Δωρεάν είσοδος κάθε Πέμπτη στο Μουσείο Μπενάκη

Δωρεάν θα είναι κάθε Πέμπτη από τις 5 Μαρτίου η είσοδος για το κοινό σε όλα τα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη.
Δωρεάν είσοδος κάθε Πέμπτη στο Μουσείο Μπενάκη
Το Μουσείο Μπενάκη προσφέρει ελεύθερη είσοδο στο κοινό κάθε Πέμπτη, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 5 Μαρτίου. Όλα τα κτήρια του μουσείου -το Κεντρικό Κτήριο, το Κτήριο της Πειραιώς, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και η Πινακοθήκη Γκίκα- θα έχουν δωρεάν είσοδο για έναν χρόνο.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται χάρη στη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ όπως αναφέρει ανακοίνωση του Μουσείου: «Η διασφάλιση της προσβασιμότητας, η παροχή δηλαδή της δυνατότητας στο ευρύ κοινό να συμμετέχει ισότιμα και ενεργά στην εμπειρία που προσφέρει η Τέχνη, αποτελεί προτεραιότητα σε όλους τους τομείς της δράσης του Ιδρύματος (Σταύρος Νιάρχος). Η ιδέα αυτή της προσβασιμότητας παρακίνησε και την ενίσχυση προς το Μουσείου Μπενάκη».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες των καιρών, (το Μουσείο) καλείται να φέρει σε πέρας την αποστολή του ως σύγχρονος πολιτιστικός οργανισμός με την υπευθυνότητα, τον επαγγελματισμό και την οικονομική αυτάρκεια, που θα του επιτρέψουν, όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά να δημιουργήσει όσες προϋποθέσεις εξασφαλίζουν την πνευματική ανάταση που σήμερα όλοι έχουμε ανάγκη».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v