαζί της οι καλοκαιρινές διακοπές. Είναι αυτές που περιμένουμε κάθε χρόνο για να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουμε όμορφα; Μια καλή παρέα κι ένα καλό βιβλίο!

Μπορεί η βαλίτσα σου να είναι γεμάτη… αλλά πάντα υπάρχει χώρος για ένα βιβλίο. Αν αναρωτιέσαι τι να διαβάσεις φέτος το καλοκαίρι και δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις… εμείς είμαστε εδώ για σένα!

Παρακάτω σου προτείνουμε 6 πολύ αγαπημένα λογοτεχνικά βιβλία -για διαφορετικούς λόγους το καθένα- Ελλήνων συγγραφέων που σίγουρα αξίζουν να μπουν στη λίστα σου. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε!

Κόντρα στο Κύμα, Αλκυόνη Παπαδάκη
Το νέο βιβλίο Κόντρα στο Κύμα μιας συγγραφέως που πάντα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Η Αλκυόνη Παπαδάκη γράφει για ό,τι αγγίζει την ψυχή της και με τη δύναμη της πένας της αγγίζει τη δική μας. Με πολλά στοιχεία από τη δική της ζωή, σου δίνει δύναμη κι ελπίδα… κόντρα στα άγρια κύματα, να βρεις μια όμορφη ακτή.

Εβόρα, Κώστας Κρομμύδας
Μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου σώζοντας μια άλλη... ζωή; Ας αφεθούμε στα μοναπάτια της φύσης και ας δούμε την αγάπη ως την ύψιστη αρετή. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα ψάξεις να βρεις τη δική σου Εβόρα!



Για ένα τανγκό στη Σμύρνη, Γιώτα Γουβέλη
Μια λυσσαλέα μάχη για τη ζωή και την αγάπη. Ένας αγώνας επιβίωσης μέσα στην αναπόδραστη παγίδα της Ιστορίας. Το νέο βιβλίο της Γιώτας Γουβέλη είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Πολύ περισσότερο, αποτελεί έναν φόρο τιμής σε εκείνες τις αλησμόνητες πατρίδες και ταυτόχρονα μια ιστορία για την άγνωστη δύναμη που κρύβουμε μέσα στην ψυχή μας.

Η Γιατρίνα, Πασχαλία Τραυλού
Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και συγκεκριμένα στην ανατριχιαστική ιστορία της Σουζάνα Φαζέκας. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο λογοτεχνικό βιβλίο που προβληματίζει, συγκινεί και επανατοποθετεί τον αναγνώστη απέναντι στην έννοια του εγκλήματος και του εγκληματία.


Μαργκώ, Άννα Γαλανού
Μια ιστορία που ξεκινά το 1918 στη Σμύρνη. Και ένα ταξίδι που κανείς δεν ήξερε πώς θα εξελιχθεί για τη Μαργκώ... Μονοπάτια θα την οδηγήσουν στην Αλεξάνδρεια, στο Παρίσι μέχρι την όμορφη Αθήνα... Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που θα σε ταξιδέψει στον χρόνο και θα σου φανερώνει τις αστείρευτες δυνάμεις της ανθρώπινης ψυχής.

Η κατάρα των Μάγιερ, Ελένη Γαληνού
Η Ιρίνα θα ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι στο παρελθόν... Ο χρόνος έχει σταματήσει... Έρωτες, προδοσίες και ίντριγκες. Και εκείνη θα βρεθεί εκτεθειμένη και το παιδί που μεγαλώνει μέσα της σε κίνδυνο. Θα μπορέσει να βγει αλώβητη; Μετά τη «Μυστική διαθήκη» και τους «Αιώνιους ψιθύρους», η Ελένη Γαληνού επέστρεψε στην έρευνα με την Κατάρα των Μάγιερ, βρήκε άφθονο υλικό και μας ταξίδεψε σε περασμένες, απόλυτα κρίσιμες εποχές.


Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v