ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

All-over: Η Στεφανία Ζουρούδη μιλά στο in2life

Η εικαστικός Στεφανία Ζουρούδη μας μιλά για την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο all-over που θα παρουσιαστεί στον χώρο της «Πολύτροπον».

All-over: Η Στεφανία Ζουρούδη μιλά στο in2life

Χυτές φόρμες, έντονα χρώματα και πολλές αναγνώσεις συνθέτουν το «παζλ» που παρουσιάζει η Στεφανία Ζουρούδη στην πρώτη της ατομική έκθεση. Με τίτλο All-over, η εικαστικός αφήνει ελεύθερο τον θεατό να ανακαλύψει τις δικές του εικόνες μέσα από ένα παιχνίδι με το ιδιαίτερο ύφος των υλικών της.

«Η έκθεση απαρτίζεται από ενότητες έργων οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους κάτω από το γενικό τίτλο «All-over». Συνδετικό στοιχείο των έργων είναι τα έντονα χρώματα και η ελεύθερη σύνθεση. Υπάρχουν στοιχεία από τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό και την pop-art, φιλτραρισμένα μέσα από την προσωπική μου έρευνα και απόδοση», μας λέει η καλλιτέχνιδα.

Πώς όμως εμπνεύστηκε τα έργα που θα μας «βυθίσουν» σε δικές μας εικόνες; «Δουλεύω τα έργα μου στο εργαστήριο ή in situ (επί τόπου) σε εκθεσιακό χώρο, εντελώς αυτοματικά. Ειδικά στο μεγάλο κεντρικό έργο της έκθεσης μπορεί κάποιος να δει το video της καταγραφής της όλης διαδικασίας του έργου. Η έμπνευση συνυπάρχει με τη δράση την ίδια στιγμή που το έργο δημιουργείται», σημειώνει η κ. Ζουρούδη.

Η καλλιτέχνιδα χρησιμοποιεί χρώματα αναμιγμένα με σύγχρονα δομικά υλικά, έτσι ώστε η έντονη χρωματική κλίμακα και τα απροσδιόριστα σχήματα που δημιουργούνται, θυμίζουν την παιδική καλλιτεχνική αμεσότητα. «Παρακολουθώντας το σύνολο των έργων μπορεί κάποιος να ανακαλύψει προσωπικές εικόνες που θυμίζουν φόρμες και στοιχεία μίας χαμένης παιδικότητας», μας λέει.

Η έκθεση οργανώνεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Σαρωνικού ΠΕΣ Πολύτροπον και θα παρουσιαστεί στον χώρο της Παλαιάς Κοινότητας Καλυβίων, στην κεντρική πλατεία Ευαγγελιστρίας και στον χώρο της Πολύτροπον (Προκοπίου Γκίνη 5) ως τις 6 Νοεμβρίου.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα
Η καλλιτέχνης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Έχει σπουδές πάνω στο κλασσικό τραγούδι, στο θέατρο (απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Τράγκα), καθώς και στη ζωγραφική όπου, πρόσφατα, αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY