Inside Out: Urban τέχνη στην Depot art gallery

Η αίθουσα τέχνης Depot art gallery εγκαινιάζει την λειτουργία της στην Αθήνα με μια ομαδική έκθεση από συναρπαστικούς urban artists από όλη την Ευρώπη.
Inside Out: Urban τέχνη στην Depot art gallery
Η νέα Αίθουσα Τέχνης Depot art gallery εγκαινιάζει την παρουσία της με τη φιλοξενία ομαδικής έκθεσης διεθνών καλλιτεχνών της Urban Art, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στην Αθήνα (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι).

Στην ομαδική έκθεση με τον τίτλο "Inside Out" και μέσα σε έναν νέο αστικό χώρο, παραθετικά και όχι αντικρουόμενα, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τάσεις, απόψεις και διαφορετικές εκφράσεις της Urban Art.

Με προσωπική γραφή και τεχνική, αλλά κυρίως με διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων, οι καλλιτέχνες FKDL και TAREK (Γαλλία), RABEA (Γερμανία) TRAZ (Ελβετία), Eva Mitala (Ελλάδα-Γερμανία) και η διεθνής cooperativa LosOtros, επισκέπτονται την Ελλάδα, όπου κατά την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιήσουν live action παρουσίαση.

«Μου αρέσει να συμμετέχω σε φεστιβάλ, διεθνείς συναντήσεις και εκθέσεις σε galleries. Στην Αθήνα θα κάνω και ένα live show στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στην έκθεση των εγκαινίων του νέου χώρου της dépôt art gallery» αναφέρει ο Tarek, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 30 ατομικές εκθέσεις με εικαστικά έργα και πάνω από 15 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, ενώ το 2010 ίδρυσε το περιοδικό Paris Tonkar, ως ένα κορυφαίο περιοδικό αφιερωμένο στην τέχνη της urban art και graffiti.

Το παρόν ως guest artist με έργο του θα δώσει επίσης ο διεθνούς φήμης Γερμανός καλλιτέχνης Jim Avignon, ο οποίος εκπροσωπεί την επιτομή της pop τέχνης και κουλτούρας στις μέρες μας.

Η σύμβουλος της νέας γκαλερί και υπεύθυνη για την επιμέλεια της έκθεσης «Inside Out», Γωγώ Κολυβήρα, σημειώνει ότι «oι διαφορετικές δημιουργίες συγκροτήθηκαν σε κοινή έκθεση με το σκεπτικό ότι αντιπροσωπεύουν διακριτές περιπτώσεις καλλιτεχνών στον εικαστικό χώρο με διεθνή δραστηριότητα». Οι καλλιτέχνες έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς συναντήσεις και φεστιβάλ και έχουν εκθέσει την δουλειά τους σε σημαντικές galleries της Ευρώπης, της Αμερικής, αλλά και της Ελλάδας, καθώς έχουν αρκετές φορές επισκεφτεί και εργαστεί στη χώρα.

Όπως όμως αναφέρει ο συμμετέχων καλλιτέχνης TRAZ, «θα ήθελα να ακούσω από εσάς για τα έργα μου και τις ιδέες μου, και παρακαλώ μην διστάσετε να εκφραστείτε».


Info:
Inside Out
Depot Art Gallery
Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι
Εγκαίνια: 13/12/2015
Live action: 11.00-19.00
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη ως Παρασκευή 11.00-21.00, Σάββατο-Κυριακή 11.00-17.00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v