ΤΕΧΝΕΣΒΙΒΛΙΟ

Β. Καραμανωλάκης: Γιατί κάψαμε τους φακέλους

Ο συγγραφέας του βιβλίου Ανεπιθύμητο Παρελθόν, Βαγγέλης Καραμανωλάκης μίλησε στο In2life για τους φακέλους κοινωνικών φρονημάτων και την ιστορία τους.

Οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων και καταστροφή τους στο τέλος της δεκαετίας του 1980 αποτελούν ένα άγος για τους ιστορικούς της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η απώλεια ενός τόσο σημαντικού αρχείου για την μεταπολεμική Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη την επιστημονική κοινότητα.

Το βιβλίο «Ανεπιθύμητο παρελθόν» που κυκλοφόρησε μέσα στο 2019 από τις Εκδόσεις Θεμέλιο, θέτει το θέμα σε διαφορετική βάση αναζητώντας τις συνδέσεις του με το πολιτικό και πολιτισμικό περιβάλλον της εποχής. Δείτε αναλυτική κριτική εδώ.  

Το In2life συνομίλησε με τον συγγραφέα του πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου και επίκουρο καθηγητή του  Πανεπιστημίου Αθηνών, Βαγγέλη Καραμανωλάκη για τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της ελληνικής Ιστορίας που καταγράφει μια τέτοια έρευνα, για τις διώξεις της αριστεράς, αλλά και την βαριά σκια του ανελεύθερου κράτους.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η όμορφη γυναίκα είναι στολίδι και η καλή θησαυρός."

Άρθουρ Σοπενχάουερ

  • 1830 — Υπογράφεται στο Λονδίνο, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Ρωσίας, πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
    1878 — Ο ελληνικός στρατός εισβάλλει στην Θεσσαλία.
    1924 — Φεύγει από τη ζωή ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Βλαντιμίρ Λένιν.
    1976 — Λαμβάνει χώρα η πρώτη εμπορική πτήση με επιβάτες του υπερηχητικού αεροπλάνου Κονκόρντ.
    1984 — Πεθαίνει στην Χαλκίδα ο λογοτέχνης, κριτικός, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και πεζογράφος Γιάννης Σκαρίμπας.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2