Δωρεάν εικαστική βόλτα σε 48 γκαλερί το Σ/Κ

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου, 48 γκαλερί σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν τις πόρτες τους και μας υποδέχονται δωρεάν. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Δωρεάν εικαστική βόλτα σε 48 γκαλερί το Σ/Κ
Η Art Athina δίνει το «παρών» έξι μήνες πριν από τα εγκαίνια της με το καθιερωμένο πλέον εικαστικό Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, το οποίο αποτελεί μία από τις δράσεις της, το Gallery Walk.

Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 48 γκαλερί στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα και τη Βέροια θα υποδεχτούν το φιλότεχνο κοινό με διευρυμένο ωράριο το Σάββατο και παραμένοντας ανοιχτές και την Κυριακή. Τον ρόλο του ξεναγού θα έχει όπως κάθε χρόνο ο δίγλωσσος χάρτης (ελληνικά-αγγλικά) που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Gallery Walk και ο οποίος θα διανέμεται σε όλες τις γκαλερί που συμμετέχουν στον εικαστικό περίπατο, ώστε όσοι το επιθυμούν να μπορέσουν να διαμορφώσουν τη δική τους διαδρομή στο πλαίσιο του εορταστικού Σαββατοκύριακου με στόχο να επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αίθουσες τέχνης και να αποκτήσουν σφαιρική εικόνα σχετικά με την τρέχουσα εικαστική κίνηση.

Το Gallery Walk αποτελεί παράλληλη δράση της αθηναϊκής φουάρ, η οποία συμπληρώνει φέτος 23 χρόνια παρουσίας κι αποτελεί μία από τις μακροβιότερες στην Ευρώπη. Γίνεται έτσι αφορμή για μια σειρά σημαντικών ανακοινώσεων, οι οποίες σημαίνουν και τη συνέχιση των αλλαγών που ξεκίνησαν από την περυσινή διοργάνωση.

Νέος χώρος διεξαγωγής της 23ης Art Athina θα είναι το Ωδείο Αθηνών, το οποίο είναι έντονα συνδεδεμένο με τον Πολιτισμό, τόσο διότι αποτελεί την έδρα του αρχαιότερου μουσικοθεατρικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της νεώτερης Ελλάδας, όσο κι επειδή στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, δράσεις του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εκθεσιακούς χώρους της documenta14.

Στο κέντρο της πόλης – και κατά συνέπεια εύκολα προσβάσιμη για ακόμη περισσότερο κόσμο – η φουάρ προχωρά τις αλλαγές που ξεκίνησαν ήδη από πέρυσι μέσα από το πρόγραμμα που σχεδιάζει η καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina, Σταματία Δημητρακοπούλου και η οργανωτική ομάδα, και το οποίο θα ανακοινωθεί σταδιακά μέχρι την έναρξη της 23ης Art Athina.

Αλλαγές όμως θα γίνουν τόσο στο χρόνο, όσο και τη διάρκεια της φουάρ. Από φέτος γίνεται καλοκαιρινή και διευρύνεται κατά μία ημέρα υποδεχόμενη τους φίλους της τέχνης στη μεγαλύτερη εικαστική γιορτή του έτους από την Τετάρτη 20 Ιουνίου έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Gallery Walk, κατεβάζοντας το σχετικό αρχείο που ακολουθεί.

16-17 Δεκεμβρίου 2017
Σάββατο: 11.00-17.00
Κυριακή: 11.00-15.00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v