ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εικαστικοί καλλιτέχνες «συναντούν» τον Ν. Καζαντζάκη

Διάλογο με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη ανοίγουν δώδεκα εικαστικοί καλλιτέχνες στον Πολυχώρο Vault Theatre Plus μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

Εικαστικοί καλλιτέχνες «συναντούν» τον Ν. Καζαντζάκη
Έργο του Στάθη Μαυρίδη, ακουαρέλα.

Διάλογο με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη ανοίγουν 12 εικαστικοί καλλιτέχνες, εκφράζοντας διαφορετικές πτυχές της αφήγησης, του νοήματος και του ύφους του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη.

Η έκθεση τους στεγάζεται στον Πολυχώρο Vault Theatre plus και θα «τρέξει» παράλληλα με την παράσταση του Μάριου Ιορδάνου, «Νίκος Καζαντζάκης: Δεν φοβάμαι… δεν ελπίζω… είμαι».

Όπως αναφέρει ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, διοργανωτής της έκθεσης, το ερέθισμα για το στήσιμο της έκθεσης ήταν μια θεατρική παράσταση του Μάριου Ιορδάνου με κάποια αποσπάσματα από το έργο του Καζαντζάκη. «Λόγω αυτής της παράστασης προέκυψε σαν ‘συμπλήρωμα’ και στήθηκε επικουρικά μια έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής από μια παρέα δώδεκα εικαστικών», αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει:

«Όλα μας τα έργα έχουν αναφορά σε αποσπάσματα από το έργο του Καζαντζάκη. Ορισμένα δημιουργήθηκαν επί τούτου και άλλα προϋπήρχαν αλλά ταίριαξαν με το κείμενο, με το έργο του Καζαντζάκη και επομένως τα ενσωματώσαμε στην έκθεση».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αγγελική Χρυσού, Άντα Πετρανάκη, Δανάη Κηλαηδόνη, Μαρίνα Μαλτέζου, Ρενάτα Μεθενίτη, Σεμίνα Λάνταβου, Ευάγγελος Καλογερόπουλος, Νίκος Χριστοφοράκης, Παναγιώτης Νέζης, Πέτρος Κουφοβασίλης, Σπύρος Καράμπελας και Στάθης Μαυρίδης, οι οποίοι παρουσιάζουν μια σειρά έργων -χαρακτικά, λάδια, σχέδια, ακουαρέλες, μικτές τεχνικές, που αποτυπώνουν τη σημερινή αντίληψη για το έργο του.

H έκθεση θα διαρκέσει από τις 6-28 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά στον Πολυχώρο Vault Theatre Plus ( Μελενίκου 26, Βοτανικός Τ: 213 0356472).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ο θάνατος είναι απλός. Η ζωή είναι περίπλοκη. Δώστε μου ζωή, όσο πιο χαοτική τόσο το καλύτερο."

Tom Robbins, 1932-, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1497 - Ο Πορτογάλος Βάσκο ντα Γκάμα ξεκινά να ανακαλύψει την Ινδία.
    1709 - Στη μάχη της Ποτλάβα, στην Ουκρανία, ο τσάρος της Ρωσίας Πέτρος Α' νικά τον βασιλιά της Σουηδίας, Κάρολο Ζ'.
    1851 - Γεννήθηκε ο άγγλος αρχαιολόγος Άρθουρ Έβανς.
    1889 - Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της αμερικανικής εφημερίδας Wall Steet Journal.
    1921 - Μεγάλη νικηφόρα μάχη των Ελλήνων στο Εσκί Σεχίρ. Προέλαση προς την Άγκυρα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2