Έκπληξη 4!: Οι καλλιτέχνες κοντά στους άστεγους

Η καλλιτεχνική κοινότητα βρίσκεται και φέτος δίπλα στους αστέγους της Αθήνας και η καθιερωμένη εικαστική εκδήλωση «Έκπληξη!» είναι για τέταρτη χρονιά γεγονός στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.
Έκπληξη 4!: Οι καλλιτέχνες κοντά στους άστεγους
Η «Έκπληξη!», η καθιερωμένη εικαστική εκδήλωση του artAZ για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας, επιστρέφει με την τέταρτη έκδοση της, μεγαλύτερη και πιο επίκαιρη από ποτέ. Μεταξύ 16-18 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», (Κτίριο «Δ10») στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, στο Γκάζι περισσότερα από 300 έργα τέχνης «αγνώστου πατρότητας» σας περιμένουν να τα υιοθετήσετε, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της «Κλίμακα».

H έκθεση

Η εικαστική πλατφόρμα artAZ καλεί τριακόσιους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν, ειδικά για την "Έκπληξη", από ένα έργο τέχνης. Τα έργα έχουν ενιαία διάσταση (18 x 24 εκ.) και προσφέρονται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 €), ενώ είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους. Έτσι η ταυτότητα του δημιουργού διατηρείται μυστική και αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου. Με άλλα λόγια, μία πραγματική «έκπληξη» περιμένει τους ενδιαφερόμενους.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, που προσφέρουν τα έργα τους αφιλοκερδώς, καλύπτουν όλη τη γκάμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους. Φέτος όμως, η "Έκπληξη" έχει έντονη διεθνή αύρα, καθώς οι συμμετοχές δε περιορίζονται σε Έλληνες εικαστικούς: Καλλιτέχνες από Αγγλία, Αίγυπτο, Αμερική, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία, Κίνα, Μαρόκο, Νιγηρία, Σουηδία κ.α., ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και μέσα από τη συμμετοχή τους δηλώνουν την υποστήριξη τους στον σκοπό, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά την οικουμενικότητα της εικαστικής γλώσσας.

Ένα πολυσυλλεκτικό εικαστικό μίγμα λοιπόν, από διεθνώς καταξιωμένους δημιουργούς μέχρι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, συγκεντρώνεται με πρόθεση να εκπλήξει και να παρασύρει το κοινό να συμμετάσχει στον σκοπό της εκδήλωσης.

Η έκθεση των έργων της «Έκπληξης» ξεκινάει, όπως πάντα, on line στο artAZ. Στις 15 Οκτωβρίου 2012 ξεκινάει η ανάρτηση των έργων, τα οποία θα ανανεώνονται σε καθημερινή βάση. Το ετήσιο ραντεβού θα κορυφωθεί και πάλι στις εγκαταστάσεις της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στην Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», όπου θα παρουσιαστούν τα έργα ζωντανά στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί η πώληση τους.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν και φέτος στην "Κλίμακα".

«Spectrum»

Παράλληλα με την καθιερωμένη έκθεση των 300 έργων, στο δεύτερο επίπεδο της αίθουσας θα φιλοξενηθεί το «Spectrum» - μία ομαδική έκθεση, με έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών, που παντρεύει διαφορετικές τεχνοτροπίες και εικαστικά ιδιώματα που απέχουν μεταξύ τους, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ποσοστό από τις πωλήσεις των έργων του «Spectrum» θα διατεθεί επίσης για τους σκοπούς της «ΕΚΠΛΗΞΗΣ».

Εγκαίνια Εκθεσης: Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 19:30–22:30
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 12:00–21:00

Έκθεση έργων: Online στο artAZ (www.artaz.gr ), από τις 15 Οκτωβρίου 2012 & στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, 16-17 Νοεμβρίου 2012.

Πώληση έργων: Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, 12:00 - μέχρι εξάντλησης των έργων, Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», (Κτίριο «Δ10»), «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)

Πληροφορίες για το artAZ

Το artAZ είναι διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης. Ο βασικός σκοπός του είναι να αναδεικνύει και να προωθεί το δημιουργικό ταλέντο, να ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις, να ανακαλύπτει και να παρουσιάζει ότι είναι νέο και ενδιαφέρον στον κόσμο της τέχνης, λειτουργώντας πάντα σαν σύνδεσμος μεταξύ της Ελληνικής και της Διεθνούς εικαστικής πραγματικότητας. Η ιστοσελίδα είναι πλήρως διαθέσιμη σε Ελληνική και Αγγλική έκδοση.

Πληροφορίες για την "Κλίμακα"

Η "Κλίμακα" είναι ένας κοινωνικός φορέας, μη κερδοσκοπικός ο οποίος παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την κοινωνική τους επανένταξη. Από το 2001 υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης στους άστεγους συμπολίτες μας περιλαμβάνοντας δράσεις από την πρόληψη έως την αποκατάσταση. Το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων είναι μια πρωτοβουλία του φορέα, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές και εθελοντική προσφορά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v