Τα κτίρια της Monumenta στο «Σταύρος Νιάρχος»

Περισσότερα από 10 χιλιάδες κτίρια όπως φωτογραφήθηκαν από την Monumenta εκτίθενται στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος από τις 17 Σεπτεμβρίου.
Τα κτίρια της Monumenta στο «Σταύρος Νιάρχος»
“Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια”, τιτλοφορείται η έκθεση της Monumenta, της ΜΚΟ η οποία ανέλαβε να καταγράψει όλη την… κτηριακή ιστορία της Αθήνας σε ψηφιακό αρχείο, και κάνει πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα», η ΜΚΟ Monumenta κατέγραψε περισσότερα από 10.000 κτήρια και συγκέντρωσε προφορικές μαρτυρίες και παλιές φωτογραφίες που αναδεικνύουν την ιστορία και την εξέλιξη της πόλης, της αρχιτεκτονικής της, αλλά και τη σπουδαιότητα της καταγραφής στην προστασία και στη διαχείριση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Η έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο Κέντρο Επισκεπτών παρουσιάζει τη δουλειά που πραγματοποιήθηκε τα τρία αυτά χρόνια από τη MONUMENTA με τη συνεργασία πολλών εθελοντών και φορέων της Αθήνας και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση θα είναι καθημερινά ανοιχτή (πλην της Δευτέρας), από τις 10.00 έως τις 21.00. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18.30, οπότε και θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του από την αρχαιολόγο και συντονίστρια της MONUMENTA, Ειρήνη Γρατσία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καταγράφω ένα παλιό κτήριο, ανακαλύπτω την ιστορία του», το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v