ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εικαστικοί καλλιτέχνες «συναντούν» τον Ν. Καζαντζάκη

Διάλογο με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη ανοίγουν δώδεκα εικαστικοί καλλιτέχνες στον Πολυχώρο Vault Theatre Plus μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

Εικαστικοί καλλιτέχνες «συναντούν» τον Ν. Καζαντζάκη
Έργο του Στάθη Μαυρίδη, ακουαρέλα.

Διάλογο με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη ανοίγουν 12 εικαστικοί καλλιτέχνες, εκφράζοντας διαφορετικές πτυχές της αφήγησης, του νοήματος και του ύφους του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη.

Η έκθεση τους στεγάζεται στον Πολυχώρο Vault Theatre plus και θα «τρέξει» παράλληλα με την παράσταση του Μάριου Ιορδάνου, «Νίκος Καζαντζάκης: Δεν φοβάμαι… δεν ελπίζω… είμαι».

Όπως αναφέρει ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, διοργανωτής της έκθεσης, το ερέθισμα για το στήσιμο της έκθεσης ήταν μια θεατρική παράσταση του Μάριου Ιορδάνου με κάποια αποσπάσματα από το έργο του Καζαντζάκη. «Λόγω αυτής της παράστασης προέκυψε σαν ‘συμπλήρωμα’ και στήθηκε επικουρικά μια έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής από μια παρέα δώδεκα εικαστικών», αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει:

«Όλα μας τα έργα έχουν αναφορά σε αποσπάσματα από το έργο του Καζαντζάκη. Ορισμένα δημιουργήθηκαν επί τούτου και άλλα προϋπήρχαν αλλά ταίριαξαν με το κείμενο, με το έργο του Καζαντζάκη και επομένως τα ενσωματώσαμε στην έκθεση».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αγγελική Χρυσού, Άντα Πετρανάκη, Δανάη Κηλαηδόνη, Μαρίνα Μαλτέζου, Ρενάτα Μεθενίτη, Σεμίνα Λάνταβου, Ευάγγελος Καλογερόπουλος, Νίκος Χριστοφοράκης, Παναγιώτης Νέζης, Πέτρος Κουφοβασίλης, Σπύρος Καράμπελας και Στάθης Μαυρίδης, οι οποίοι παρουσιάζουν μια σειρά έργων -χαρακτικά, λάδια, σχέδια, ακουαρέλες, μικτές τεχνικές, που αποτυπώνουν τη σημερινή αντίληψη για το έργο του.

H έκθεση θα διαρκέσει από τις 6-28 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά στον Πολυχώρο Vault Theatre Plus ( Μελενίκου 26, Βοτανικός Τ: 213 0356472).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v