Φιλία μέσα από τα Σκίτσα: Τούρκοι ζωγράφοι στην Αθήνα

Μία γνωριμία του αθηναϊκού κοινού με το έργο των τούρκων γραφιστών προσφέρει η έκθεση «Η Φιλία μέσα από τα Σκίτσα», η οποία εγκαινιάζεται στις 3 Μαρτίου.
Φιλία μέσα από τα Σκίτσα: Τούρκοι ζωγράφοι στην Αθήνα
Μία γνωριμία του αθηναϊκού κοινού με το έργο των τούρκων γραφιστών Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Γκιουρμπούζ Ντογάν Εκσίογλου), Emin Öztürk (Εμίν Οζτούρκ), Sadık Karamustafa (Σαντίκ Καραμουσταφά) και Uğurcan Ataoğlu (Ουγουρτζάν Ατάογλου), αποτελεί η έκθεση «Η Φιλία μέσα από τα Σκίτσα», που παρουσιάζουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας Αθηνών-Πειραιώς στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» από 3 έως 10 Μαρτίου.

Πρόκειται για μία έκθεση γραφιστικής, εικονογράφησης και ζωγραφικής των διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, που έχουν ως κοινά στοιχεία την πολύχρονη φιλία που τους ενώνει και την καταγωγή τους από την πόλη Ordu της Τουρκίας.

Τα έργα της έκθεσης αποτελούν τα πιο αξιόλογα δείγματα της δημιουργικής έκφρασης μέσα από τα σκίτσα. Φέρουν τοπικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά και αντικατοπτρίζουν τις αξίες της εθνικής και παγκοσμίως καλλιτεχνικής εμπειρίας, αλλά και τρέχουσας αξίας των δημιουργών, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της διεθνούς σκηνής.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα του Gürbüz Doğan Ekşioğluμ, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά “The New Yorker”, “Forbes” και στην εφημερίδα “New York Times”, ενώ των Emin Öztürk, Sadık Karamustafa και Uğurcan Ataoğlu έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα εξώφυλλα διεθνών εκδοτικών οίκων. Επίσης τα έργα των καλλιτεχνών έχουν τυπωθεί σε ευχετήριες κάρτες της Unicef, που έχουν πωληθεί παγκοσμίως.

Τη βραδιά των εγκαινίων ο διάσημος λυράρης Δημήτρης Αποστολάκης, η τραγουδίστρια Fide Köksal και ο πιανίστας Νάσσος Σωπύλης θα χαρίσουν στους παρευρισκομένους αξέχαστες μουσικές στιγμές.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγκαίνια: Τρίτη 3 Μαρτίου, ώρα 7.30 μμ.
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:
Ηρακλειδών 66A & Θεσσαλονίκης, Θησείο | στάση Μετρό: Κεραμεικός Τηλ. 210-3452150
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή 10:00 – 14:00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v