Δημιουργίες τέχνης, στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Δεν είναι ένας ούτε δύο. Είναι 55 διακεκριμένοι Έλληνες δημιουργοί, που συμμετέχουν με εικαστικά στολισμένα Χριστογεννιάτικα Δένδρα, σε μια διαφορετική έκθεση. Σκοπός τους, να συγκεντρώσει η κοινότητα Επιστροφή, κεφάλαια για την επανένταξη νέων εθισμένων στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά και άλλες ουσίες. Επισκεφθείτε τη, ως τις 30 Δεκεμβρίου

της Ίριδος Κρητικού

Μια διαφορετική έκθεση με εικαστικά στολισμένα Χριστουγεννιάτικα Δένδρα μπορείτε να επισκεφθείτε έως τις 30 Δεκεμβρίου στον Ελληνικό Κόσμο, το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Κτίριο 5.

Πενήντα πέντε διακεκριμένοι γλύπτες και ζωγράφοι, προσέφεραν τις εικαστικές τους δημιουργίες. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με παράλληλη δημοπράτηση των ”Δέντρων” Τέχνης.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της δημοπρασίας ήταν προγραμματισμένο να παρατεθεί και επίσημο Δείπνο, η συμμετοχή στο οποίο θα σημάνει μία επιπλέον ενίσχυση των πόρων και των σκοπών της Επιστροφής. Η διοργάνωση οφείλεται στην κυρία Αλεξάνδρα Γκίκα, ενώ τα έργα θα δημοπρατήσει ο κύριος Ευάγγελος Καπόπουλος.

Στην έκθεση συμμετέχουν με εικαστικά χριστουγεννιάτικα δένδρα οι: Αγγελίδου Δάφνη, Αντωναρόπουλος Χρήστος, Αρμακόλας Δημήτρης, Vassiliki, Βελούδιος Μιχάλης, Βενιέρη Λυδία, Βενιός Μάρκος, Βερούκας Αλέξης, Βορδώνη Εριέττα, Γεωργίου Κωστής, Γκόνου Ειρήνη, Γράββαλος Παναγιώτης, Δασκαλάκης στέφανος, Ζαχαριουδάκης Μανώλης, Ζιάκα Μαρία, Ζουμπουλάκης Πέτρος, Ζούνη Όπυ, Ζωίδη Πόπη, Ιωάννου Γιώργος, Καλογεροπούλου Σοφία, Καραβούζης Σαράντης, Καράς Χρίστος, Κατζουράκης Κυριάκος, Κλαύδιος, Κόττης Γιάννης, Κούκος Δημήτρης Λάβδας Απόστολος, Λασηθιωτάκης Γιάννης, Λίτη Αφροδίτη, Μαυρομάττη Καίτη, Μιγάδης Γιάννης, Μολφέσης Ιάσονας και Μυταράς Δημήτρης,

Ακόμα, οι Νικολακοπούλου Έπη, Παναγιωτίδης Άγγελος, Πανιάρας Κωνσταντίνος, Παπαγιάννης Θόδωρος, Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη Μίνα, Παπουτσίδης Νίκος-Γιώργος, Πρέκα Μερόπη, Ράμμος Κωνσταντίνος, Σάμιος Παύλος, Σαρακατσιάνος Χρήστος, Σπεράντζας Βασίλης, Σταθόπουλος Γιώργος, Στεφάνου Νίκος, Ταλαγάνης Δημήτρης, Τσιροπούλου Άντα, Τσόκλης Κώστας, Φασιανός Αλέκος, Φιλοπούλου Μαρία και Χαιρετάκης Αλέξανδρος.

Η είσοδος για το κοινό έως και τις 30 Δεκεμβρίου θα είναι ελεύθερη, από τις 11.00 έως τις 20.00 (και το Σάββατο έως τις 22.00). Μέγας Χορηγός της Διοργάνωσης είναι η Cadillac Hellas και χορηγοί η Τράπεζα Πειραιώς, το Ίδρυμα Στεφάνου Κολλάκη, η Χαλυβουργική, η Hellas Transport D. Paparounis S.A., η Lloyd’s Γ. Καραβίκας & Συνεργάτες, η Stefi Productions και η TRAM.

Ο Σύλλογος Επανένταξης Εθισμένων ”Η Επιστροφή”, είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με Πρόεδρο την κυρία Γέλη Αγγελοπούλου και Αντιπρόεδρο τον Κλινικό Ψυχολόγο, Γιάννη Δαρσινό.

Ιδρύθηκε το 2003, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων. Στόχος η επανένταξη νέων εθισμένων στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά και άλλες ουσίες, σκοπός η κερδισμένη ζωή. Αν και πρόσφατη η δράση της, η προσφορά της Επιστροφής είναι ήδη σημαντική. Τον Απρίλιο του 2004 εγκαινιάστηκε η λειτουργία του πρώτου ”σπιτιού φιλοξενίας” του σωματείου στην Καλλιθέα, με δυνατότητα στέγασης έως και 11 αγοριών.

Στους 17 μήνες λειτουργίας του, από τις 62 εισαγωγές, έχουν ολοκληρώσει το δωρεάν προσφερόμενο πρόγραμμα θεραπείας (θεραπευτικό μοντέλο της Μινεσότα) 16 άτομα, που σήμερα σπουδάζουν ή εργάζονται. Παράλληλα λειτουργούν θεραπευτικές οικογενειακές ομάδες, για τους γονείς ή τους συντρόφους των χρηστών.

Για όσους ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, η ”Επιστροφή” διαθέτει ένα εξαιρετικά κατατοπιστικό υλικό και μέλη πρόθυμα να βοηθήσουν. Πληροφορίες: Μεσσαπίου 28, Κουκάκι, τηλ. 210 9214547, 210 9214437

Επισκεφθείτε το site της ”Επιστροφή” απο το link στη δεξιά στήλη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v