Ενα ”γιαπί” διαλόγου αρχιτεκτονικής- λογοτεχνίας

Ενα πρωτότυπο ”γιαπί” στήθηκε στο Atelier του Σπύρου Βασιλείου έως τα μέσα Ιανουαρίου. Εκεί, οι φωτογραφίες του αρχιτέκτονα Vincent Dugravier συναντούν τα κείμενα της συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου και οι ”διάλογοι” της αρχιτεκτονικής με άλλες τέχνες γίνονται εμφανείς.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση για τους διαλόγους της αρχιτεκτονικής με τις άλλες τέχνες συνεχίζεται αυτές τις ημέρες στο Atellier του Σπύρου Βασιλείου.

Με τίτλο ”Γιαπί – μια έκθεση για τις διαστάσεις της αρχιτεκτονικής” η έκθεση φιλοξενεί φωτογραφίες του Γάλλου αρχιτέκτονα Vincent Dugravier ντυμένες με κείμενα της Σώτης Τριανταφύλλου ”(εικονίζονται αμφότεροι στη φωτό). Η ίδια έκθεση παρουσιάστηκε στο χώρο της Maison de la Grèce από τις 5 έως τις 11 Νοεμβρίου.

Η έκθεση στην Αθήνα, προβλέπεται να ολοκληρωθεί με μία ανοιχτή συζήτηση, με θέμα ”Από την αρχιτεκτονική σύλληψη στην κατασκευή”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/1 στις 19:30 το απόγευμα.

Στη συζήτηση πρόκειται να μετέχουν οι αρχιτέκτονες Αγνή Κουβελά, Τάκης Κουμπής, Ελεονώρα Πασπαλιάρη και Αλέξης Σταμάτης, ενώ θα εξεταστεί η διαδικασία της δημιουργίας και

τα όρια της αρχιτεκτονικής από διαφορετικές οπτικές.

Το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου βρίσκεται στην Οδό Γουέμπστερ 5α, στην Ακρόπολη, ενώ το τηλ. είναι το 210 923 1502.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v