Σούπερ βιβλία για παιδιά

Η λογοτεχνία είναι από τους καλύτερους τρόπους να μάθει το παιδί σας πράγματα αλλά και να… εξασκήσει τον εγκέφαλό του. Και αυτά τα βιβλία είναι απλά υπέροχα.
Σούπερ βιβλία για παιδιά
Όλα τα παιδιά πρέπει να διαβάζουν. Πέρα από τα οφέλη που έχει το διάβασμα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός παιδιού, είναι ένας τρόπος να χαλαρώνουν, να εξασκούν την φαντασία τους και να εμπνέονται για να δημιουργούν δικές τους ιστορίες. Το διάβασμα είναι αλήθεια ένα δώρο που πρέπει κάθε γονιός να κάνει στο παιδί του—ειδικά σε μια εποχή που βλέπεις τα περισσότερα παιδιά να είναι με ένα tabletστο χέρι.

Και αυτά τα βιβλία είναι τέλειο ξεκίνημα, για κάθε ηλικία.

Ο Μικρός Πρίγκηπας, του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί
Αλήθεια, ποιο παιδί από τις «δικές» μας γενιές δεν έχει διαβάσει αυτό το μικρό αριστούργημα, που έχει τόσα πολλά και σημαντικά να πει στην παιδική ψυχή; Και είναι ευθύνη μας να φροντίσουμε και οι νεότερες γενιές να διαβάζουν την ιστορία του Μικρού Πρίγκηπα.

Τα ψηλά βουνά, του Ζαχαρία Παπαντωνίου
Επίσης βιβλίο σούπερ κλασικό, αλλά και σούπερ αναγκαίο. Και, ναι, ξέρουμε. Είναι αρκετά παλιό. Παρουσιάζει μια εικόνα τόσο ξένη από την εποχή μας, που ίσως καλύτερα κάποιος να το διάβαζε σαν ιστορική πηγή, παρά σαν λογοτέχνημα. Ξέρεις, όμως, τι δεν πρόκειται ποτέ να βγει εκτός εποχής; Οι ιστορίες για μερικούς πιτσιρικάδες που βοηθούν ο ένας τον άλλο και μαθαίνουν μαζί για την δύναμη της φιλίας.

Η τελευταία μαύρη γάτα, του Ευγένιου Τριβιζά
Τι συμβαίνει όταν ξεκινά ένας απίστευτος διωγμός εναντίον κάθε «γρουσούζικης» μαύρης γάτας; Και πώς θα καταφέρει η τελευταία μαύρη γάτα που έχει μείνει ζωντανή να γλυτώσει; Αν αυτό που διαβάζεις σού ακούγεται σαν ένας αρκετά παραμυθένιος τρόπος για να περάσεις ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού που τσακίζει κόκαλα, τότε έχεις δίκιο. Ένα φανταστικό, φανταστικό βιβλίο.

Το αστέρι του Βορρά, του Φίλιπ Πούλμαν
Όταν έγινε ταινία, πάτωσε. Τώρα που έγινε σειρά τα πήγε κάπως καλύτερα, αλλά και πάλι νιώθουμε πως πέρασε και δεν ακούμπησε λιγάκι. Και αυτό είναι κρίμα, επειδή η Τριλογία του Κόσμου του Φίλιπ Πούλμαν είναι ένα έπος. Ένα αυθεντικότατο έπος, που στέκεται επάξια δίπλα σε κολοσσούς όπως ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.

Αρτέμης Φάουλ, του Όουεν Κόλφερ
Λίγη Ιρλανδική μυθολογία, θα πάρετε; Ο Αρτέμης Φάουλ είναι μια τέλεια σειρά βιβλίων για παιδιά, που συνδυάζει φαντασία και μαγεία με… τεχνολογία επιπέδου Τζέιμς Μποντ. Ακόμα καλύτερα, έχει για πρωταγωνιστή έναν πανέξυπνο, πάμπλουτο και σαρκαστικό έφηβο που… απλώς ήθελε να αποδείξει ότι υπάρχουν οι νεράιδες και τα ξωτικά. Και κάπως έτσι μπλέχτηκε σε έναν μαγικό πόλεμο. Από τα πιο διασκεδαστικά βιβλία που μπορείς να χαρίσεις στο παιδί σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v