ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Αλέξης Ακριθάκης: Μια ιδιαίτερη έκθεση στην Παλλήνη

Τα έργα ενός πρωτοποριακού Έλληνα εικαστικού, του Αλέξη Ακριθάκη, εκτίθενται από τις 29 Οκτωβρίου στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη.

Αλέξης Ακριθάκης: Μια ιδιαίτερη έκθεση στην Παλλήνη

Ρομαντικός κι αντισυμβατικός, εσωστρεφής και παρορμητικός, ταλαντούχος και ονειροπόλος, ο Αλέξης Ακριθάκης άφησε ως παρακαταθήκη ένα «ανένταχτο» έργο, που ωστόσο, τον κατατάσσει στους σημαντικότερους ΄Ελληνες εικαστικούς του 20ου αιώνα.

Αυτόν τον καλλιτέχνη με την αιώνια παιδικότητα και τους τόσους εικαστικούς «σταθμούς» στον κόσμο της παιδικής φαντασίας τιμούν με αντιπροσωπευτική έκθεση ζωγραφικών έργων και εικαστικών «κατασκευών» του τα Εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, στις 20.00 στις εγκαταστάσεις τους.
«Η μόνη τροφή της τέχνης είναι η ίδια η ζωή», είχε πει ο Ακριθάκης και το απέδειξε με τη δική του ζωή περίτρανα. Ο μεγάλος ταξιδευτής της ζωής μπορεί να έφυγε νωρίς, άφησε, όμως, πίσω του ένα έργο, ένα έργο που κατάφερε να μεταμορφώσει τον φόβο σε χαρά της ζωής, τη μοναξιά και το άγνωστο σε καθαρή ποίηση.

Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης θα παρευρίσκεται στους χώρους που θα τη φιλοξενήσουν η Φώφη Ακριθάκη, καθώς και η κόρη του Αλέξη και της Φώφης Ακριθάκη, Χλόη Ακριθάκη, που είναι επίσης εικαστική δημιουργός, ενώ για την προσωπικότητα και για το έργο του του θα μιλήσουν ο φίλος του και συγγραφέας κ. Πέτρος Αυλίδης, καθώς και η ιστορικός τέχνης κ. Αθηνά Σχινά.

Διάρκεια έκθεσης : 29 / 10 έως 7 / 11 / 2014
Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή 10πμ έως 8μμ & Σάββ/Κυρ. 10πμ – 2μμ
Διεύθυνση: Δημητρίου Παναγέα , Παλλήνη. Τηλ. 210-8176700, www.ea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v